Le Pneumatiq plánují debut

Le Pneumatiq plánují debut

29. 08. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jedna z nejhranějších kapel na Rádiu 1, je od minulého týdne spojena s hudebním vydavatelstvím B.M.S., Bohemian Music Service, s.r.o. Vydavatelství podepsalo smlouvu s elektronickou kapelou Le Pneumatiq na debutovou desku, jejíž vydání je spolu s křtem alba naplánováno na listopad 2007.
„Ano, mohli jsme vydat debut u nějakého majoru, ale B.M.S. nám nabídlo opravdu nadstandardní podmínky, naprostou svobodu v uměleckém vyjádření a v neposlední řadě i velmi příjemné jednání. Krom toho sehrál roli i fakt, že u majoru by jsme zatím zřejmě nepatřili mezi Top 5 vydávaných, takže tomu by asi odpovídal i servis, který kapela ze strany vydavatelství potřebuje. U B.M.S. se nějakého odstrkování na druhou kolej nebojíme a víme, že se budou snažit pro Le Pneumatiq udělat maximum.“ uvedl zakládající člen kapely Howska těsně po podpisu smlouvy.

Skupina Le Pneumatiq byla založena na sklonku roku 2005 a dnes ji můžeme považovat za jednu z nejčerstvějších a nejpokrokovějších elektronických živých kapel v České republice. Na začátku byl zakladatel a producent DJ Howska, který je znám jako support DJ formací Underworld, Kosheen, N.O.H.A. nebo Lonaloop v Praze, dále známých Skyline a také jako jeden z autorů hymny fotbalové Slavie. Když se Howska rozhodl založit živou kapelu, oslovil MC Adrenalina (Unity) a bubeníka Armyho. V této sestavě začali pracovat na live podobě Howskovy sólové tvorby. V červenci 2006 si společně odbyli premiéru v pražském klubu Roxy a na základě tohoto vystoupení byli dodatečně nominováni na line up festivalu Love Planet. Na konci roku 2006 rozšířila řady Le Pneumatiq zpěvačka Borůvka, která měla již bohaté zkušenosti z úspěšných rapových a popových skupin (Rapmasters, Wohnout). Přelom roku skupina strávila v nahrávacích studiích České televize, kde nahrála pět skladeb pro film Pusinky pod vedením Jana P.Muchova, které vyšly na originálním soundtracku u Sony/BMG.

Hudba Le Pneumatiq se pohybuje na hranicích žánrů breakbeat a drum'n'bass, jejich pódiová prezentace klade důraz na živou stránku a divácký zážitek, k čemuž využívají převleky, fotbalové dresy, videoprojekci a občas i najaté herce. Důraz na pódiovou prezentaci je odlišuje od jiných elektronických skupin, takže je skupina Le Pneumatiq žádaná pro vystoupení v prestižních klubech po celé ČR, jako Roxy v Praze či Fléda v Brně. Skupina Le Pneumatiq má za sebou i první koncert v zahraničí (Londýn), nebo předskakování legendárním Freestylers (UK) v pražském klubu Roxy.

V tuto chvíli pracují Le Pneumatiq na finálních úpravách debutového alba pod vedením známého producenta Ecsona Waldese, držitele hudební ceny ANDĚL, který produkoval známé české skupiny Ohm Square nebo Skyline. Jeho vydání je plánováno na začátek listopadu 2007. Současně finišují práce s videoklipem k singlu Life, který by měl být hotov již v září tohoto roku.

www.lepneumatiq.com

 
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika