Bon Finix a Tripmain v double rozhovoru

Bon Finix a Tripmain v double rozhovoru

24. 09. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Fanynky těchto dvou sympatických Djů, které k nám kdysi přivanul vítr ze Zimbabwe a Kypru jistě potěší obsáhlejší rozhovor. Ten vznikl k party Bubbles, která proběhne tento čtvrtek v olomoucké Envelopě, ale dozvíte se z něho i mnohem víc.
Ahoj kluci, mohli by jste nám říct odkud jste a jak jste se k nám dostali?

Tripmain: Ahoj. Já jsem ze Zimbabwe. Před 4 roky jsem k vám přišel studovat a nyní se tu cítím jako doma a připadám si jako místňák :)

Bon Finix: Jsem na půl Kypřan, na půl čech. Když jsem skončil vojenskou službu na Kypru, tak jsem se rozhodnul , že pojedu studovat do čech. V ČR se mi tak zalíbilo, že už tu žiju 7 let :) Deset let jsem také bydlel v Zimbabwe, odkud pochazí můj parťák Tripmain a to, že jednoho dne budu spolupracovat s někým ze Zimbabwe, tisíce kilometrů vzdálené zemi, mě ani ve snu nenapadlo.

bon trip

Co říkáte na české slečny a české pivo?

Tripmain: Každý ví, že česká děvčata jsou nádherná a já s nimi musím rozhodně souhlasit. A co se týče piva? Sice nejsem jeho žádný velký milovník a odborník, ale co jsem měl možnost ochutnat, tak asi bude lepší než naše v Zimbabwe :)

Bon Finix: Bez debaty, obě dvě varianty u mě vyhrávají první místo ve světovém žebříčku.

Letni festivalová sezona je za námi, který festival vás svým line-upem nejvíc dostal?

Tripmain: Abych pravdu řekl, tak jsem to tento rok zas až tak moc nesledoval, protože jsem byl celé léto mimo ČR, ale vím, že proběhly klasiky jako Rock for People, Cosmic Trip, Hrad House, Summer of Love, Mácháč a Semtex Culture. Musím říct, že Mácháč měl velmi dobrý lineup, který ukázal jak z české, tak zahraniční scény to nejlepší. Summer of Love měl velké množství zahraničních umělců, což je myslím pro ČR velmi krásné, mít takhle nabitý festival.

Bon Finix: Pro mě byl nejlepším festivalem, který jsem letos navštívil rozhodně Tunnel Electrocity v Polsku. Úžasný prostor ( klášter ), kde byly úžasně udělané různé stages a jedna z nich byla v kostele. Organizačně na jedničku a k poslechu spousta zajimavých DJs: Armand Van Helden, Marco V, Chris Lake, Sebastian Leger, Umek, Tom Novy, Antoine Clamaran, a mnoho dalších.

Co říkáte na vlnu minimalu, která se tento rok objevila?

Tripmain: Jsem si jistý, že každý kdo mě zná ví, že jsem příznivec minimalu, ne snad v jeho nejjednodušší formě, ale hodně myšlenek minimalu je opravdu revolučních. Na minimalu miluji, že vychází z jednoduchých myšlenek a dělá z nich maximální kvalitu, která je nejen energická, ale taky ohromná v tom, že ji můžete poslouchat při každé příležitosti. Myslím si, že minimal je jen trochu nepochopený v České republice, možná to zabere delší čas, ale věřím tomu, že i zde mu lidi přijdou na kloub. Největší překvapení pro mě je to, že čeští djs DJs jako Lucca, Burian a Orbith hrají minimal, nebo přinejmenším některé minimalové tracky a lidi to milují, ale pokud to zahraje někdo jiný, i když stejně dobře, lidi to nenávidí – to nechápu.

Bon Finix: Nejvíce mě na taneční hudbě baví to, že se stále vyvíjí dál a přichází do klubů s novými styly, které se spojují s těmy, které tu již existují. Kdyby to bylo stále to samé, určitě by mě to rychle přestalo bavit. Minimal vznikl hlavně z techna a už se těším na to, co přinese další vlna.

Oba dva jste jste se dostali poměrně rychle na českou djskou špičku, poradíte začínajícím djs jak na to?

Tripmain: Nebát se být odlišný, tím vystoupíte ze zbytku djs a promotéři si Vás snadněji zapamatují kdo jste. 2) Dobrý dj nehraje jen hity! Může odehrát set, který je plný neznámých skladeb, ale velmi důležitá je jejich kombinace, kterou docílíte souznění mezi vámi a vašimi posluchači. 3) Ding je stejný jako každý jiný obchod. Je to hodně o kontaktech, musíte být hodně aktivní. Musíte hodně hrát, musíte hodně chodit do společnosti, kde potkáte mnoho zajímavých lidí. Mnoho mých bookingů se odehraje právě ve společnosti, kde potkávám promotéry a přímo se domluvíme na nějaké akci.4) Pokud milujete hudbu, musí to být na Vás vidět, to lidi vycítí.

Bon Finix: Trénovat, trénovat, trénovat - to je jasný . V začátku je dobré hrát co nejvíce i na těch nehorších místech a nejlépe před lidma, nikdy totiž nevíš, kdo si tě tam všimne. Důležité je neustále propagovat sám sebe a vyhledávat kontakty na lidi ze scény. Není to jednoduchá cesta, ale určitě to stojí za to. Jestli je taneční hudba pro vás srdeční záležitost, následujte vaše sny.

bon trip

Hraní vás živí? Nebo pracujete jako každý jiný smrtelník?

Tripmain: Ding je můj život. Sice pracuji i na jiných věcech, studuji, ale ding je pro mě vším.

Bon Finix: Už asi půl roku se živím hraním.

Jak je to s vámi a s vlastní produkcí?

Tripmain:  Produkce je velmi důležitý krok pro každou djskou kariéru, a jako taková je velmi důležitá i pro mě. Právě teď stavím studio, za posledních pár měsíců jsem nakoupil studiové monitory, Macintosh G4, Virus Synthesizer a Midi Keyboard. Pomalu se to rozbíhá, teď pracuji na učení softvéru a hudební teorie a jsem si jistý, že brzy vyjdu ven s prvním trackem. Kdy to bude, nemohu přesně říct, všechno to závisí na tom jak rychle se budu učit. Nerad bych něco uspěchal, kvalita je pro mě to hlavní, ale tvrdě na tom makám.

Bon Finix: Do konce roku budu mít hotové studio, skočím na to a uvidíme, co z toho vznikne :)

Oba dva jste již měli možnost zahrát si mnohokrát v zahraničí. Jaký vidíte rozdíl mezi hudbou, co se hraje u nás a venku, a českým a zahraničním publikem?

Tripmain: Hraní mimo Českou republiku je velmi zajímavé a měl by se o to snažit každý český DJ, protože vám to dává zkušenost být flexibilní. Můj styl hudby se rozhodně mění podle toho, kde hraji. Na Slovensku to je o hodně tvrdší a víc progresivní, v Polsku to je více melodické a komerční, na Kypru a Krétě to bylo toto léto více do minimalu a elektra. Opravdu záleží na lidech, kteří tam jsou, ale klíčová věc u hraní je být flexibilní, protože dj je tam od toho, aby pobavil. V rámci publika: české publikum je velmi energické a o hudbě hodně ví, ale někdy je trochu pomalé v přijímání nových zvuků a stylů. V zahraničí jsou mnohem více zvědaví na nové věci.To jsem viděl například právě na Kypru a Krétě toto léto. Já miluji hraní pro všechna publika, protože každé vám dává různé pocit a zkušenosti a dělá to z vás lepšího dje.

Bon Finix: Mám pocit, že v česku DJs mají menší možnost experimentovat. Mně to někdy příjde, že dělá lidem u nás problém přijmout něco nového.

Hrajete na party BUBBLES, jaký máte názor na tuto párty, a co by jste chtěli vzkázat lidem, kteří si vás přijdou poslechnout?

Tripmain: Line-up na párty Bubbles je super. Opravdu se velmi těším jak si poslechnu djs jako Filterheadz, Orbith či Wolscha, které osobně znám a mám rád jejich hudbu. Možná objevím i nějaké nové talenty, které jsem předtím neslyšel, o djs z Moravy toho moc nevím. Na závěr bych rád pozval každého clubbera, aby přišel a zažil naše společné vystoupení s Bonem Finixem tzv. BON TRIP projekt, zaposlouchejte se do našeho electro, progressive, house a možná i minimal výletu a nechte se unášet na vlnách našich nejlepších tracků :)
Moc se na Vás společně s pořadateli této výborné akce těšíme.

Bon Finix: Slyšel jsem, že poslední díly byly super a poslední byl nadmíru povedený, tak se moc těším. Proč milujeme svátky? Protože to znamená den navíc pro zabavu, tak neseďte doma a přijďte se pobavit

A na závěr vaše top 5

Tripmain:
So here we go, my X-rated Top 5
1. John Dahlback - Don't Speak
2. Def Jaguar - Chick 1 (Swen Weber Remix)
3. DJ Disciple - Rise Up (Disciple's Funky Minimal Summer Mix)
4. Phatzoo - Poop N Loop (Marco V Remix)
5. Tocadisco feat. Lennart A. Salomon - Better Begin (Gui Boratto Remix)

Bon Finix:
1. Swen Weber – Maya (Acid Rework)
2. Phatzoo – Poop N Loop (Marco V Rmx)
3. Bart B More – Make Some Noise
4. Deadmau5 – Not Exactly
5. Samim – Heater (Vandalism Re-Rub)


Ptal se Bubbles team
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUBBLES

Čtvrtek 27. 9. 2007
Vstup: Předprodej 100 Kč, na místě 120 Kč
Vystupují:
Filterheadz, Orbith, Michal Poliak aka BB Mike, Michael Scuberman, Leo Lycra, Zygy, Revolt, Dixent, No Money, Shade, Paolo Mercy, Shede, Gotia vs AHZ, Bon Finix + Tripmain, Wolscha, Axiom, Ibe, Ikebara, Hatori
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika