Tiga: Já jsem Armin van Buuren...

Tiga: Já jsem Armin van Buuren...

15. 10. 2007  |  Autor: Acid  |  Komentáře (74)
Britský hudební magazín Dj-Mag vyhlašuje každoročně soutěž o Top 100 Djs. Ta letošní skončila 25. září a její výsledky budou zvěřejněny příští středu. O tom, že podobné soutěže vyhrávají trancoví djs není pochyb. Čím to ale bude? Zajímavý pohled na věc má kanadský elektrobůh dj Tiga.
Tiga: Každý rok ta samá hloupá situace – DJ magazín udělá top 100, globální média se zaměří na tento vzrušující nový fenomén disk jockejů.. a já skončím tím, že prosím nebo uplácím lidi, aby pro mě hlasovali. Proč? Většina fanoušků se ptá, proč? Proč ti vlastně záleží na tom, jestli jsi na seznamu s bandou přeplacenejch zmrdů.. někteří lidé si dokonce myslí, že je to patetické, smutné a pod mojí úroveň. Dobrá, takže zaprvé, já jsem přeplacenej zmrd.. zadruhé, což málokdo ví, když jsem byl velmi mladý, byli jsme velmi blízcí přátelé s Arminem van Buurenem. Vlastně jsme vyrostli naproti sobě ve městě Vanvoooort, jen 15 minut od Gruut Bruug (a jen 5 minut v dřevácích od Ruudvoooortských polí větrných mlýnů), na té samé ulici jako Ferry Corsten. Jako děcka jsem si hrávali na dje v ulicích. Zkoušeli jsme, kdo udělá nejintenzivnější a nejzamyšlenější „trancový ksicht“.. předstírali jsme, že hrajeme na kytaru, naše mámy nám ušily kožený kalhoty, hodiny jsme nacvičovali civění do prostoru, rozplakávali jsme lidi slzami štěstí tím, že jsme byli dramatičtí a emocionální.. ale co nejdůležitější.. vsadili jsme se, kdo bude světový dj číslo 1. Takže vidíte. moje snaha umístit se vysoko v žebříčku globálně uznávaného anglického magazínu DJ-Mag není založena na egoismu, závisti, nebo karierismu, ale spíše na snech přátel z dětství a na slibu, který jsem kdysi dal mladému Arminovi a Ferrymu (který se tehdy vlastně jmenoval Herry).Takže buď jak buď, tento rok, protože jsem citlivý k vašim citům, drazí fanoušci, přidám trochu koření.. nechci být číslo 1 (což by bylo hezké v roce 1997), ale chtěl bych (a také jedině akceptuji) skončit 23., 39, nebo, ze zřejmých důvodů.. 69. Takže… splňte dětský sen, procvičte svá demokratická práva a račte strávit více času na vašem počítači.

Vlastně počkat.. nemohu to udělat.. už nemohu žít v těchto lžích.. musím se přiznat.. Všechno co jsem napsal je lež. Mám tajemství, ale je daleko temnější.. Já jsem Armin van Buuren. Vím, že to vypadá jako nemožné, ale je to tak. Věřte mi. On je já. Jsme jeden. V podstatě, já jsem také PvD. Takže bych chtěl poděkovat každému, za to že ze mě udělal číslo jedna loni a doufám ve skvělý výsledek také letos.

tiga
74 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Taj D
30. 10. 2007 | 16:04:37
+0 | -0
Trochu pozdě ale přece

Acid: zcela přesně si rozepsal to co se mi nechtělo :)

Joshek: smutné, možná trefné, ale rozhodně se to může někdy změnit



peace

20. 10. 2007 | 17:07:34
+0 | -0

2 Jantar

lol
Jantar
20. 10. 2007 | 15:10:46
+0 | -0
Už sis dal placku na čelo?...Jak vidím tak se stydíš to vysvětlovat....No nic...tak to už raději ukončíme..pokud se stydší za to aby jsi něco vysvětlil na chatu tak s tebou nemám o čem mluvit...

A co si myslíš o mě je mi fuk...ty jsi mi ukradenej ale když vybliješ na chat hloupost a pak se jí ještě sereš vysvětlit tak se nezaobývej mnou ale sám sebou...

PS:A když už mi opravuješ chyby, tak potom prosím tě do příspěvku nepiš na začátku věty malá písmena.Díky

20. 10. 2007 | 10:23:33
+0 | -0

2 Jantar

když s tebou je to těžký. schválně, co z toho vypl-Ý-vá, že si myslím o tobě? pane logický myšlení ;)
Amigo
20. 10. 2007 | 01:23:12
+0 | -0

lhář zablešenej...

To co píše Newman je uplně jasný Bleha,lhář a nic jiného!Stejně jako jeho povedená partička v čele se cvokem Pokorným.Když se vybíral DJ´s,který měl zahájit olympiádu a tak by best DJ Bleha na seznamu,jenže ho nikdo nechtěl,takže jako úplatek nabízel VIP lupeny na SOL.Jenže všichni věděli,že rozumí hudbě asi jako Hitler míru a o pár kelímků laciný vodky nikdo nestál tak to nakonec vyhrál Tiesto.Bleha ho za to nesnáší a tak pomlouvá...:-)Potlesk pro Aleše!!!
Jantar
19. 10. 2007 | 20:06:55
+0 | -0
ad1.) Ne ne...já znám jeho treky a jelikož taky dělám hudbu, tak vím že na nějakým treku je kus práce a nějakej je zase až moc jednoduchej, ale o tom řeč nebyla.Já se tě ptal co jsi na něm viděl tak super že je pro tebe DJ no.1 když jsi ho viděl live...jestli se stydíš mi to říct nebo máš nějaký jiný důvody tak jo, ale jestli ne tak mi to prosím pověz a neodkazuj mě na jeho alba...z nich asi nepochopim co sis o něm myslel, když jsi ho viděl Live.

ad2.)POkud napíšeš větu jako "žádný poskakováni za gramcam a tlemení ,mávání....Tak z toho vyplívá, že si o těch ostatních myslíš kdo ví co....takže já nejsem ten kdo si má dát placku na čelo..příště raději přemýšlej co napíšeš a nemusíš se dostávat do těchhle hloupých situací

19. 10. 2007 | 19:08:05
+0 | -0

2 Ales Bleha

Sice nepředpokládám, že na tohle odpovíš, ale musím to napsat: myslíš, že se někdy z Tvé strany aspoň dočkám omluvy za to, jak jsi se mnou a s vedením trance.cz doslova vyjebal letos v srpnu na Summer of Love? Slíbit výherci dva volné vstupy, pak je nezapsat na guest list a celý následující měsíc vytrvale ignorovat veškeré naše výzvy k napravení vzniklé situace Ti přijde jako férové jednání? Chtěl jsem od Tebe nebo kohokoliv ze SoL teamu slyšet aspoň omluvu za ten stres, kterým jsem si prošel u vstupu na festival a dodnes nepřišlo nic! A když vidím, co jsi vyblil v této diskuzi, tak už ji snad ani nechci, nejsi člověk, se kterým bych se chtěl bavit. Udav se svým SoL, dokud budeš v jeho pořádání jakkoliv angažovaný, tak mě tam neuvidíš (žádná škoda, když poslouchám trance, že?)



2 all: omlouvám se za to, že jsem to chtěl řešit tady, ale osobní komunikace byla čistě jednostrannou záležitostí a když jsem se dozvěděl, že tu pan Bleha vystupuje pod svým jménem a adresou, tak jsem musel.

18. 10. 2007 | 21:47:17
+0 | -0

2 Jantar again

btw ja sem nekde psal o tom, ze je dj idiot, kdyz skace a tlemi se? ze sem si nevsiml? dej si placku na celo, vychladni, napocitej do deseti a potom zacni neco psat :)

18. 10. 2007 | 21:41:53
+0 | -0

Jantar

poslechni si nekdy Tigovo album, pak si na nej zajdi, a potom mozna pochopis :p
Jantar
18. 10. 2007 | 20:35:44
+0 | -0
Acid.....Acid---...proboha....ty pitomče....Myslíš si že když Dj skáká za gramcama a věnuje se publiku, tak to dělá jen aby byl zajímavej?.....MYslíš že se tlemí jen aby ukázal zuby ty lamo...Dj kterej si užívá set na plno, je DJ kterej hudbu miluje...užívá si tracky na plný pecky, jenže když v davu stojí magoři jako ty, kteří si myslí jakej je Dj idiot že tam poskakuje a paří s lidma, tak se nedivím že jsou party v Čr takhle v prdeli....Prosím tě přehodnot sám sebe...

A za druhé...Nechápu co myslíš tím že vytvářel takový věci?...On snad hrál Live?....Hrál Live přes Ableton ne???....omg...a jestli myslíš těma věcma mix, tak i kdyby mixoval excelentně, tak nechápu proč jsi z něj udělanej.....

DJ nepotčebuje do tracků nic přidávat pokud má dobrý vkus...ono toho ani taky moc nejde.....Tak bud mi všechno vysvětli nebo ti budu ještě víc nadávat...thx

18. 10. 2007 | 17:33:35
+0 | -0

Tiga rulez!

nechtel sem se vyjadrovat, ale tak ted uz bylo napsano snad vse, tze...



2 spaceboss: souhlas... tak ftipnej clanek jsem hoodne dlouho necetl :)



2 Taj D: na Tigu sem se hrozne moc tesil a konecne sem ho poprvy videl v lete na Balatonsoundu. a jaxem cekal hodne, tak tohle ne. fakt mi spadla brada. Tiga s ledovym klidme nakracel ke gramcum a zacal pomalicku vyvijet svuj set. zadny poskakovani za gramcema, tleskani, mavani, tlemeni... proste se venoval setu a vytvarel takovy veci, ze to byl muj nejvic hudebni zazitek v zivote a Tiga se pro me stal djem # 1. jeste k tomu frajer pridal skoro hodinu hrani navic. i kdyz asi musel, ptze jinak by ho ten dav, kterej z nej byl doslova v extazi, roztrhal :) Tiga rulez! a kterej z promoteru (jestli teda nekdy) priveze Tigu, ten ma u me obrovskou flasku vodky :oD ale nejhorsi na tom je, ze on neni v nejblizsi dobe bliz nez skoro 900 km :( nejel by nekdo 30.12. do amstru na Tigu? hehe, ze se ptam vubec... :(((
Amigo
18. 10. 2007 | 16:41:43
+0 | -0

to spaceboss

...no.myslím,že nejde tak docela v tomhle fórum o Tigu,je to vostrej týpek,říká věci co má na jazyku!Jenomže tady řeší trance ,,nejlepší" znalec hudby,,Mr.Bleha".Je to pokleslé,protože kritizuje to co potom sám prodává a tím si sere do tlamy.Ať je trance takovej nebo makovej,jednou je to styl,který ne hudební scéně má své příznivce a nezaslouží si od takového kašpara jako je Bleha pomlouvat! Nejsem Trencař,ale proto ještě nemusím lidem cpát do květáku své názory co mají poslouchat.Myslím,že po 12ti letech co jezdím kalit,vím o čem je řeč.

18. 10. 2007 | 14:58:11
+0 | -0

Tiga rulez

Tak vtipnej článek jsme už dlouho nečetl:) Akorát to koukám všichni ty trance sektáři nemůžou nějak rozdýchat :))
onyx
18. 10. 2007 | 14:27:01
+0 | -0

mozna je to jinak...

Ja uz jsem se setkal s vice nez par homosexualama, ktery si vzdy mysleli, ze jsou neco vic a nadrazeny,ne-li vyvoleni - aby si tim lecili komplexy ze sve orientace. Ale nevedel jsem ze k nim patri i A. Bleha.
Alonso
18. 10. 2007 | 14:13:10
+0 | -0

TIGA-Rulezz

Tiga je borec.... Doufam,že už se ho brzy dočkáme i u nás....

joshek
18. 10. 2007 | 13:41:32
+0 | -0

Taj D

Ja si myslim, ze vetsine lidi ta brada nespadne. A proc? Protoze nebude (doufam :) hrat diskotrance. Velky trancovky beru jako obdobu normalni vesnicke diskoteky, tam se taky nejde za hudbou, ale ozrat se a sehnat nekoho kdo si se mnou zapicha. V pripade techto halovek to zas vidim jako neco ve stylu "mam novy hadry, za ktery jsem dal celou vyplatu takze si je hodim na sebe, nacesu stylovy uces a vyrazim se ukazat na party, ktera je IN a na ktere hraje DJ kterej je taky IN...nebo aspon psali ze je IN, ja o tom totiz vim HOVNO". Pochopitelne, nejsou takovy vsichni navstevnici ani vsechny halovky, ale myslim ze budou urcite prevladat.

A co se tyce Tigy, tak mam jasno. Producent-bomba, DJ-spicka, clovek-hvezda i se vsemi neduhy...
Taj D
18. 10. 2007 | 09:49:13
+0 | -0
Tiga letos na Creamech absolutní vrchol. Myslím, že až ho někdo doveze tak tady hodně lidem spadne brada. Já čekal set jak přes kopírák co znám z netu a pak sem nevěřil co slyším. Navíc u toho vypadá, že přesně ví co dělá :)))
divic
17. 10. 2007 | 14:24:29
+0 | -0

pane Bleho

Pane Bleho, precetl jsem si pozorne Vase prispevky. Jak muze clovek, ktery porada akce a zve umelce napsat o nekom, ze je "debil" ovladany manazerama. Ano, oni jsou pomerne hodne ovladani manazerama, ale produkci, vystoupeni, apod. jim nikdo neveme. A vy rozhodne ne. Vite, je zajimave jak tvrdite pokazde neco jineho. SoL je o zajimavych skupinach, djs, apod. Nikdy nechcete velka jmena...toto hlasate v rozhovorech. Neni ale pravda, ze jste se snazil tento rok o Carla Coxe na SoL? A Daft Punk...apod? Hlasate jen co se vam hodi. Armin, PVD, kterehokoli z techto top djs by jste na SoL urcite bral. Jde totiz jen o byznys. Vy jste bohuzel taky manazerska postavicka, ktera musi neco lidem prodat.

Vy prodavate i muziku, zabavu, ale taky lzi. Aferka TIga a Mills...asi neni treba to opet rozmazavat. Ale lidi zapomeli. Kdyz nebudu rozvadet pravy duvod proc neprijeli, uz samotny fakt, ze jste vedeli jejich "nevystoupeni" par tydnu dopredu pred akci. A proc jste to neoznamili dopredu? Treba Dzejar, treba CT...stal se pruser, ale dali to vedet. To vy neumite.


17. 10. 2007 | 01:01:53
+0 | -0

Blechacha

prostě a jednoduše Aleš bleha je peknej kokot kterej si nevidí do huby a rad se nu za ty jeho zkurveny nazory vysměju:D .!..
homer
16. 10. 2007 | 23:45:02
+0 | -0
Bleha je vyfetlej magor...fakt,zavři se někam a zahod klíč s těmahle názorama!Nebýt trancu na letošní SOL,tak už příští ani není....

16. 10. 2007 | 20:55:47
+0 | -0

Tiga, Bleha a tahle diskuze

Myslím si že tady nemá nikdo právo nikoho soudit, tady by si měl spíš každej uvědomit proč na mejdany vlastně chodí.... a když si to člověk uvědomí ať si chodí klidně na trance. Je to přece každýho věc. SOL je festival taneční hudby, nebyl jsem sice u bájného proslovu AB, ale každopádně když má někdo nějakou vizi měl by ji uskutečnit, ale samozřejmě beru v potaz i to že SOL je pro AB určitým druhem živobytí. Kdyby měl dělat festival jen podle sebe co by z toho měli ostatní....a co by on jako obyčejnej člověk měl do huby??Ať chceme nebo ne je to buisnes, ale můžem být rádi že na druhou stranu je SOL festival kde každý rok je něco nového a něco pro lidi... ta jak bylo slíbeno...

No a TIGA?? Tiga je u me typek i když mě strašně sralo když nebyl na SOL ale myslím si že je to člověk který drží určitý underground a ví proč a co dělá... Doufám že ho někdo konečně doveze sem do ČR..... třebas na Mácháč, co???:)

Lidi, nehádejte se držte vlnu!!!!

16. 10. 2007 | 19:36:12
+0 | -0

s respektem...

S respektem jsem přečetl všechny příspěvky a musím říct...no síla !

Někteří se opravdu nebojí říct co v nich je, a pak co mě zaráží, kdo nebo co je p. Bleha! tenhle člověk by se mohl považovat za žalobce který žaluje sám sebe, zároveń se snaží hájit...nechápu:( Ať už je hudební scéna taková nebo maková, vždy něco u kritiky prapadne a jiné posílí.To by snad měl být hnací motor, toho všeho, snažit se přijít s něčím novým co by obstálo...

Můj názor se přiklání k názoru mnoha autorů zde zmíňěných. Hudební scéna není beze skvrnky ale to nikdy nebyla, záleží na jakou stranu se přidáme jestli k těm „špatným“ , nebo k těm „lepším“. teď ale záleží kdo koho považuje za koho...Tečka!
Cox
16. 10. 2007 | 18:26:41
+0 | -0

...á,zase ten Alešek?

Já myslel,že jsi v létě hlásal jak vás Tiga vobložil o peníze a nemohl jsi mu přijít na jméno...a najednou je Tiga borec???Aleši,děláš sice nejlepší fest.tady v republice,ale rozhodně si nemyslím,že tvé názory jsou trefné.Už jednou jsem ti psal,že clubbeři jsou to,bez čeho ty se neobejdeš!Soudíš trance,jako by si soudil lidi co na to jezdí pařit!Hele Ty chytráku,zruš tedy trance stage na Tvém fest.,když je to takovej hnůj a uvidíme kdo je tady ten co se snaží jen vydělat.Nehájím trance,ale štve mě jak neustále lžeš.Tak jako model Tiesto,PVD,Armmin i Ty to děláš jen pro prachy.Nenáleží Ti tedy soudit je,zameť si před svým prahem a přestaň si cintat pentli!A vám všem chci říct,viz.TRANCE 4EVER,stůjte si za svým názorem a nedej si ho nikdy nikým vzít,obzvláště potom takovým lhářem jako je Aleš.Všem přeji hodně lásky,pohodu a respektu i o tom je hudební scéna...
bob
16. 10. 2007 | 15:56:08
+0 | -0

Blecha

Blecha je jenom hulvát a demagog(nebo si tu na něj někdo hraje a píše za něj, nebo to neni možný:-))), jinak, kam přišel, to zkurvil, mluvím tím především o jednom nejmenovaném časopisu....apropos, že na SoL ten trance potřeboval...asi kvůli návštěvnosti, ale to je jedno, to by bylo na hodiny povídání a za to mi ten člověk nestojí, protože říct, že lidi poslouchaj trance, protože je to in, může říct fakt jen IDIOT-já ho poslouchám docela dost dlouho a poslouchat budu, i když pojedene jinej styl-je mi jasný, že až bude in 2step, bude Blecha nadávat i na něj, že to je popová sračka!!! Jinak můžu nadávat třeba na Tijse, ale takovej PvD si svojí kariéru vybudoval sám. Tečka!
Starf
16. 10. 2007 | 14:38:42
+0 | -0
myslim, ze hellman to hezky uzavrel, tak bych to tak nechal :) s jeho nazorem se ve vetsine bodu ztotoznuju, ackoliv trance neposloucham tak dlouhou dobu jako on
Znalec
16. 10. 2007 | 12:55:43
+0 | -0

Trance

trance vždy kolísal na hranici...nyní ho chce někdo upálit...co kdyby jsem to udělali a přiložili všechny ostatní styly a vymysleli si úplně nový styly...a vůbec uděláme si novou celou taneční scenu...tahle už je divná...
BoRo
16. 10. 2007 | 09:51:26
+0 | -0
Co udelal hodnej van Dyk p.Blehovi? No tak zahral propagacku alba na turne,se stava-ale jinak paradni man,pekne tvrde sety.Ke zbytku vyjadrovat se nebudu,v.Buuren me nikdy moc nebavil a Tiesto ma krizi stredhiho veku asi. A nerikejte ze nake to pipani a vrzani je hudebnejsi nez klavirek v trance. Samozrejme i o kvalite to je. A vubec-neserte me,nemam tu co delat,mam rad techno
Gizmo
16. 10. 2007 | 09:18:11
+0 | -0

ale ale

Hellman : Uff tak tohle podepisuju ...

2 Bleha : Tolerance je to slovo, který mě napadlo jak jsem četl tvoje posty - tolerovat názory jinejch, tolerovat vkus jinejch, tolerovat jiné lidi jako takové - tohle je to co naprosto nedokážeš a netuším cože si musel prožít, že takhle pliveš síru. Hlásat jediná hudba je to co poslouchám já a zbytek je odpad a že ten kdo poslouchá něco jiného je blbec - to už snad ani nemyslíš vážně ne??
achayo
16. 10. 2007 | 07:48:55
+0 | -0

2 ales bleha

Cože? Fakt doufám, že se zítra probudíš a tou flaškou od bublinek si flakneš jednu mezi světla! Letos na Summer - Trance stage nepřijelo 1000 lidí, ale daleko daleko víc! Kdo chtěl stíhat a chodil mezi main a nu:trance, tak dobře ví, že po celej večer bylo na zadní stagy daleko víc lidí!!!Tak že všechny ty tvoje kecy o festivalu, kam nechceš vozit velky jména, ale novou hudbu, kterou máš ty rád a který věříš?! Dostáváš na chudoměru výroků desítku, protože když si vybavím tvůj "památnej" proslov před lety na Solu, tak to byly jen další ožralecký PR kecy? Já tady Tiesta nebo Burena nehájim, oba jsem na párty proseděl, ale z tvé osobnosti trochu zklamání, protože se trochu maže v mlze...

16. 10. 2007 | 02:43:09
+0 | -0

RESPECT 4 HELLMAN!

Týý jo, u toho tvýho popisu jsem se málem rozbrečela.. :'( fakt výstižný a hezky napsaný, Aly & Fila jsou dobrej příklad... Sice trance (resp. EDM) poslouchám jen asi 3 a půl roku, ale stejně je mi líto, že už ta tvorba nevypadá tak jako dejme tomu před rokem 2003... Jenže se toho nějak pořád nedokážu vzdát (a ani nechci) a minimálně pařit se na to dá... ;-)
Zobrazit další komentáře   >>
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika