Co je nového okolo Martina Grednera?

Co je nového okolo Martina Grednera?

13. 01. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
(Promotion) Již tento pátek zavítá do Plzně jedna z předních postav české progressive/trance music, resident klubu Fabric, věčně usměvavý DJ Martin Gredner. Před jeho plzeňským vystoupením na party Gain jsme ho náležitě vyzpovídali.
Ahoj Martine, na začátku použiji trochu klišé, jak si se měl o Vánocích a co oslavy Nového roku?Tradičně jsem strávil Vánoce u rodičů a bylo to moc příjemné a odpočinkové – takový malý návrat do dětství. :) Oslavy Nového Roku jsem strávil ve Fabricu a hodnotím je jako nejpovedenější vůbec! 

Co nového ve Fabricu? Byly doby, kdy byl Fabric považován za jeden z těch úplně nejlepších klubů v republice. Pak ale přišel určitý útlum. Jaká je situace teď?
Jsem přesvědčen, že Fabric právem patří do elity českých klubů. Jednak technickým zázemím, které se stále postupně vylepšuje a vylepšovat bude, jednak žánrovou skladbou, která je velice pestrá a rozmanitá a zároveň kvalitní. Pravidelně ve Fabricu rotuje české elita a samozřejmě nezapomínáme na zajímavá a známá jména z celého světa.

Jaký je vlastně v Ostravě nejpopulárnější styl, co se taneční hudby týče? Neposlouchají tam všichni jenom Tommyho Rogerse a Peeta, že ne? :) Z některých fotoreportů by si to člověk mohl myslet.
To určitě ne, Fabric si zakládá na pestrosti, kterou jsem zmiňoval, ostatně je mnoho fotoreportů a nejen z parties Dirty Dancing, kde můžeš vidět plný klub. Ve Fabricu je populární jak drum´n bass, progresive, trance, tak i electro a funky house a řekl bych, že tak to má být.

Pojďme teď k Martinovi Grednerovi. Co je u tebe teď nového? Přiznám se, že jsem tě dlouho hrát neslyšel…takže nějaké novinky?
Stále se snažím rozvíjet produkt Martin Gredner, který byl znám jako „progressive“. Připravuji také nové, webové stránky a fotobook, na který se těším.
 
Ty a Michael C jste asi nejznámějšími propagátory trance a progressive muziky v Česku. Dříve se tu tahle muzika moc nehrála, pak přišla vlna velkých trance parties v Praze, která přilákala k tomuto stylu spousty lidí. Jaká je ale situace teď? Můžeš to popsat ty sám, jako „průkopník“ tohoto stylu v ČR?

Situaci teď hodnotím velmi kladně, lidé zde tuhle muziku začínají objevovat a já osobně cítím do budoucna progresi těchto stylů. Stále je slušná řádka světových jmen, které mají co ukázat a v ČR ještě neměli možnost předvést své umění.

Já tady mluvim jako o průkopníkovi nějakého stylu, ale ani jsem se tě nezeptal jak ty vlastně jsi schopen popsat co vlastně hraješ?
Už několik let tvrdím, že posluchači Martina Grednera uslyší progressive house s prvky trance, samozřejmě v současném kabátě. :o)

Evergreenovým tématem je rovněž digitalizace v DJingu. Já o tobě vím, že hraješ převážně - jako mnoho dalších - z CD playerů. Proč radši CDčka než klasické desky?
Zhruba 7 let jsem byl dj hrající 100% z vinylových desek. Zvyšující se kvalita digitálního zvuku, instantnost, rychlá dostupnost, možnost editace a samozřejmě i cena posunula nejen u mě vinyl do ústraní. Nicméně si stále myslím, že vinyl má své kouzlo a bude zde ještě dlouhou dobu.

Ty už jsi, Martine, v Plzni několikrát vystupoval. Pokud se nepletu, bylo to na party Tranceparade v DK Inwest a pak také na klubovce Dance in The Sky. Jakou tedy máš s Plzní zkušenost?
V Plzni jsou moc příjemní a otevření lidé, proto se tam vždy moc těším. Také o Alfě jsem slyšel samá pozitiva a už teď si připravuji svůj set.

Takže na co se tentokrát na Gainu můžeme těšit?
Na hodně horké novinky a to nejlepší z „My Case“!
 
Na závěr rozhovorů se vždycky ptám, na co tě můžou, Martine, tví fanoušci pozvat na baru, přijde-li vhodná situace?
Vodka & Red Bull :o) 

Díky moc za příjemné povídání a těšim se na viděnou 18.1. v Alfě.
Taky díky.

 
Ptal se: Anyrok
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GAIN

Pátek 18. 1. 2008
Vstup: 90 Kč
Vystupují:
Martin Gredner, Lito, Molczik, Majkl, Mr.Pole,
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Devil
17. 01. 2008 | 23:59:20
+0 | -0

Martin to je no1

jj Martin a jeho slavná Grednerovka Vodka&redbull!
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika