Temná elektronika Dark:Live:Festu

Temná elektronika Dark:Live:Festu

03. 03. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (8)
(Tip) V pořadí již pátý Dark:Live:Fest vdechne 8. března 2008 život klubu Rock Café na Národní třídě, v němž se rozhlučí mechaničtí obři z těch nejlepších zahraničních továren s logem Cold Meat Industry, Hands na prorezlých pancířích.
Možná znáte jen část z níže uvedených hudebních jednotek, možná jste jen někdy zaslechli jejich identifikační názvy, a možná ani to ne. Pokud ale patříte mezi příznivce temné elektroniky, robotického chladu a věcné vědecké preciznosti bez emocí, neměl by váš pokus dostat se na Dark Live Fest selhat. Byla by to jen vaše škoda.

xabec

Deutsch Nepal - severská industriální psychedelie
Pokud byste čekali, že projekt Deutsch Nepal s cejchem Cold Meat Industry pochází z Německa, stali byste se další obětí specifické nadsázky a humoru tohoto bizarního tělesa. Jsou to právě atributy osobitého vtipného šílenství, které dokazují, že se i na poli industrialu dají pouštět podivně veselí draci. Za vše asi hovoří sám Lina Baby Doll, ze švédského Gothenburgu, který svůj zvuk charakterizoval "jako když nemocný medvěd koná velkou potřebu v cisterně", a jen tak mimochodem datuje počátky Deutsch Nepal do období Jury. Blázni? Pozéři, kteří na sebe chtějí upozornit? Rozhodněte se sami na Dark Live festu.
www.myspace.com/deutschnepal

Raison d'etre - švédská legenda darkambientu
Příznivcům darkamibentu bychom asi jméno Petera Anderssona, který roku 1991 založil projekt Raison d'^etre představovali zbytečně. Ano, jedná se o TOHO Petera Andersona, který už roku 1993 vydal Prospectus I - jedno z prvních darkambientních alb na labelu Cold Meat Industry vůbec. Postupem času vyšlo pod hlavičkou Raison d'^etre úctyhodných 14 vysoce kvalitních počinů, ve kterých se Andersson nebojí míchat jemné melodie se zvuky skřípějícího kovu, nebo s gregoriánskými chorály. Ať už tento progresivní a neustále se vyvíjející jednomužný projekt znáte, nebo nikoliv, vystoupení Raison d'etre bude událostí, která se na české darkambient-industrial scéně nebude jen tak opakovat.
www.myspace.com/detreraison

Empusae - soundtrack k vašim temným myšlenkám
Další mechanický organismus, který dostane šanci zaujmout návštěvníky Dark Live festu, je belgický industrial/ambientní kousek, který pilotuje Sal-Ocin, aneb Nicolas Van Meirhaeghe. Ten do prototypu Emupsae promítnul svou fascinaci tématikou surrealistické vědy, kterou hypnotizuje posluchače. Hudební potemněla melancholie, chmurná železitá atmosféra, a děsivé ambientní rituály - to vše, postavené na solidním zvukovém základu velmi dobře funguje nejen na citlivější publikum. Není proto překvapením, že si Sal-Ocina vybrali ke spolupráci i takové veličiny jako jsou Ah Cama-Sotz, This Morn' Omina, nebo Tzolk'in. Nechte se vtáhnout do sugestivního světa Empusae - budete sami překvapeni, co všechno zde najdete.
www.myspace.com/empusae

Rome - industrial folk z Luxemburgu
Jako poslední se předvede projekt Rome z Luxemburgu, který v listopadu 2005 přivedl k životu Jerome Reuter. Jeho apokalypticko folková práce s Rome zaujala vydavatelství Cold Meat Industry natolik, že hned v červnu 2006 vydává jeho EP Berlin. Jerome má ovšem nápadu na rozdávání, a tak z jeho výrobního pásu vypadává už v říjnu 2006 album Nera, následované v dubnu 2007 deskou Confessions d'un Voleur d'Ames. Jak se Rome popere s živou prezentací svého industrial folkového materiálu, proloženého sugestivní deklamací a samply akustických nástrojů, se dozvíme 8. března v Rock Café.
www.myspace.com/romecmi

Xabec - experimentální ambient
Jako poslední projekt, který se v Rock Café představí, je Německý zvukový alchymista Manuel Richter. Jako projekt Xabec tvoří už od roku 1997 zejména pod labelem Hands Production. Ke sve tvorbě používá spoustu zajímavých nástroju. Jak sve vlastní analogové modulatory tak i například kovové piliny a zvuky kamenů. Kromě jeho sólové tvorby se mužeme setkat s mnoha remixy a v poslední době se chopil nahravání nového studiového alba Anne Clark.
www.myspace.com/xabec

Line-up:

16:00 - Deutsch Nepal
17:15 - Rome
18:30 - Empusae
19:45 - Raison d'etre
21:00 - Xabec
22:00 - party
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DARK LIVE FEST

Sobota 8. 3. 2008
Vstup: 450 Kč
Vystupují:
Klangstabi,l Raison d´etre, Rome, Deutsch Nepal, Empuase, Xabec
Další informace
8 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
O. F.
07. 03. 2008 | 10:05:22
+0 | -0

nedorazím

hmm škoda že nedorazím zapozovat,ještě mi nepřišla podpora.museli byste se mi složit na lístek,ale děkuji za inspiraci..opravdu mě to povzbudilo v mém no-artu.....což je super..doufám že bude reportík :-) ....a nebo záznam bych bral...nemáte někdo odkazy na jejich muziku?bral bych Empusae,Raison d'etre a v neposlední řadě Xabec....dík ondra
cassiel
06. 03. 2008 | 16:42:00
+0 | -0
tesim se moc takovy dream line up se jen tak nevidi!...))))
Ondra Fear kid
05. 03. 2008 | 22:52:06
+0 | -0
http://www.apostazja.serpent.com.pl/images/news/o-jezu-.jpg



tak dobrý,když pujdu budu sebou mít i ochranku,takže dost silně o tom budu přemýšlet....
Ondra Fear kid
05. 03. 2008 | 22:43:11
+0 | -0
.ale nevím moc teda ehmm,o

XABEC ZNÍ VÝBORNĚ....Empusae TAKY funky...raison detre je uuplnej horuurek,tyy joo..to jsou típci,

05. 03. 2008 | 22:25:17
+0 | -0

RE: OMG

Ondro F neboy na DarkLiveFest Te nikdo neukousne : )

Ondra F.
05. 03. 2008 | 22:18:31
+0 | -0

OMG

tyy vole ještě mi řekni,že ty típci udělali muziku k sillent hillu a já si řeknu že jsem snad normální..........voe....zní to velmi velmi zajímavě,ani jsem nevěděl snad....noo tedka jste mě teda něco ukázali....možná i přiletím zapoozovat.. ale bojím se sám.jak probíhají takové akce???paří se tam?jednou jsem na podobnou pařbu omylem zabloudil do matrixu,všichni byli v černém,ale usmívali se a byli rádi že tam jsme.nebyl duuvod odcházet....

http://www.konami-data.com/officialsites/silenthillorigins/

a budou tam nějaké projekce??

tomu říkám teda smysl pro černej humor......DÍK

http://www.youtube.com/watch?v=gNqiSkd1M6k

http://img183.imageshack.us/img183/6008/budhahadgd9.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=o9698TqtY4A


04. 03. 2008 | 12:10:50
+0 | -0

RESPECT DLF - FUCK TIMES!

Celkem skoda, ze to musi zacit uz tak brzo :( Kazdopadne ma smysl prijit uz v ty ctyri odpol!!! (Deutsch Nepal neni zadna nezajimava predkapela! pozn. pro ty co neznají).



Skoda ze nemam volno a tentokrat z Hollandu nedorazim. Praha-Kladno-Roman - RESPEKT!

04. 03. 2008 | 11:56:10
+0 | -0
strašně se na tenhle díl DLF těšim.Line up je luxusní
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika