Hudební veletrh Praha 2007

Hudební veletrh Praha 2007

06. 09. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ve dnech 13. až 15. září 2007 pořádají společnost AC EXPO a nakladatelství Muzikus Hudební veletrh Praha již popáté. Veletrh, na kterém se prezentují nejvýznamnější prodejci a výrobci produktů hudebního průmyslu v České republice, je po celou dobu přístupný jak odborníkům, tak i široké hudební veřejnosti.
Na Hudebním veletrhu vystavuje na 80 firem, reprezentujících téměř 400 českých i světových značek a představí svoji nabídku na ploše bezmála 2 000 m2 . V uplynulých dvou letech došlo k výraznějšímu přeskupení trhu. Do České republiky vstoupily velké zahraniční firmy, které řídí obchod na našem trhu přímo a také se na veletrhu prezentují. Došlo k „zamíchání karet“ a firmy, které řadu let zastupovaly některé značky, již toto zastoupení nemají a jiné je naopak získaly. Aby tento stav vystavovatelé na veletrhu akcentovali, budou se prezentovat na více expozicích a vystavovat jednotlivé značky odděleně.

Pod pojmem „hudební veletrh“ si nelze představit jen klasické akustické nástroje, což je častý omyl laického návštěvníka. Hudební průmysl vedle hudebních nástrojů a příslušenství zahrnuje širokou škálu produktů a činností, bez kterých si nelze představit například televizní přenos, nahrávání ve studiu, hudební či divadelní produkci a další. Na veletrhu je prezentována špičková technika, která slouží např. k nahrávání, zpracování a přenosu zvuku, osvětlovací a ozvučovací technika, se kterou se návštěvníci setkávají na festivalech, koncertech, v divadlech, kinech, na diskotékách a ve sportovních halách.

hudebni veletrh praha

Tuto techniku návštěvník uvidí nejen na expozicích jednotlivých firem, ale především „v akci“ - bude možné po celou dobu veletrhu se seznámit formou workshopů i koncertů s novinkami, technikou, tvůrčími postupy apod. předních osobností české hudební scény. Navíc, v kinosále budou všechna dopoledne určena pro prezentaci nainstalované jevištní techniky.

Tak jako každý rok je součástí workshopů i blok „Muzikant a právo“ připravený ve spolupráci se Svazem autorů a interpretů, neboť v uplynulých letech došlo k významným legislativním změnám v oblasti autorských práv.

V loňském roce byl poprvé prezentován program pro nejmenší – „Děti, pojďte si (za)hrát“, který formou hry seznámí nejmenší zájemce o hudební svět ze základními zákonitostmi v hudbě, ať již formou drumcirclů, hudebního divadélka, možnosti zahrát si na hudební nástroje, či zkusit, jaké to je „zahrát si v kapele“.

Letos poprvé i dvoudenní konference „Světlo, zvuk a projekce v kulturních zařízeních“, která je určena provozovatelům kin, divadel, klubů a kulturních domů. Toto setkání s předními odborníky je zaměřeno na systémová řešení při modernizaci audiovizuální techniky v kulturních zařízeních včetně akustiky. Odborným garantem této konference je AV MEDIA.

Na seminářích i koncertech budou účinkovat naši i zahraniční muzikanti: Benny Greb, Reggie Worthy a Holgert Stoniek; Milan Broum, Minus123 minut, Petr Janda, Roland Digital Project, Martin Ivan, Jiří Jirmal, Honza Kirk Běhunek, Yarda Helešic, Mirek Linhart, František Kop, David Dorůžka, Milan Peroutka, Štěpán Rak, Sergej Kurianov, Charlie Slavík, Vladimír Dvořák, Helena Kubelková, Václav Vlachý, Magnum Jazz Bigband, David Pavlík, Zdeněk Zdeněk, Richard Scheufler, Emil Frátrik, Melouni, Miloš Meier, Jan Císař, Milan Kramarovič, Tomáš Valášek, Slávek Šámal, Vítězslav Štefl, Palo Chodelka, František Hönig, Jaryn Janek, Oskar Rozsa a mnoho dalších...

Veletrh je otevřen od čtvrtka do soboty (13. až 15. 9. 2007) každý den od 10.00 do 18.00, Vstupné včetně doprovodného programu je 120 Kč.

www.huvel.cz
 
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

HUDEBNÍ VELETRH PRAHA

Čtvrtek 13. 9. 2007 až Sobota 15. 9. 2007
Vstup: 120 Kč
Vystupují:
Benny Greb, Reggie Worthy a Holgert Stoniek; Milan Broum, Minus123 minut, Petr Janda, Roland Digital Project, Martin Ivan, Jiří Jirmal, Honza Kirk Běhunek, Yarda Helešic, Mirek Linhart, František Kop, David Dorůžka, Milan Peroutka, Štěpán Rak, Sergej Kurianov, Charlie Slavík, Vladimír Dvořák, Helena Kubelková, Václav Vlachý, Magnum Jazz Bigband, David Pavlík, Zdeněk Zdeněk, Richard Scheufler, Emil Frátrik, Melouni, Miloš Meier, Jan Císař, Milan Kramarovič, Tomáš Valášek, Slávek Šámal, Vítězslav Štefl, Palo Chodelka, František Hönig, Jaryn Janek, Oskar Rozsa a mnoho dalších.
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika