High Contrast vystoupil ve Flexu (Vídeň)

High Contrast vystoupil ve Flexu (Vídeň)

31. 01. 2008  |  Autor: Rishule  |  Komentáře (4)
Na dlouho očekávaný díl drumové Future Beats v klubu Flex ve Vídni ( obdoby Break4Beats, Bush) zavítal talentovaný chlapík z Hospitalu a to přímo Lincoln Barrett aka High Contrast. Naposledy jsem ho měl možnost slyšel na Vibrations v Praze a od té doby utekl nějaký ten pátek, ale hlavně sem měl poslední dobou tak trochu Hospital absťák.
Kde to vlastně bylo…
Klub se nachází u „vedlejšího tahu“ Dunaje na Rossauer Lande. Podle mapy měl být v místech Rossauer Kaserne. Původně sem si myslel, že se jedná o klasický klub s vchodem z ulice. Po chvíli hledání sme zjistili, že je Flex zašitý hned na nábřeží, kam se sešlo po schodech dolů.

Krušné chvíle na nás netrpělivě čekajíc…
První kámen sotva spadl, načež nás čekala velká fronta ( kolem 23 hodiny ). Říkám si, příště když tu bude někdo tak žádaný, tak by bylo dobré dorazit nejlépe před 22 hodinou. Jenže není fronta jako fronta! Ta se vlekla, lidi imrvére chodili sem a tam, aniž bych věděl proč. Až po nějaké době vyšlo najevo, že všichni chodili na záchod ( JEDINÝ v celém prostoru ) umístěn přímo v místech vstupu a placení. Během stepování ve frontě se ptám kořeňa, jestli neví lineup, protože nikde kolem ani na netu o něm nebylo zmínky. První dotázaný snad nevěděl na co se ho to ptám. Druhý taky nevěděl (!), třetí mi dokonce sdělil, že už HC hraje (!!!)( pozn: čas 23:45 ). V tom mě totálně omylo! ( ještě když tomu přičtu desky, které zrovna hrály ). Takhle sem si to teda nepředstavoval. Vzhledem vyhrocené situaci sem tušil, že je ve Flexu narváno. Jenže jakmile sme zaplatili 12ejro vstup, dostali uvítacího panáčka a vlezli dovnitř, tak klub byl poloprázdný! Ještě teď tomu nerozumím. Proč sme čekali skoro hodinu?

Konečně v klubu…
Okamžitě spěchám k baru pro pivko, abych se uklidnil. HC naštěstí nehrál, byl to Raw.Full. K němu se dostanu později. Zprva mě zaujaly jednoznačně zadní mega basáky. Tak hutný a silný basy sem v klubu ještě neslyšel, takže k prohození pár slov bylo potřeba jít hodně bokem. Přední repro bedny bych přirovnal ozvučení podobné na Flédě. Ale že by taky byly seřízený? Ve 2/3 délky od podia se kopaly. Celý večer zvukaři ne a ne s tím něco udělat. Asi si seděli na uších.

flex

Pitivo here…
K občerstvení sloužil jeden velký bar táhnoucí se od vchodu do půle sálu. Za ním 3 barmani, kteří se s postupem času museli čím dál víc ohánět až nakonec nestíhali obsluhovat. Objednal si nejlacinější pivo, co sem kdy pil, za 3ejra plus záloha, dále minerálka zdarma do plastových kriglů záloha 1ejro a šatna také za 1ejro.

Vybavení dle gusta…
Plac byl ideálně osvětlen, rádoby oldskoolově. Velká projekce za djem složená z klasických malých televizí, dále pod djem a ještě na pravé straně sálu ( na projekci nenápadně vložená reklama na vodku ). Takže o vizuální stránku bylo dobře postaráno. Co mě celý večer vadilo, byl dým, který do nás neustále pouštěli.

K účinkujícím…
Raw.Full, který zastupuje labely metalheadz a commercial suicide, se staral o nalazení publika a připravit půdu pro HC. Kolem jedné hodiny mi stále nebyl znám line up, a tak sem se šel zeptat do zátiší vedle dje. Ptám se po několikátý, kdy že bude hrát HC, a slečna mi jen ukázala na Raw.Fulla… (špatný vtip). Bez komentáře. Co se týče Raw.Fulla, jméno má dobrý, je to profi kuřák, tudíž ai kdyby chtěl, tak by nebyl schopen cokoli zmixovat. „Pouštěl“ sem použil záměrně, protože sem dlouho nezažil, že by někdo nechal hrát ale úplně celou desku a pak to natvrdo přehodil (ještě mě napadlo, jestli on vůbec umí hrát). Mix je prostě dost podstatná věc. Hlavně, že pořád pálil jednu za druhou. To si hlídal ze všeho nejvíc, pravidelný přísun nikotinu. Nezachránila ho ani slušná selekce. Tu měl vesměs pohodě, ale tím to haslo (připomínám, že hrál příliš desek ala HC, což mi nepřišlo nijak vhodné).

Linc comin up!!!
Ve 2 ráno se zaplnil parket a všichni v čele se mnou netrpělivě vyhlíželi HC. Já jen doufal, aby dorazil, jinak by mě v tu ránu vezli do hospitalu. Linca sme přivítali, jak se patří, hrozným rachotem. Kámen číslo dvě spadl a já mohl konečně začít nasávat atmosféru. Intro obstaral Kiss kiss bang bang v decentním remixu, podle mě lepší než originál. Pak už si jen pamatuju, že se nedalo skoro vůbec hýbat, natož pak pořádně si zaskákat. HC set byl v porovnání s Vibrations tanečnější a lepší, i když to nebyla vyloženě klubovka (na Cosmic Tripu to bylo o něčem jiným, přeci jen to byl open air). Nyní toho za 2 hodiny zvládl až až.

Padly například True Romance od D-Bridge, Johny L – Oh Yeah, Switch – A bit patchy (Sub Focus rmx), Simon Bassline Smith– Harder, Danny Byrd – Labyrinth, Blame – Hindsight, HC – In a gadda da vida, Chase and Status – Hurt you, Axwell feat. Max C – I found you, Muffler – Everything a další a další. Mně se na něm líbí nejen tvorba a selekce, ale také s jakým přehledem vše do sebe zmixuje. Big Up! Zazněly pecky z roku 2003 a k tomu 4 z nejkrutějších rewindů ( ty nejlepší samo umí pan Zinc a Marky ) co sem kdy slyšel. Při nich mi stály vlasy na hlavě ( a to mám afro ), husí kůže, řev a euforie. Kor při rewindech tam pustil ty nejhroznější „zla“ ala Virus rec. Sál šílí a chce víc! Žízeň mě nutí si zajít pro vodu zdarma, jen se prodrat tím davem. Vzduch se nedal skoro dýchat. Dvouhodinová hudební lahůdka se blížila ke svému konci a já už skoro necítil nohy. Poté sme se odebrali k autu a hurá domů. O MC Shnekovi, který doprovázel Raw.Fulla a HC, napíšu jen to, že se jednoznačně hodí spíš do jungleu a ne liquidu.

Finito
Flex je klubík, kterému skoro nic nechybí, akorát sezení vevnitř neexistuje. Leda venku je k dispozici plno laviček ( pech, že pršelo). Toť byla má první návštěva klubu Flex. Neváhejte a zajeďte si na výlet třeba na Pendulum 2.2., Commix 7.2. či 9.2. Aphrodite v Arena Wien.
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
sara a beda
02. 02. 2008 | 21:59:21
+0 | -0
16.2.2008 Viden klub ZOO THE QEMISTS (ninja tune)
Goor
02. 02. 2008 | 16:42:49
+0 | -0
No hlavně High contrast v březnu na Bushi :)
fly
01. 02. 2008 | 19:33:06
+0 | -0

zvuk

asi maji na drumiku podivny zvukare, ale prirovanvat predni sound ke zvuku na flede, ac mam k flede srdcovy vztah hehe, mi prijde dost nemistne:o)))
Pierre
01. 02. 2008 | 15:48:10
+0 | -0
pendulum a aphrodite budou na let it roll 15.2 a commix 22.2. v praze.
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika