Get punked konečně v Praze

Get punked konečně v Praze

25. 09. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Vyhlášení zlomený mejdan Get Punked proběhne poprvé v Praze. Předchozí dvě vydání konané v Olomouci se těšily velkému zájmu zlomeného publika, Pražáci se podle zpráv z Moravy mají na co těšit. Bude to totiž premiéra jako hrom! V pátek 26. října v prostoru Abaton teprve podruhé v Česku vystoupí Shimon z Ram Records.
Jednoho z pionýrů drumandbassu v pražském prostoru Abaton 26. 10. doprovodí vskutku zajímavá sestava. Příznivci zlomených beatů se také můžou těšit na Wickamana, spolupracovníka věhlasného J.Majika, s nímž nedávno na labelu Black Widow vydali povedenou desku Crazy World a na londýnského DJe Sence. Českému publiku se navíc poprvé představí Kenny Ken z Mix and Blend Recordings. Domácí podporu jim poskytnou Katcha, Pixie, Basstien a P.no.

Na druhém pódiu, které bude patřit tradičně výhradně breakbeatu, zahraje Siuli K.O., známá holandská promotérka, dále Dave Vice, Sparke a domácí Slavek a Ondrash.

Začátek mejdanu je naplánovaný na 21 hodin, končit se bude v půl sedmé ráno. Aby vás organizátoři pustili dovnitř, připravte si 250 Kč, v předprodeji bude stát lístek o padesát korun míň.


DJ Shimon, neboli jedna třetina RAM Records si za posledních deset let vydobyl pozici jednoho z nejrespektovanějších dnb DJs a producentů. Odkojený rockem, Shimon sám sebe nazývá „Floyd Head“. V dospívání objevil taneční muziku a rave scéna určila jeho budoucnost DJe. Půjčil si od strýce peníze na své první gramce a protože nechtěl hudbu jen hrát, ale také vytvářet, brzo se na jeho stole objevil první sampler a na stařičkém Atari vytvářel své první beaty. Brzo si jeho snahy všiml kamarád Andy C a Shimon na jeho labelu RAM Records vydává legendární Quest a Nightflight. V roce 1995 se track Recharge objevuje na první RAM Records kompilaci The Speed of Sound LP a Shimon se stává součástí RAM a o nedlouho později si ho pod svá křídla vzaly bookingové agentury Unique Artists a Circle Management. Dostává spoustu nabídek na remixy, ale jen pár jich akceptuje, mimo jiné udělal velmi úspěšný remix Tudor’s Rose od Dilinji, Kinda Funky od DJe Zinc a Hype klasiku Dope Style. Spolupráce s RAM Records pokračuje a jejich hit Body Rock se do konce dostal na 22. místo anglické hitparády. Jeho hit Titan byl časopisem Knowledge nominován jako nejlepší dnb track roku 2004. Kromě RAM Records vydává Shimon I Like You, Around The Edge a White Noise také na breakbeatovém labelu Fingerlicking. V poslední době dělal například remixy pro DJe Matrix & Futurebound, Slyde a zakládá svůj vlastní label AudioPorn Records.
www.myspace.com/shimonram


Kenny Ken začal s DJingem v roce 1989, předtím pracoval jako kontrolor v londýnském metru. K hraní se dostal během svých návštěv prvních akcí v továrnách jako Genesis, Sunrise, Biology, Energy a další. Chodil na všechny akce, kde hráli DJs jako Grooverider, Fabio, Frankie Valentine,Tony Wilson, Paul Oakenfold, Bones a Carl Cox. Protože pozdní návraty z parties nešly moc dohromady s prací v metru, rozhodl se Kenny, že zkusí DJing. Koupil si svoje první gramce a od Deana z Dem 2 dostal svou první lekci mixování. Zezačátku hrál acid house a garage na malých akcích. Později hrál na pirátské stanici Centerforce a po roce se přesunul na Dance FM, kde hrál po boku DJs jako Mr C a Rob Atkinson. Jednoho večera byl na Genesis party a hlavní hvězda večera, Lenny Dee měl zpoždění. Kenny se domluvil s promotérem, skočil domu pro desky a zahrál si půlhodinový set před našlápnutým davem nejpopulárnější party té doby. Tahle zkušenost měla za následek, že dal výpověď v práci a začal se Djingu věnovat naplno. Vzhledem k dobrým vztahům s klukama z Blackmarket Records měl přístup k nejnovějším deskám a pravidelně hrával v klubu Labrynth. Tak dlouho přesvědčoval majitele nejpopulárnějšího klubu Crazy Club o svých schopnostech, až ten se ho rozhodl vyzkoušet. Když Kenny dorazil, zjistil, že stejnou zkouškou ten večer projde ještě Jack Frost a Ray Keith. Všichni tři svými sety majitele ohromili a rezidenty se od toho večera stali všichni. V té době hrál Kenny převážně house, techno a garage a zhruba kolem roku 1992 vyrázil na první zahraniční hraní do klubu BCM na Mallorce. Když nastoupil jungle, hrál Kenny pravidelně na AWOL parties, což označuje za nejzásadnější období své DJs kariéry. Vydává svůj první release na Boogie Beat Records a poté Everyman na Rugged Vinyl. V roce 1994 vyhrál Jungle Soundclash. V roce 1997 založil Mix and Blend Recordings a začíná hrát na londýnském Kiss FM, což si pořádně užíval a koncentruje se na svou kariéru. Od té doby jezdí po světě a každý týden vystupuje, i když v současnosti se spíše věnuje studiové tvorbě a vlastní produkci.
www.myspace.com/djkennyken


DJ Sense
začal hrát jako DJ v roce 1990. Kromě hraní na parties také produkoval vlastní akce. Na konci 90. let se spojil s FUNKI produkcí a dostal se k hraní v těch nejlepších londýnských klubech většinou oldskoolové nebo naopak progresivní dnb sety. Jako milovník nejrůznějších hudebních stylů má DJ Sense široký záběr, jeho sety jsou rozmanité a to mu získalo respekt u kluberů. V roce 2002 získal prestižní EHM Awards ocenění jako nejlepší objev. V současnosti tráví Sense mnoho času ve svém studiu a produkcí nových beatů.
www.myspace.com/diversionrecordings


DJ Wickaman produkuje vlastní dnb už asi šest let. Předtím hrál v několika kapelách a jako DJ vystupuje asi deset let. Od začátku vydává u Infrared Records a nyní spolu s j-majik vede label 50/50 a svůj vlastní label Black Widow, na kterém své tracky vydal třeba Futurebound, Hoodlun nebo TopCat. Spolupracoval mimo jiné s DJi Daddy Earl, Hype nebo J, se kterými natočil nejnovější věci na album, které vyjde na konci tohoto roku.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GET PUNKED

Pátek 26. 10. 2007
Vstup: Předprodej 200 Kč, na místě 250 Kč
Vystupují:
Shimon, Wickman, Kenny Ken, Sense a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika