Red Bull Music Academy: Infosession v Praze

Red Bull Music Academy: Infosession v Praze

06. 03. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) V březnu startuje aplikační fáze k dalšímu ročníku workshopu pro DJs, producenty, hudebníky a MCs známého pod jménem Red Bull Music Academy (RBMA). Letos bude jeho hostitelem jedno z velkých kulturních center Evropy, Barcelona.
Co všechno se na RBMA děje a jak se na Akademii můžete přihlásit se dozvíte v pátek 7. 3. 2008 na Infosession, která se bude konat v rámci pátečních workshopů Sperm Festivalu.

Speciálním hostem Infosession bude jeden z hlavních hostů Sperm Festivalu - přední představitel montrealské post-techno scény - DJ a producent Deadbeat, který byl lektorem na Red Bull Music Academy v Melbourne 2006.

Vstup na všechny odpolední workshopy je zdarma a Infosession bude probíhat v anglickém jazyce, který je také oficiálním jazykem Akademie. Informace o dalších Infosessions (Bratislava, Brno) a o samotné Red Bull Music Academy očekávejte v průběhu března.

Vzdělávací část festivalu obsahuje sérii přednášek a workshopů zaměřených na kreativitu navazuje na aktivity z předešlých ročníků. V roce 2007 úspěšně proběhlo několik workshopů se zahraniční účastí, např. věnovaný circuit-bendingu (úpravě jednoduchých elektronických (ne nutně) hudebních nástrojů) nebo Red Bull Music Academy infosession s hudebníky vystupujícími na festivalu, letos sekci rozšíříme o přednášky a poslechovky předních českých hudebních publicistů.

Program (7.3. La Fabrika)

14:00 - Pixel Pushing the PPU: Úvod do grafiky NES (Nintendo Entertainment systém). Přednáší Don Miller (No Carrier). DIY přístup k pochopení PPU (Picture Processing Unit, jednotka na zpracování obrazu) oblíbené 8-bitové konzole NES. Všechno co jste se v dětství chtěli a báli zeptat o fungování NES her. Žádná předešlá zkušenost s programováním nutná, zábava pro celou rodinu.

15:30 - Fenomén: 8-bitová scéna (Phenomenon: 8-bit scene). Přednáší Aleš Stuchlý (Týden, festival Stimul). Hudba videoher, gameboyů a herních konzolí. Micromusic, chiptunes, bitpop. Baltimorská scéna Future Shock, Spiderman prstenů Dan Deacon a jeho Wham City kolektiv, laponští osmibitoví druidové, newyorský Blip Festival, komunita 8-bit Peoples a mnoho dalších. Projekce klipů, důležité odkazy, reminiscence a kontexty. Atari, Nintendo, Sega; Magion, studio Vega. Nevšedně pojatá poslechovka. Možná přijde i Iva 8-Bittová!

16:15 - Play it again, Sam: Pop a paměť. Přednáší, pouští a fabuluje Pavel Klusák (Respekt). Coververze, metahudba a interní odkazy v dnešním nezávislém popu. Hudba jako téma nově vznikající hudby, covers jako posluchačská zkušenost na scéně. Reflexe popu popem: had požírající vlastní ocas, anebo potvrzení dějinného pohybu uvnitř popkultury? Dirty Projectors, Jeffrey Lewis, Girl Talk, Yat-Kha, Cat Power & další.

17:00 - Red Bull Music Academy infosession se Scottem Monteithem (Deadbeat). V březnu startuje aplikační fáze k dalšímu ročníku djského a producentského workshopu známého pod jménem Red Bull Music Academy (RBMA). Letos bude jeho hostitelem jedno z velkých kulturních center Evropy, Barcelona. Co všechno se na RBMA děje a jak se na Akademii můžete přihlásit se dozvíte v pátek na Infosession, která se bude konat v rámci pátečních workshopů Sperm Festivalu. Speciálním hostem Infosession bude jeden z hlavních hostů Sperm Festivalu - přední představitel montrealské post-techno scény - DJ a producent Deadbeat, který byl taky lektorem na Red Bull Music Academy v Melbourne 2006.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika