Pátečnímu Retru kraloval Kaisersoze

Pátečnímu Retru kraloval Kaisersoze

03. 02. 2008  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (2)
Páteční akce v Retro Music Hall byla ve znamení warm-upu ankety Dance Music Awards. Zajímavý program nabídnul noc v duchu techna a špetky minimalu. Většinu nepříliš početného publika si získal jednoznačně Kaisersoze. Chyběl tomu ale jeden podstatný detail: Lidi!
Retro Music Hall na mě zapůsobil jako klasický klubový prostor, který je vhodný pro živé live acty, stejně tak jako pro elektronické eventy. Po desáté hodině klub byl sotva z jedné třetiny zaplněný, což bylo nejen z mého pohledu šokující zjištění.

Hned jako první byli na řadě The Kaos Boys aka DJ Uwa & Lucaso, kteří mě svým setem velmi překvapili. Zahráli příjemný a inteligentní minimal, který tak perfektně připravil atmosféru pro domácího techno mága jménem Kaisersoze.

Následující set guru českého techna nasadil hned od začátku laťku hodně vysoko. Nesl se spíše ve středně rychlém tempu, aniž by ztrácel na dynamičnosti a síle. Díky promyšlenosti každého mixu si Kaisersoze s lidmi v publiku pohrával a to nejen díky svým pečlivě vybraným trackům, které jsem od domácího DJe snad doposud ještě nikdy neměla možnost slyšet. I na ostatních návštěvnících bylo zřejmé, že jsou s jeho bezmála dvouhodinovým vystoupením nadmíru spokojeni.

Retro stále neoplývalo vysokým počtem lidí v publiku, když okolo druhé hodiny nastoupil za mixpult očekávaný headliner večera, německý DJ Sven Hanke. Jeho jméno je u nás ne-příliš známé stejně tak jako jeho styl. Hanke zčeřil dosavadní atmosféru svým specifickým industrial technem, které se nesetkalo s tak velkým úspěchem. Bohužel nebylo v Retru kam „utéct“, žádná jiná stage se tu nekonala, a tak jsme byli nuceni vydržet až do posledních minut jeho setu a vyčkali příchodu dalšího dua Daho & Ginger. Tihle dva ale pokračovali podobným „industriálním“ a tvrdším směrem jako jejich předchůdce.

forum

Ani laserová show a mlha už nedopomohly ztracenou atmosféru vrátit zpět. Nejasný začátek a nejasný konec, tak nějak bych zhodnotila páteční event v Retru, který byl zachráněn alespoň díky výtečnému výkonu Kaisersoze. Mezi další pozitiva patřil překvapivě i minimal v podání Uwy & Lucasa. Za pochvalu stojí i lightshow a využití laserů. Bohužel s výkonem Svena Hankeho a dua Daho & Ginger opadl společně s klubovou atmosférou i počet návštěvníků, tudíž party chyběla potřebná atmosféra, bez které jsou eventy podobného typu poloviční…
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MINIMAL VS TECHNO

Pátek 1. 2. 2008
Vstup: Do pulnoci zdarma, poté 100 Kč
Vystupují:
Sven Hanke aka Czernobyl, Kaisersoze, Daho & Ginger, The Kaos Boys
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

04. 02. 2008 | 22:55:20
+0 | -0
V Retru jsem byla a musim říct, že Kaos Boys mě taky hodně překvapili, na to se nešlo nehejbat:-)no a Kaisersoze byl prostě excelentní, to se musí zažít, tak dobrý techno jsem fakt dlouho neslyšela:-)jenom doufám, že ho zas brzo někde uslyšim.Jinak je fakticky škoda, že do Retra nepřišlo víc lidí, tak snad příště.
Sasha
04. 02. 2008 | 11:19:23
+0 | -0
Jojo:-) Kaisera jsem slyšel třeba v Olmiku na Electronic Music Pioneers a ten set byl prostě těžce promakany od začatku až dokonce:-)) Techynko jak vyšité:-)) Lehká ponurost a temnota v tom setu, prostě Kaiser:-))) Samozřejmě Toky@Dalo ruullleezzzz:-))
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika