Roger Sanchez a deváté narozeniny Meccy

Roger Sanchez a deváté narozeniny Meccy

23. 09. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (8)
Minulý čtvrtek, 20.9. oslavil klub Mecca své deváté narozeniny vskutku velkolepě a tak dlouho očekávaná party s guru house music naplnila všechna očekávání. Výstižný report z této party napsala Sonja.
Producent a světově uznávaný Superstar DJ, vlastník Stealth Records, stará se o nové talenty elektronické taneční hudby a jedna z největších osob světové Dance scény. Dámy a pánové: Roger Sanchez vystoupil exkluzivně 20.9. 2007 v klubu Mecca.

Akce v pražské Mecce odstartovala ve 22:00, ale návštěvníci (včetně mě) si svůj příchod většinou načasovali tak, aby měli dostatek prostoru pro aklimatizaci a seznámení s nádherným a luxusním prostorem klubu ( kterému se opravdu neříká nadarmo „drahokam pražského nočního života“) a poté se mohli odebrat na hlavní parket a vyčkávat příchodu hlavního hosta.

mecca

Bary byly v přední části klubu spíš poloprázdné, zato v zadním traktu bylo už narváno k prasknutí. Nikdo nechtěl propásnout začátek setu hlavní hvězdy. Příjemné bylo ale i to, že ač nebylo v klubu rozhodně prázdno, dalo se tam pořád bezproblémově pohybovat, aniž by do vás někdo ustavičně vrážel a naopak. I tím si u mě Mecca našla jedno z předních míst v žebříčku hodnocení klubů.

Roli hlavního „rozehřívače“ měl tentokrát resident klubu DJ Lafayette, ale po pravdě jsem z jeho setu osobně moc neměla, protože téměř ihned po mém příchodu se objevil za mix pultem Roger, který i to minimum, které jsem od Lafayette slyšela, odhodil kamsi hodně daleko. Dokud nezačala hrát hlavní star, lidé spíše postávali okolo a „okukovali“ situaci, čekali, popíjeli a mírně se pohupovali do rytmů Lafayettova setu.

Pak už ale nastal zlatý hřeb večera, dárek k devátým narozeninám klubu, který přicestoval až z dalekého New Yorku. Velmi sympatické bylo, že se příchod Rogera Sancheze obešel bez větších speciálních efektů, jako tomu je téměř vždycky na halových akcích podobného typu. Sanchez už během příchodu dokázal, že mu nejde o kvantitu, ale naopak o kvalitu. Tu mu nabídlo nejen publikum chtivé jeho hudby, ale zároveň i on svými čerstvě připravovanými a míchanými tracky, kdy zněla od začátku do konce jedna lahůdka vedle druhé.

roger sanchez

Roger definitivně dokázal, že si titul nejlepšíhio remixéra na Grammy Awards 2004 právoplatně zasloužil. Jeho um čistého mixu nebyl nudný a ani jednou si nepohrával s prvky kýče, ke kterým to občas svádí. Kdo by se nenechal přesvědčit takovými Rogerovými hity jako byly starší „Another chance“, nebo v závěru (mnou nejvíc očekávaný) novější track „Lost“ a „Not enought“. Mezi jeho další TOP hity patří bezpochyby i singl „Turn on the music“, který pochází z posledního alba „Come With Me” a bez jeho zařazení by se tenhle set neobešel. Vrcholem večera byl singl “Born Slipy“ od Underworld nebo “Otherside“ od Red Hot Chilli Peppers. Atmosféru perfektně dolaďovaly ještě přítomné tanečnice. Jejich šaty byly ušité namíru v jakémsi renesančně gotickém stylu a i když to zní neuvěřitelně, do houseových taněčních smyček se jejich vlnění nádherně hodilo.

I když Roger hrál téměř tři hodiny non stop, ani jemu, ani publiku, se nechtělo tuhle výbornou houseovou smršť ukončit, a tak nejen proto jeho set trval téměř od půl jedné bezmála do tří hodin celkem přes neuvěřitelných 150 minut.

Poté nastoupil v roli after baviče Tripmain, který se postaral o zbytek nevytancovaného publika. I když se počet lidí na parketu zřetelně snížil, atmosféra zůstala stejná a zbytek lidí se perfetkně bavil dál. To už jsem se ale i já rozhodla, spokojená a naplněná stoprocentním a kvalitním houseovým setem, odejít pomalu domů.

roger sanchez

Klub Mecca oslavil své deváté narozeniny přesně tak, jak mu přísluší: luxusním programem v kombinaci s luxusním prostředím, to bylo pro takovou příležitost to pravé. Výběr hlavního “headlinera” byl na výsost dobrý a vyplatil se jak pro organizátory akce, tak pro návštěvníky samotné. Co lepšího nám pořadatelé připraví za rok, až bude Mecca slavit deset let své existence? Nechme se překvapit, ale už teď věřím že to bude stát za to.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

9 NAROZENINY MECCY

Čtvrtek 20. 9. 2007
Vstup: Online předprodej 890, na místě 990, V.I.P. za 1990
Vystupují:
Roger Sanchez a další
Další informace
8 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Lulu
01. 10. 2007 | 19:41:11
+0 | -0

tak nevim...

... byli jsme na stejný akci? No možná nějakéj druh "životabudiče" by mě taky přiměl slyšet to, co slyšela slečna:-)



101: Jsem přesvědčená o tom, že Roger z ničeho netěží - nepotřebuje to, to aktorát lidi, který celej rok nevytahnou paty z českých luhů a hájů ho mají spojenýho s jedním léta starým hitem. ...

Tomtom: 900,- je cena naprosto adekvátní. Nechápu ale logiku lidí, který tuhle částku zaplatěj jenom proto, že jim někdo řekne, že to asi bude dobrá akce a nevědí, co od toho čekat. A podle toho, co jsem tam viděla jich bylo dost.

Tzesar: Ono záleží nejenom na tom, co hraje za muziku, ale taky na způsobu, jakým se to servíruje;-)



Pro mě tahle party přesně splnila očekávání. Přišla jsem si poslechnout a užít perfektní výkon Rogera Sancheze a přesně toho jsem se dočkala. Mixy byly precizní a set celkově chytře vystavěnej a zábavnej. Je zážitek ho poslouchat a mít možnost pozorovat ho při práci. Doufám, že se sem ještě někdy vrátí... víc takových akcí!
BoRo
01. 10. 2007 | 10:18:07
+0 | -0
To ze je drahokam? bida teda
soulbass
28. 09. 2007 | 00:21:03
+0 | -0
No jo tak si smlsněte chytráci-kdo je bez chyby ať hodí kamenem...Každý to vidí po svém,nelze upřít snahu a vzhledem k tomu,že se v tomto stylu pohybuje poměrně krátce,bych byl schovívavější-vyčkejte do příště ;)
101
25. 09. 2007 | 23:40:52
+0 | -0
bohuzel jsem na te akci nebyl, jelikoz se momentalne nenachazim v cechach, roger je samozrejme houseova ikona, ktera momentalne tak trochu tezi ze sve minulosti, ale kazdopadne tento report je naprosto sileny, a pripada me to jako by slecna tento text dostala od nekoho z meccy. hold klasika.
Jerry
25. 09. 2007 | 10:02:47
+0 | -0

věc názoru??

myslim ze kazdej ma jinej nazor na ctvrtecni noc,nekomu se libilo,nekomu ne,smitec
tomtom
24. 09. 2007 | 14:08:17
+0 | -0

??

prosím nezlobte se na mě, ale tenhle report je doopravdy hroznej, je to jak od 12 leté slečny nezasažené taneční hudbou ani okrajem kterou tam někdo vyslal udělat report a řekl jí, že je R.S. je ta hvězda.......a jako odstaveček kde si autorka pohrává s vylíčením doby kdy hrála hlavní hvězda by se měl nechat někde zarámovat...."hrál téměř 3 hodiny, od půl jedné do bezmála 3 hodin a protáhlo se to na neuvěřitelných 150 min."...:-)))...možná kdyby si slečna zaplatila vstupné přes 900 tak by jí to co za ně dostala tak ohromujíci nepřišlo.
Tzesar
24. 09. 2007 | 11:06:32
+0 | -0
Add vrcholy vecera: Nic proti ale tohle se hraje u nas na diskotekach:))) Zadnej "nekycovej" house v tom nevidim:o)
soulbass
23. 09. 2007 | 22:57:23
+0 | -0
jooo něco v ní je :p
SOUTĚŽTE
9 narozeniny Meccy - 20.9.
1 x 2 volný vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika