A jak bylo na Tiëstovi v Mecce?

A jak bylo na Tiëstovi v Mecce?

26. 11. 2007  |  Autor: redakce  |  Komentáře (11)
Přiznáváme, trošku jsme se v sobotu do T-Mobile Areny báli, a tak jsme zvolili až nedělní Meccu. I tady jsme se však mačkali o něco více, než jsme si představovali, ale i tak se nám Tiësto v klubovém setu líbil.
dance girlDance Girl: Nemám možnost srovnání se sobotním vystoupením Tiesta v T-Mobile Aréně, nedělní klubovou noc si však podle mě užili jak návštěvníci, tak samotní Djs. Do Meccy jsem přišla ve chvíli, kdy byl parket již slušně zaplněn, a jak bylo vidět, Lafayette dokázal návštěvníky přilákat svým housovým setem. Hlavní hvězda večera se objevila za pultem chvíli po půlnoci. Naštěstí jsme ještě zavčasu stihli obsadit místa v předních řadách, a mohli jsme tak celé dvě hodiny pozorovat Tiesta v celé jeho kráse. Podobný záměr měla nejspíše většina návštěvníků, takže klub občas připomínal konzervu plnou mačkajících se sardinek. Tiesto podal velmi slušný výkon, navázal na předchozího Dje dalším housoidně laděným setem a celé dvě hodiny se nesly právě v housovém duchu. Jelikož tento styl je pro mě španělská vesnice a za celé dvě hodiny jsem byla schopná rozpoznat pouze dva tracky, těžko ohodnotím kvalitu setu. Většině publika se Tiestův set zamlouval, a soudě dle komunikace, si čas mezi půlnocí a druhou hodinou ranní užil i on sám. Poté, co na závěr rozdal několik podpisů fanouškům, se Tiesto vypařil, a jeho místo zaujala Lucca. S odchodem Tiesta souvisel i znatelný úbytek návštěvníků, a tím pádem uvolnění místa na parketu, což jsme my pařící s vděkem ocenili. Vystoupení Luccy jsem si tedy užila ještě více - a to nejen díky pařebnímu prostoru, ale i díky songům, které nám tato blonďatá krasavice stihla odprezentovat. Kolem čtvrté hodiny na mě však začala padat nesnesitelná únava, proto jsem společně s několika známými za zvuků právě nastupujícího Tripmaina Meccu opustila. Pokud se mám pokusit o závěrečné hodnocení, docházím ke slovu průměr - na party mě nic vyloženě nenaštvalo (ačkoli počet návštěvníků nebyl zrovna přiměřený), na druhou stranu mě nic výrazně nepotěšilo.

gusmanGusman: V Mecce jsem jako doma a tak byla volba T-Mobile aréna x Mecca pro mě jasná, zvlášť když byla vysoká pravděpodobnost, že party v klubu bude "lepší", viz zkušennosti z minulé "after" Tiesta v Duplexu. Bylo vidět, že jsou si všichni vystupující plně vědomí toho, s kým hrají, a tak ze sebe dostávali dle mě vůbec to nejlepší. Přes Tommyho Rogerse, Lafayetta, který zahrál naprosto luxusní set a perfektně tak připravil zaplněný klub k prasknutí, kde doslova nebylo místa k hnutí, na příjezd mistra :o), dále po Tiestovi pak Luccu a nakonec Tripmaina, který to všechno zakončil a dostal z hojného zbytku lidí poslední zbytky energie. Sám pak Tiesto po dramatický rychlém průjezdu kolem Meccy a vstupu zadním vchodem, nastoupil s mírným spoždením, o to ale pak protáhl svůj set, který byl velmi energicky a dostával celý klub doslova do varu. Skandování celého klubu T(i)esto, provázelo několikrát jeho set a tady rozhodně odstartované z reproduktorů nebylo :o) Pan Verwest si toho jak se zdálo vážil a celou dobu se zdravil s party people, usmíval se na ně a bylo vidět, že si to opravdu užívá. Na konci svého setu podepsal fanouškům v prvních řadách pár věcí a zmizel do útrob klubu (viz mé fotky). Sečteno a podtrženo, luxusní party, která snad musela uspokojit každého, vše fungovalo tak jak mělo, škoda jen, že není Mecca nafukovací a chvílemi byl pobyt v davu opravdu o zdraví.

martinezMartinez: Když jsem dorazil ke klubu, nechtělo se mi věřit mým očím. Fronta čítající asi 100 lidí, kteří čekají v neděli večer, až se dostanou do klubu, to se vážně nevidí tak často. Ale není se čemu divit, již za hodinu měl vystoupit mistr s velkým "M". Party people se zrovna pokoušel bavit místní DJ a nutno říci, že hity rozhodně nešetřil. Sám jsem byl zvědav, co Tijs předvede. Přeci jen jsem ho neslyšel více jak 3 roky. Bohužel jeho set byl spíše poslechový než-li určený pro nějaké zběsilé paření. Stihl jsem tedy alespoň pohovořit s přáteli z různých diskuzních fór či hudebních serverů. Po druhé hodině ranní se ale za gramofony zabydlela překrásná Lucca a servírovala jeden vymazlený track za druhým. Doslova pastvou pro moje ušil byl song od Dubfire - Emissions. Díky za něj tisíckrát. Stejně tak jako za Probspot - Foreplay. Kapacita Meccy podle mne byla trošku překročena a hlavně na set hvězdného Holanďana se pomalu nedalo hnout. Na luccu se díky bohu prostor uvolnil a konečně jsem si mohl pořádně zapařit:-) Zvědavost mi nedala a ještě jsem si počkal na DJe Tripmaina. Mé uši dostali příjemnou masáž při tracku Ian Oliver - Bucovina. Vidina ranního vstávání do školy mne ale v půl páté ráno vyhnala z klubu. Vezmu-li to kolem dokola,odcházel jsem z klubu vcelku spokojen. Potkal jsem hodně známých a přátel a hlavně zjistil, že i v ČR je DJ, který nehraje jako všichni a přesto dokáže dav rozdovádět na nejvyšší možnou míru. Díky Lucco.

jaraJára: Už při příchodu nás ohromila stojící fronta před Meccou, naštěstí jsme se protáhli bočním vchodem pro novináře, takže v tomto ohledu bez problémů. Jen jsem se nestačil divit, co jsou schopny některé slečny vydržet pro krásu. No uznejte sami, stát několik desítek minut v minišatičkách, když je venku 0°C je hodně obětavé. Do klubu jsme přišli ještě v době, kdy hrál Lafayette. Jeho set rozhodně nažhavil všechny přítomné a připravil pro Tiesta naprosto rozjetý dav. Jak se dalo ale dopředu tušit, Tiesto hned ze začátku zvolnil. To ale určitě neubralo na efektu, neboť pouštěl asi to nejlepší co ve svém kufříku má. Celý jeho set měl krásný vývoj a postupně zrychloval, až v závěru přešel téměř do techna, a to už se nenechalo chladnými naprosto nikoho. Bohužel i sám Tiesto je nejspíš zastáncem názoru, že v nejlepším je třeba přestat a tak se po dvou hodinách s rozjařeným davem rozloučil. Kormidlo po něm převzala naše Lucca, tu už jsem bohužel slyšel jen chvíli, protože jsem se ubíral směrem domů. Každopádně celou akci hodnotím hodně pozitivně a musím říct, že Mecca zaslouží pochvalu, protože kapacita nebyla přemrštěná a vše probíhalo bez větších problémů a po hudební stránce naprostá spokojenost.

honzinHonzin: Tak na tuto příležitost nás promotéři nechali čakat bezmála dva roky, ale kdo si počká, ten se dočká, že? A kdo se dočkal, tak si myslim, že si užil bezprostřední zážitek Tiesta v klubu. To, že to nebude o hitovkách bylo jasné předem, takže se bylo na co těšit. A Tiesto dorazil s menším zpožděním ale určitě to vynahradil bezmála půl hodinovým přídavkem. Hráli se příjemné věci, došlo i na jeho produkci z alba Elements Of Life. Lidí přišlo poměrně dost, ale prostor mě nepřišel zas až tak přeplněný. Na konci setu rozdal pár podpisů což jsem považoval za příjemné zpestření, které jsem tak malinko předpokládal. Absence fotoaparátů měla za následek minimální prodírání se do předních řad kvůli snímku světové dvojky. Sám jsem s akcí nadmíru spokojen, až na to ranní vztávání do školy.

acidAcid: Mistr mezi mistry Tiesto v ČR dlouho nebyl, a tak mi to nedalo a navštívil jsem jedno z jeho dvou vystoupení v Praze. Do přeplněného "téčka" se mi rozhodně nechtělo a raději jsem volil variantu nedělní klubovky v Mecce. Můžu říct, že to určitě nebyla špatná volba. Ze začátku jsem měl sice obavy, aby se dalo vevnitř vůbec hnout a dýchat, ale nakonec to nebylo nejhorší. Hudebně jsem se bavil od samotného začátku, přes Tiestův cca 2 a 1/4 hodinový luxusní mix, až po výborný set Luccy a po ní zakončujícího Tripmaina. Ráno jsem odcházel sice trochu "společensky unavený", ale s výbornou náladou a pocitem prožité vynikající noci, která bohužel uběhla nějak moc rychle. Tímto bych chtěl vyslovit pořadatelům velký dík za odvedenou práci a zabookování takového jména do skvělého klubového prostředí.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

TIËSTO IN MECCA

Neděle 25. 11. 2007
Vstup: 690 Kč až 890 Kč
Vystupují:
Tiësto, Tommy Rogers, Lucca, Tripmain,
Další informace
11 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
hm
28. 11. 2007 | 16:49:07
+0 | -0

2 uši

asi se budes pri svy omezeny inteligenci divit, ale nejen ze znam i jinyho dje nez tiesta, ale i posloucham jiny dje nez tiesta. kupodivu i jiny styly hudby nez je trance. a to uz asi 12 let. ale to nebudu vysvetlovat takovymu chudackovi, kterymu je dle myho odhadu 16 let, a kteryho prispevky zacinaj velice omezene stylem "to je na ho*no" "to poslouchaj jen debi*ove". no jeste ze te tady mame ty mistre sveta a odborniku pres hudbu. ale jestli chces, muzem se domluvit a na dalsi party mi to muzes vysvetlit z oci do oci, rad si s tebou o tom promluvim ;o)
slaaweck
27. 11. 2007 | 23:17:48
+0 | -0
můj názor: tiesto zahrál na jeho poměry hodně dobře, ale kdo mě překvapil byla lucca. dlouho jsem ji neslyšel, ale zde mě opravdu bavila! výbornej set!
a jéje
27. 11. 2007 | 22:28:54
+0 | -0

all

nooo pěkně si to tady dáváte...zřejmě samej inteligentní znalec :))))
Uši
27. 11. 2007 | 20:49:31
+0 | -0

For hm

A znaš někoho jinýho než Tiesta? :o)
hm
27. 11. 2007 | 19:04:23
+0 | -0

uši

a komu to tady cpes? sem pisou lidi, ktery tiesto zajima a nezajimaj je tvoje stiznosti a to, ze se ti libi jina hudba. tak jdi na forum, kde se pise o tvoji hudbe a necpi nam sem tvoje blaboly ;o) asi tak
Uši
27. 11. 2007 | 18:35:34
+0 | -0

Tiesto je nuda!

A co jako. Jsou podstaně lepší djs! jenom se o nich nemluví... Asi tak
hm
27. 11. 2007 | 14:24:56
+0 | -0

ozzby

a proc hned kamenovat? :o)))))))))
ozzby
27. 11. 2007 | 14:01:56
+0 | -0

hm

a jeste taky byla hrubka v jednom slove, kterou jsem rovnez dodatecne opravil :-) ukamenuj me prosim
hm
27. 11. 2007 | 13:34:07
+0 | -0
jenze jeste rano tady byl nadpis "jak zahral tiesto v mecce", tak asi proto :))))

27. 11. 2007 | 13:00:18
+0 | -0
Ja spis myslim ze tady nejde ani tak o report,jako o nazory crew z poslouchej.net...takze kazdy napsal jak celou akci cejtil...
ms.martinez
27. 11. 2007 | 09:14:04
+0 | -0

bravo

odbornější report už jsem dlouho nečetla.. díky! teď naprosto přesně vím jak zahrál
SOUTĚŽTE
Tiësto v Mecce - 25.11.
2 x 2 vplné vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika