Ronski Speed: Na Bubbles očekávejte maximum

Ronski Speed: Na Bubbles očekávejte maximum

26. 01. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Před páteční party Bubbles tu máme rozhovor s její největší hudební lahůdkou, jímž je nastupující světová trancová hvězda, 44.dje světa, Ronski Speed, který má na svědomí několik vynikajících hitů, které ve fanoušcích taneční hudby probouzejí doslova emociální orgie.
Ahoj Rone, předně bych Ti chtěl popřát vše nej do noveho roku. V ČR se ukážeš již po několikáté, ale tentokrát v plné parádě na jedné z nejnavštěvovanějších klubových akcí v ČR co by 44.dj světa :o) Jak vzpomínáš na předešlá hraní u nás?
Ahoj, na Česko mám samé dobré vzpomínky, lidi jsou u vás skvělí, milují hudbu, takže je to vždy velká zábava, a proto se k vám moc rád vracím.

Máme za sebou další anketu respektovaného časopisu DJMag, ve kterém opět sklidil velký úspěch trance. Čemu to přičítáš? Je trance otevřen nejširšímu publiku, nejlepší tranceoví djs kteří ovlivňují směr celého stylu mají nejlépe zvládnutou propagaci nebo je to úplně v něčem jiném?
Trance se teď těší velké popularitě a přičítám to tomu, že je otevřen všem vlivům ostatních druhů hudby. To dělá trance velmi zajímavým. Mnoho lidí, kteří dříve trance neposlouchali jsou mnohdy velmi překvapení z toho, co jim servírují současní noví mladí trance djs.

Letošní rok jsi zakončil na 44.miste dle teto ankety. Byla nějaká oslava? Přeci jenom, posun v žebříčku to byl dosti razantní a nezbývá nám než Ti k němu ze srdce gratulovat.

Díky moc. Na slavení nebyl čas. O výsledku mě informoval můj manager přes ICQ, malou chvíli jsem byl potěšen, ale pak jsem se otočil na své židli zpět ke svému studiu a pokračoval v práci na mém novém albu :o)

ronski speed

V jednom rozhovoru jsi avizoval, že by mělo vyjít Tvé nove album. Myslím si, že nejen já jsem nedočkavý, kdy že to tedy bude venku? Už je pro toto album vytvořen nějaký pracovní název?
Ano, to je pravda, ale hraní po celém světě je velmi náročné, zabírá mi hrozně moc času, takže ve studiu mi zbývá ještě moc práce. Doufám, že vše stihnu dokončit do března a pak s krátkým zpožděním bude album na pultech prodejen. Název pro něho zatím nemám, stále jsem ve fázi hledání.

Minulé léto jsi hrál na jednom festivalu live. Dočkáme se opakování, jaké byli vůbec odezvy na toto live vystoupeni?
Živé představení bylo super, hlavně to byla výborná zkušenost, skloubení mé hudby se zpěváky a živými nástroji. Moc jsem si to užil, podle ohlasů si to užili i posluchači, ale dělat tohle vystoupení mimo Německo je velmi komplikované, takže na tento rok, to není zatím plánované.

V tracích používáš i nádherné vokály. Podle čeho si vybíráš zpěvačky, a kdo Ti píše texty?
Obvykle zkouším vokály se všemi zpěváky, kteří projeví chuť to zkusit. Co se týče textů, tak spolupracuji se skvělými holandskými skladateli Raz Nitzan a Sir Adrian, kteří udělali například vokály pro song ' The Space We are '.

Vím, že tvé občanské jméno je jiné než tvůj Dj nick. Kde Tě napadlo, máš k tomu nějakou zajímavou historku? :o)
O pár let zpět jsem žertem podepsal pár emailů jako Ronski Speed, díky jedné skupině osmdesátých let Bronski Beat, kterou jsem měl rád :), pak jsem potřeboval nějaké umělecké jméno pro GEMA ( německá asociace producentů), nic mě nenapadlo, a proto jsem znovu použil tento nick. Myslel jsem si, že již nikdy nebude mého nicku třeba, ale když jsem zremixoval tracky pro jména jako kyau & albert, sonorous či sun decade a jméno Ronski Speed bylo napsáno jako remixér, tak již nebyla cesta zpět :)

Za poslední rok jsi doznal podle mě určitou změnu, že se publiku představuješ více do techna. Né, že by to bylo na škodu, mě se to líbí moc a zřejmě i mnoho lidem na celém světě, když jsi tak zabodoval v anketě dj Mag, ale co Tě k tomu vedlo a jestli v tom budeš pokračovat?
Ano, ve skutečnosti jsem byl vždy ovlivňován nějakými mými novými výtvory, remixy, náladou… většinou chci vždy ukázat celou paletu variant, ve kterých se zrcadlí všechny styly elektronické hudby.

Co říkáš na prolínání popových prvku do tranceové hudby např: The Space We Are, Anthem, Without You, atd.?
Já myslím, že je to dobrá věc. Vem si, že do všech stylů taneční hudby vnikají vlivy z rockové, popové či jakékoliv jiné hudby a díky tomu můžeš na večírcích v mnoha rozličných lidech probouzet dobrou náladu těmito písněmi.

V poslední době se nejen Tobě, ale i tvým spolupracovníkům v Euphonicu plní kalendáře nejrůznějšími bookingy z celého světa. Mate ještě vůbec čas na nějakou společnou spolupráci?
Ano, spolupracujeme stále velmi úzce, i když to není tak snadné jako dřív, ale jsme velcí kamarádi, sem tam vyrazíme spolu i do společnosti a to si pak užijeme kopu zábavy :)

Co od Tebe můžeme očekávat na Bubbles, kde jsi headlinerem party společně s kanadským djem Preachem? V Olomouci to mají lidi rádi řádně od podlahy, vezmeš za to?
Rozhodně, jsem odhodlám ze sebe na Bubbles vydat maximum, abych lidem přinesl dobrou náladu a pocit, že přijít na tuto párty byla dobrá věc.

Chtěl by jsi něco vzkázat svým českým fanouškům a clubberům kteří dorazí na Bubbles?

Hrozně moc se na vás všechny těším a doufám, že zažijeme společně skvělou noc.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUBBLES

Pátek 1. 2. 2008
Vstup: Předprodej 120 Kč, na místě 150 Kč
Vystupují:
Ronski Speed (Ger), Dj Preach (Can), Porn Bros (Orbith + Jerry), Michael C, Michael Scuberman, Radan Mach, Lucasch, Wally D, IM Cyber, Alleki, Gotia vs AhZ, Crackenn, Shede, Killer, Gyd, Tvyks, Wolscha, Adam Cloud, Andrey, Hatori Hanso
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Bubbles - 1.2. Envelopa
1x 2 VIP a 4 x 2 volné vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika