Khoiba vydá album Mellow

Khoiba vydá album Mellow

27. 08. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V současné době Khoiba dokončuje práce na svém druhém studiovém albu. Dostalo název Mellow Drama a pod hlavičkou Globus Music vyjde 1.října, v zahraničí ho pak vydá label Mole Listening Pearls. Křest této dlouho očekávané novinky se uskuteční 31.října v pražském klubu Roxy.
Myšlenka světí prostředek. Technologie je dochucení, ne účel a kapela Khoiba je toho důkazem. Za jejími znepokojivými elektronickými vibracemi vystlanými zvuky akustických nástrojů stojí Filip Míšek (kytara, klávesy), Ema Brabcová (zpěv, klávesy), Petr Šámal (basová kytara) a v čase proměnlivý Drumkid (bicí). Khoibí skladby vznikají ze společných nápadů Filipa a Emy, Filip vzniklou hmotu následně hněte aranžemi, Ema ji vyplňuje texty.

khoiba

Filip s Petrem se setkali v roce 1999 v kapele Hummingbird, tvůrčí spojení s Emou pak Filip navázal v kapele Roe-Deer, kde oba nějaký čas působili. První EP Khoiba nahrála v únoru 2002 a ještě v témže roce zvítězila v soutěži talentů Jim Beam Music. Svůj Debut Nice Traps pak kapela vypustila v roce 2004 pod hlavičkou labelu Globus Music. "Zdá se, že podivnost je dnes cestou k tomu, stát se pop-star. Album Nice Traps je sice plné podivných a legračních zvuků, zároveň se ale nestydí za svou důslednou produkci. Nice Traps z vás vykřeše okamžitou emocionální ozvěnu, ale je téměř nemožné tuhle zkušenost spoutat slovy. Žádnou ze skladeb nemůžete označit jednoduchou nálepkou, spektrum pocitů, které ve vás vyvolávají, je na to příliš složité," napsal ve své recenzi debutu Mike Meginnis z magazínu Splendid. Na adresu Emy Brabcové se pak vyjádřil následovně "Je to právě její vytříbená hlasová technika, která z velké části stojí za neuchopitelným emocionálním nábojem skladeb. Na druhé straně se nikdy nevzdaluje od jejich tíživé, primárně chladné estetiky."

V roce 2004 kapela vydala také EP sestavené z remixů singlu That Reason, za kterým o rok později následovalo EP It Is All Recorded. Rok 2005 znamenal pro kapelu zároveň přesun pod křídla německého labelu Mole Listening Pearls, který jejich debut Nice Traps postupně vydal po celém světě. Vloni pak Khoiba vytvořila své první DVD obsahující záznam koncertu, vybrané klipy a "domácí" videa jednotlivých členů, která originálním způsobem zachycují výseky jejich pohledu na realitu. Hudba Khoiby se také objevila na soundtracku k celovečernímu filmu Restart, který v roce 2005 natočil v česko-finské produkci režisér Julius Ševčík. Původní hudbu k filmu složil Filip Míšek.

Khoibí tvorba ale není jen o soustředěné studiové práci. Se stejně důslednou vervou kapela přistupuje i k vytváření koncertní tváře svých skladeb, která je na kilometry vzdálená pouhé reprodukci. Každá písnička vystupuje na pódium zahalená do speciální koncertní aranže. Kromě koncertování v Česku a na Slovensku se kapela představila také v Rakousku, Německu, Finsku, Polsku, Francii a Nizozemí. Pro berlínský koncert The Cure na podzim 2005 si pak Khoibu jako předkapelu vybral zpěvák Robert Smith.

Vstupenky na říjnový křest do Roxy jsou k zakoupení v předprodejích sítí Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal za 160,- Kč.

www.khoiba.org
 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: KHOIBA

Středa 31. 10. 2007
Vstup: Předprodej 160 Kč
Vystupují:
Khoiba a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika