Gentleman a Far East Band v Lucerně: Vibezzz!

Gentleman a Far East Band v Lucerně: Vibezzz!

22. 11. 2007  |  Autor: Teczka  |  Komentáře (5)
Rok se s rokem sešel a do Lucerny opět zavítal zkušený reggae vojevůdce Gentleman se svojí armádou Far East Band . Tentokrát si však vysloužil Velký sál a představil nám živě své nové album Another Intensity.
Do Lucerny přicházím kolem desáté večer, toho času již má odehráno kapela Polemic a Martin Jondo. Z komentářů zjišťuji, že právě on byl dobrým začátkem a dokázal vskutku připravit publikum na následující koncert.

Pod pódiem se tísní téměř tisícový dav, první řady to s těmi za nimi nemají vůbec lehké a vzduch by se dal krájet. Koho však zajímá vzduch, když bubeník práskne do bicích, ozve se první saxofon a nalevo na prknech se zavlní tři překrásné čokoládové zpěvačky. Všichni zpozorní a jako jeden muž křičí. Přichází Hvězda. V bílém nátělníku (stejně jako vloni), černé čapce, obyčejný kluk od vedle, který s prvními slovy přesvědčí, že v něm něco vězí. Nazývejme to talent.

Každý začátek písně, bez doprovodu kapely, mě hladí svým sametovým hlasem – bohužel, v hudbě se potom jaksi ztrácí a rozpoznat text zdá se docela obtížné. Zvuk není dobrý. Rozhodně ne tak, jak sliboval velký kamión beden. Ale jsem v malinkém transu a tak tančím a příliš se nestarám, jak se tahle stránka věcí má.

Nicméně po vystřízlivění mi to jde na mysl čím dál více a vedle zvuku mě znepokojuje i Gentlemanova snaha o hrdelní chraplák, který od něj moc přesvědčivě nezní. Ale budiž, možná se tomu dá říkat vývoj. Tyhle pokusy zapomínám pokaždé, když se opět vrátí kluk se srdcem na dlani a do ticha notuje: „Everyone feel the vibez and I can see it in your eyes!“ Tenhle slogan mě rozněžnil během výstupu několikrát. Stejně jako půvabné vsuvky oněch překrásných éterických zpěvaček.

Zpívají se hity dnešní i minulé, zní pecky ze staršího alba Confidence i něco z nové desky Another Intensity. Na přetřes tedy přichází i Serenity, v současnosti zřejmě komerčně nejúspěšnější Gentlemanova píseň. Pomalý refrén střídá zvuk tvrdého roots, celé to zní jinak, než jsme my posluchači CD zvyklí, ale zní. Dav tyhle probouchané pasáže oceňuje, skáče, ječí, miluje.

Po více než hodině přichází první odchod. To si ale rozvášnění fanoušci nenechají líbit a celým srdcem, plícemi a bránicí volají svého gurua zpět. Místo něj nastupují tři temné královny a předvádějí vlastní show, která je… Nádherná! Samosebou se vrací i On. A konečně dává Intoxication, krásnou, oduševnělou věc, Myslím, že tou dobou zní také Runaway – poznávám ji jen matně, kapela do toho buší všemi deseti a refrénové „Ranevéééj“ zaslechnu jen proto, že je Gentleman provolává velmi hlasitě. Za chvíli by se jal zase odcházet, ale dav je nezastavitelný, neukojitelný a neustále chce „more music, more reggae“. A tak se opakuje scénář. Při písni Superior zpívá celá Lucerna a je vidět, že texty má zmáknuté. A také (konečně!!!) přichází Tranquility. Kvůli téhle písni jsem dnes tady. Něžná baladická romance. Sálem svítí ohně ze zapalovačů jako hvězdy noční oblohy. Zkrátka: „Everyone feel the vibez and I can see it in your eyes!“
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: GENTLEMAN

Středa 21. 11. 2007
Vstup: Předprodej 350 Kč
Vystupují:
Gentleman a další
Další informace
5 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
miLOsh
26. 11. 2007 | 13:47:37
+0 | -0
JJ přesně tak 2 měsíce pravidelného koncertování a cestování s tím spojené udělají svoje, hlavně v tomto pochmurném počasí ;o)) Jinak hejdič na to taky troška kápnul, Gentleman si jel jednoho špeka za druhým, jaj ale proč ne? To k tomu přeci naprosto patří a o to víc stouply i moje sympatie vůči němu. Já si pokuřoval stejně tak :o)))

Jinak shrnuto , podtrženo - naprosto úúúžasný večer ;o)

24. 11. 2007 | 21:36:32
+0 | -0

to si delas prdel

Diskoteka slusna, ale ostry roots to asi ne. Zajimalo by me holcicko, jestli vubec vis, co je to roots, myslim, ze bys mela pouzit slovnik....Proti gustu zadny fiskuntal, ale to, co predvedl v lucerne uz s reggae nema skoro nic spolecnyho...No alespon, ze nekomu se jeho "show" libila...
Fefe
24. 11. 2007 | 10:20:38
+0 | -0
odporucam navstivit http://anotherintensity.blogspot.com/

pozrite si na tej stranke niaky video rozhovor s gentlemanom a fakt uvidite ze jeho hlasivky pracuju z poslednych sil!

mal by si dat pauzu chalan!


23. 11. 2007 | 20:37:00
+0 | -0
zpíval chraplákem protože kouřil jednoho špeka za druhym

23. 11. 2007 | 15:56:02
+0 | -0
diky za hezky report :)) akorat napadlo te, ze gentleman zpival chraplakem, protoze mel pretazeny hlasivky? Preci jen dva mesice na turne jsou znat..
SOUTĚŽTE
Koncert Gentlemana - 21.11.
3 x 1 volný vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika