Rozverná Reggaenerace na Flédě

Rozverná Reggaenerace na Flédě

06. 11. 2007  |  Autor: Teczka  |  Komentáře (1)
Měsíc se s měsícem sešel a první listopadová sobota přinesla další příjemnou Reggaeneraci. Tahle se na rozdíl od té předchozí dubové nesla v rytmu roots reggae. Navštívili nás sousedé z Rakouska, duo Jahpremacy a solitér Danny Ranks podpořený selektorem Regie P. A nejen oni dokázali z tohoto večera udělat opravdu osvěžující zážitek.
Je kolem desáté večer a dveře Flédy jsou všem otevřené. Postávající hloučky studují časový rozvrh a stejně jako já mají na tváři lehký úsměv. Lidí je tu prozatím nepříliš, což - po zkušenosti z minulého týdne a zpocené B4B – vřele vítám. Na hlavním pódiu hraje Netikz z Bassinfection crew, publikum se odvažuje k prvním vlnitým pohybům. Dám si tedy pivo a počkám si na odbytí půlnoci. To totiž znamená nástup hlavních taháků večera.

Během následujících hodin se sál zaplní, o půlnoci je plno (ne ale hlava na hlavě) a show startuje. Na prkna vyskakují 4 postavy. Regie P. se chopí gramofonů a Sista Irie´n vyloudí první sametový tón. Marley "Raspectah" Dread (s dready přiměřenými jeho jménu) zpívá víceméně dle zaběhnutého vzorce, má u toho naštěstí velmi příjemný výraz a spolu s Irie´n jsou potěchou pro oko i ucho fanouškovo. Danny Ranks jim sekunduje svým chraplákem, povzbuzuje publikum a musím říct, že lidé opravdu fungují a přidávají se.

Do té doby je to scénář předpokládaný, pak ale přichází neočekávaný host, mladý rakouský MC a přináší něco, co mi chybělo. Změnu. Neotřelý hlas a příjemný styl. Zůstává pak na scéně po celý koncert, takže se na každou jeho sloku moc těším. Umělci vydrží docela dlouho, dokonce přisadí několik písní „navíc“ a snad až v půl 3. ráno přijde na řadu Riddimsurfer, který se opět v hraní střídá s Netíkem.

Můj večírek pokračuje na 2. stagi – naštěstí nejde o klasické dj´s na chodbě, ale je tu v chill-outu regulérní stage s dobrým zvukem. A navíc tu má dnes večer prostor dubstep! Styl, kterému prozatím kvete jen mladá pšenka v našich končinách je prostě skvělým doplňkem večírku. Navíc Mad4bass občas předvádí celkem úsměvné věci – např. mix písně Spomal od Pehy či chytlavou melodii vypůjčenou z dílny skupiny Holki (!!!). Střídají se s kolegou z Roots and future Raveboyem, jejich projev je úžasný – chytlavý, citlivý, sladěný, vnímavý. Pohrávají si mj. s breakbeatem, občas zazní vokálová deska. Jak večer plyne, od dubstepu se ustupuje k houpavějším peckám, nicméně duch zůstává a lidé se baví. Kluci mají skutečnou výdrž, hrají po dlouhé hodiny a moc jim to sluší! Dokonce dochází k ranním protestům, když šéfík z ochranky rozsvěcuje světla a snaží se poslat děti spát. Podaří se mu to kolem 6. hodiny ranní a nebýt jeho, možná se tam houpeme dodnes… Tahle si to musíme schovat zase až na sobotu a 142bpm v Boru!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

REGGAENERACE

Sobota 3. 11. 2007
Vstup: 70 Kč
Vystupují:
Danny Ranks, Jahpremacy, Weedbeat Sound, Riddim Surfer, Lena + Netikz, NS, mAd4Bass, WodnYah, Raveboy
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Teczka
06. 11. 2007 | 12:32:42
+0 | -0

ANS Dungeon

chtela bych jen dodatecne zminit skladbicku od ANStonina Dvoraka s nazvem New worlds, ktera zazněla a zaujala (alb Dungeon)

http://www.ukrecordshop.com/shop/catalog/ANS__Dungeon_p_21143.html

MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika