Blank & Jones: Těšíme se zpátky do Evropy

Blank & Jones: Těšíme se zpátky do Evropy

01. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Před sobotní party Beautiful Things v bratislavském klubu Dopler nám pořadatelé zaslali zajímavý rozhovor s headlinery akce, Blank & Jones. Ti se rozpovídali také o svém novém albu, které vychází 6. června. Rozhovor je ve slovenském jazyku.
Ahojte Piet & Jaspa! Všimol som si, že za posledné obdobie máte väčšinu svojich vystúpení mimo Európu, poväčšinou v USA a Kanade, kde na jednu z akcií do klubu Guvernment v Toronte zavítala i celebrita Paris Hilton, ktorej sa vaša hudba totálne páčila. :-) Aký pocit to bol pre vás, keď ste sa prvý krát dozvedeli, že po dlhšom čase zavítate opäť na Európske vystúpenie, priamo k nám na Slovensko? Bude to vaše historicky úplne prvé vystúpenie na Slovensku v klube Dopler, tešíte sa na našich clubberov?
Samozrejme, veľmi sa tešíme, že opäť vyrazíme po Európe a obzvlášť sa nevieme dočkať na naše prvé vystúpenie na Slovensku. V rámci nášho svetového turné k novému albumu „Logic of Pleasure“ odohráme tiež niekoľko vystúpení v Európe.
 
Máte nejaké referencie o našich fanúšikoch ?
Doteraz sme počuli naozaj len to najlepšie o fanúšikoch zo Slovenska a samozrejme, veľmi sa tešíme, že ich konečne zažijeme naživo. Už teraz sme poriadne zvedaví. Veríme, že sa nám spoločne podarí vytvoriť unikátnu atmosféru.

blank and jones
 
Ešte teraz si živo spomínam na vaše úžasné vystúpenie v Českej republike v Prahe na halovej akcii Transmission 3, po ktorej množstvo party people považovalo váš DJsky a showmansky výkon za najlepší z celej akcie. Zahrali ste tu mnoho trackov z vlastnej produkcie a niektoré aj v prevedení rôznych výborných remixov. Hrávate na každom svojom vystúpení tracky zo svojej produkcie? Môžu sa clubberi aj u náš tešiť na vaše super hitovky ako napr. Desire či Nightfly? Prípadne hrávate už aj niečo zo svojho najnovšieho albumu, ktorý sa chystáte vydať?
Veľká vďaka za kompliment, ale bolo to tiež veľmi dobré publikum. Toto vystúpenie máme ešte veľmi živo v pamäti a spomíname na neho prevažne vďaka úžasným party people ako na jednu z najlepších show. Hráme vlastne vždy veľa vlastnej produkcie, pretože naše vystúpenia by z časti mali mať aj určitý koncertný charakter. Budeme hrať niekoľko trackov z nového albumu „The Logic Of Pleasure“, taktiež náš nový singel „Miracle Cure“, ktorý sme nahrali spolu s legendou Bernardom Summerom z New Order. Samozrejme zahráme aj niektoré Blank & Jones klasiky, takže clubberi sa určite majú na čo tešiť.

Čo vás vo vašej produkcii viedlo k takej rapídnej zmene vytvoriť po sebe 3 chill-outové albumy Relax Edition 1-3?
Chill-out sériu Relax Edition sme začali nahrávať len tak pre radosť, lebo takúto hudbu jednoducho radi počúvame. A keďže bola veľmi dobre zo strany publika prijatá, tak sme to celé ešte viac poriadne rozvinuli. Boli sme už aj na takých známych kompiláciach ako sú Café Del Mar alebo Buddah Bar. Aj do budúcna budeme produkovať veľa Chill-out muziky. Relax Edition 4 je už v pláne!
 
Kto vám robí vokály do skladieb, resp. na základe čoho si vyberáte vokalistov?
Blank & Jones: Keďže my spievať nevieme, sme závislí od cudzích spevákov. ;-) Najdôležitejšie je, že hlas pasuje k danej pesničke a prináša ju na nový, vyšší level.
 
Už 6. júna 2008 plánujete vydať svoj nový album „THE LOGIC OF PLEASURE“, na ktorom ste robili vyše 1 roka vo svojom štúdiu. Koľko trackov bude obsahovať tento album a aký hudobný štýl v ňom bude prevládať? Trance? Môžme čakať niečo obdobné ako vaše staršie, no i dnes stále fantastické hity Desire, Nightfly, Cream, Mind Of The Wonderful prípadne DJ Culture?
Celkovo bude album obsahovať 11 nových trackov a mixy rôznych elektronických druhov hudby. Možno očakávať electro, pop a samozrejme aj trance. Teda veľmi veľké spektrum hudby ako už bolo aj na našom albume Monument. K tomu ešte taktiež pribudne množstvo klubových mixov. Spolupracovali sme pri tom s množstvom umelcov, medzi inymi s The Stars (CA), Bobo (Berlin/D), Trademark (London/UK), Claudia Brücken (London/UK) a samozrejme obzvlášť s Bernardom Sumnerom z New Order/Joy Division, ktorí napísali tanečný príbeh „Blue Monday“.
 
Niektorí DJi preferujú viac halové akcie pred klubovými, niektorí zase naopak. Ako to vnímate vy? Čo je vám bližšie, kde je podľa vás lepšia atmosféra?
Vždy to záleží od daného eventu. Obidve sú zábavne. Ovšem v klube je človek bližšie k publiku, čo má výhody lepšej komunikácie s ľuďmi na parkete.
 
Zahrali ste si už na mnohých veľkých svetovo známych eventoch ako Trance Energy, Dance Valley, Nature One a pod. Je nejaká akcia, na ktorú doposiaľ vo veľmi dobrom spomínate a radi by ste sa tam opäť vrátili? Prípadne máte nejaké výborne spomienky na nejakú z posledných akcií, kde ste hrali?
Najväčší moment bol, keď sme náš track „The Nightfly“ zahrali na Loveparade a obšťastnili ním 1,5 milióna raverov. Na to nikdy nezabudneme.
 
Ako vyzerá váš bežný pracovný deň, prípadne víkend?
Sedíme dakde v štúdiu a píšeme nové pesničky alebo pracujeme na našom labeli „Soundcolours“, ktorý sme založili minulý rok.
 
Máte nejakých favoritov medzi súčasnými producentami/DJmi?
Vlastne nie, ale je množstvo dobrých DJov. Máme veľmi dobrý kontakt na Martina Rotha, s ktorým sme spoločne produkovali jeden track pre náš nový album.
 
Akým štýlom zvyknete hrávať? Používate vinyly, CDčka prípadne nejaký software počas svojich vystúpení?
Používame náš laptom so softwarom Traktor od Native Instruments s kontrolerom. Dáva nám to viac kreatívnej slobody.
 
Chcete odkázať svojim slovenským fanúšikom, ktorí sa na vás už nevedia dočkať nejakú správu na záver?
Tešíme sa už na 5. apríl a v batôžku si pre vás nechávame aj zopár prekvapení. Slovenski fanúšikovia môžu byť teda zvedaví!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BEAUTIFUL THINGS

Sobota 5. 4. 2008
Vstup: 400 Sk, VIP 600 Sk
Vystupují:
Blank & Jones, Cole, Pico, Jet Fever, Fester
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika