Mario Ranieri a řezba na Discovery

Mario Ranieri a řezba na Discovery

25. 10. 2007  |  Autor: Wajdak  |  Komentáře (2)
Jeden z nejznámějších techno DJ´s, Mario Ranieri, zavítal opět do naší země a tentokrát vystoupil v plzeňském klubu Alfa. Line-up celé party byl sice lehce neuspořádaný, ale ve finále byla většina návštěvníků velice spokojena.
Po delší době se tak u nás opět konala party se známou techno hvězdou. V ten samý večer měl sice v Pardubicích vystoupit Dave Clark, ale vzhledem k bookingovým problémům se hvězda večera neukázala a zaskočit tak musel Dave Angel a Surgeon. A tak jsme vůbec nemuseli litovat, že jsme se vydali právě na Discovery.

Osmá hodina večerní a startéry se stali Jamal DJ´s, mladí kluci s dobrým, svižným technem a kreativní náladou. Lidí bylo zprvu samozřejmě pomálu, jak to už u nás bývá zvykem a zbytek přicházel velice pomalu. To ale neznamená, že se lidé nebavili, ba naopak sen již od začátku našlo pár jedinců, kteří se nechali vtáhnout do rytmu rovných beatů.

Po střídání za pult nastoupil Martin Wind, člen agentury Dancemedia, kterého mám osobně v povědomí pouze ze Sundance 2007, kde jsem ho slyšel poprvé a poměrně se mi líbil. Tentokrát zahrál pro mě trochu oddychové techno, které se určitě poslouchat dalo, o jeho chytlavosti bychom ale mohli diskutovat.

ladida

Poté nás přišla potěšit Ladida a já jsem se pomalu, ale jistě stáhnul do vedlejšího salónku, kde mě utlumující minimalové techno tolik nekonsternovalo a dvouhodinový set mi jen pomalu ubíhal. Zkrátit mi jej pomohlo, když jsem celý klub procházel a fotografoval vše, co mi přišlo pod objektiv. A musím uznat, že bylo rozhodně co fotit, jak se můžete sami přesvědčit ve fotoreportu :). Jak jsem zjistil, byl jsem asi jeden z mála, který minimalu neholduje, jelikož parket byl již slušně zaplněný až na konec klubu a i když se dav spíše jen vlnil, bylo se na co koukat. Pokud ale pominu hudební projev Ladidy, trochu mě mrzí, že vázne její komunikace s lidmi a hraje na oko spíše pro sebe, což je možná škoda. Pár zakroucení hlavou je podle mě trochu málo…

Sice možná zajímavý pokus, dát před hlavním vystupujícím Ladidu a její minimal, nakonec se ukázalo, že to až tak velký problém nebyl a když v jednu hodinu nastupoval sedmadvacetiletý Rakušan, zbyla alespoň všem spousta energie na pořádné peklo. A to samozřejmě začalo již od prvních vteřin Mariova setu, který byl opět neuvěřitelně nabitý energií a svoje DJské umění doslova prodal. Možná bych mu jen vytknul, když při instalování vybavení obracel závaží na gramcích (zabrat dostanou jehly, desky a zvuk je místy nečistý), které po skončení setu ani neuvedl do původního stavu, ale budiž mu to odpuštěno. Na další jeho vystoupení se můžete vydat buď 17.11.07 do Piano klubu v Trenčíně na Slovensku, nebo si počkat a vydat se do Opavy, kde vystoupí 14.12.07 v Babyllonu.

mario ranieri

„Tuhle noc jsem si velice užil, bylo to vážně super. Jen mě mrzí, že v česku nehraji častěji,“ dodal Mario k páteční akci. Vypadá to, že se mu u nás opravdu líbí. A co říká na minimal? „Mám ho rád. Líbí se mi všechny styly elektronické muziky, občas si zahraju i trochu do elektra. Ale mým hlavním stylem je samozřejmě hard-techno.“

Tentokrát „akční“ dvouhodinová bitva ubíhala jako voda a dav tanečníků se neúprosně unášel na vlnách tvrdého techna. Mario na konci svého setu ještě trochu přiostřil, což někteří méně fyzicky zdatní neunesli a šli si na chvíli odpočinout a připravit se na dalšího vystupujícího cizince, tentokrát z Holandska a tím byl DJ Lito. Jeho set parádně navázal a v rytmu hard-techna se celá akce chýlila ke pomalu konci.

V klubu Alfa jsem byl poprvé a velice se mi tyto prostory zamlouvají. Slušně rozlehlý parket, dlouhé bary, chillout zóna, kam až muzika tolik nedoléhá, příjemná obsluha, super ceny. Jen nám tam trochu chyběl ke všem těm automatům stolní fotbálek, ale co se dá dělat. Organizace zvládnuta na výbornou, tímto posílám velkou pochvalu do Plzně a těším se na další pořádný mejdan, kterých zde určitě nebude málo.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DISCOVERY

Pátek 19. 10. 2007
Vstup: Předprodej 150 Kč, na místě 200 Kč
Vystupují:
Mario Ranieri, Ladida, Lito, Jamal Djs, Martin Wind,
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Irka
26. 10. 2007 | 14:30:34
+0 | -0
To bylo maso.Takových párty víc a jsme vysmátý.Mám informace že na vánoční discovery bude prý vyprodáno.Kluci z dancemedia jsou velký zvířata na záp. kraji.Prej chystaj úplnou bombu 25.12.2007 s Line upem.Tak nevim přijdu se přesvědčit a doufám že vy taky abych tam nebyla sama.Kdo příjde do 0:00 hodin tak dostává dárek k ježíšku.Bude tam podle mého zdroje velké překvapení a to nesmi prozradit.Tak zatim

26. 10. 2007 | 09:16:02
+0 | -0
Ahoj, nechci rejpat, ale když se píše v angličtine množný číslo, nedělá se apostrof. Tu chybu dělá skoro každej a tak to neber nějak špatně.....Takže techno DJS a Jamal DJS ;-)
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika