Angerfist in Concert: Mutilate

Angerfist in Concert: Mutilate

02. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (9)
Blížící se vydání nového dvojalba, v současnosti nejpopulárnější hardcore trojice Angerfist, se samozřejmě neobešlo bez release party a tu si nemohl nechat ujít náš externí dopisovatel Shapeshifter. Ale jaká tedy tato hardcore party byla?
Nejpopulárnější hardcore live-act poslední doby, respektive jeho hlava Danny Masseling a přátelé, se rozhodli zavřít na nějakou dobu do studia a přinést nám nové dvojalbum. Stejně jako to bylo v případě předchozího Pissin‘ Razorbladez, tak i v případě novinky Mutilate doprovázela její vydání doprovodná party, konající se 29.3. Hlavní hvězdou byla pochopitelně trojice maskovaných šílenců, která slibovala hodinové živé vystoupení, což je u Angerfist, kteří hrají standardně půl hodiny věc nevídaná a neslýchaná.

angerfist

Nebylo tedy co řešit, tedy vlastně bylo, a to hned si sehnat lístek na akci a letenku. Party, či chcete-li koncert, se konala v holandském Eindhovenu, v již postarší hale Beursgebouw, kde se konalo několik dřívějších ročníků Trance Energy a která má kapacitu zhruba 10 000 lidí. Vyprodáno však nebylo, což bylo pro akci naprosto optimální, protože se na akci samotné poté dalo alespoň pořádně gabbovat.

K Beursgebouw jsme dorazili okolo desáté hodiny, kdy byly oba vchody ještě uzavřeny. Před halou se začali scházet holohlaví sympaťáci v bomberech a všude kolem začala panovat ta správná hardcore atmosféra. Naštěstí byl čas vypravit se do nedalekého nádraží na občerstvení, kde jsme potkali spoustu dalších skupinek gabberů, kteří se na akci sjížděli z celého Holandska. Pohoršené okolí jim vyklízelo cestu, inu pověst hardcore hooligany doprovází všude. Bylo po desáté hodině a byl čas vyrazit na party. To už se před oběma vchody seřadila pěkná fronta. Možnost vstoupit do haly oznámilo hlasité odhození zábran u vstupu nedočkavými gabbery, na které jsme si na hardcore akcí stihli již zvyknout. Po zhruba dvacetiminutovém čekání ve frontě a velmi důkladné prohlídce jsme byli vpuštěni dovnitř. První DJs (pokud vůbec hráli, protože časový line-up byl lehce změněn) v podobě T-Junction vs. D-Spirit jsme nestihli, ale uvítání v podobě dvojice Tomcat vs. Rudeboy bylo velmi vřelé. Čekala nás noc plná back 2 back setů od těch nejznámějších a nejuznávanějších DJů a hlavně onen toužebně očekávaný live-act Angerfist plný nových songů.



Hala by se svým vzezřením dala přirovnat k naší HC Sparta Praha Aréně. Na obou jejích stranách bylo k dispozici občerstvení a nápoje za klasické holandské ceny, které pro Čecha nejsou příliš příznivé. Horší však byl zpoplatněný záchod. Možnost odskočit si na něj dvakrát za dvě Eura příliš skvělá nebyla. Naopak potěšil stánek s širokou nabídkou merchandise, kde se dala koupit tématická trička, bombery, čepice a hlavně nové 2CD za exkluzivní cenu 15 Euro. Takovéto nabídce neodolal prakticky žádný návštěvník a všichni si od stánku odnášeli taštičky Masters of Hardcore s CDčky.

Stage byla na opačné straně vchodu a vybavena byla několika stroboskopy, krvavými dekoracemi a dvěma obrazovkami, na kterých byly kromě záběrů na DJe promítány ukázky z těch nejkrvavějších hororů o masových vrazích. Tématicky to na party dokonale zapadalo, ale upřímně se mi z některých záběrů docela zvedal žaludek.

Nicméně tvrdé hardcorové beaty mě zase probraly a já se pořádně rozgabboval na Viperův mash-up Tommyknocker vs. Sunbeam – Twisted World, který Tomcat a Rudeboy hráli. Jejich set byl prezentací moderního hardcoru a pro začátek party dokázal pořádně nažhavit. Tempo se zrychlilo s další dvojící Paul Elstak vs. J.D.A. Tito dva veteráni předvedli naprosto energický set, ve kterém zásobovali gabbující holohlavce často svojí produkcí. Celý set navíc provázel skvělý hlasový projev MC Syca, který patří mezi nejlepší MC na hardcore scéně vůbec. Pro mě jasným vrcholem byla nová a tvrdá verze happy hardcore klasiky Life Is Like a Dance. Atmosféra začala houstnout. Bohužel další vystupující – Catscan a Placid K již se svým setem příliš nenadchli. Kromě songů z nového alba Korsakoff jsem od nich většinu songů ani nepoznával. V polovině setu se hudba blížila více darkcoru, jehož bpm však bylo na party příliš pomalé. Jasně set Catscan vs. Placid K měl připravit půdu na hlavní vystupující, ale přece jenom to byla dost velká nuda. Naštěstí se blížila půlnoc a Angerfist se již blížili.

Brutální trojice v maskách masových vrahů měla jako jediná před vystoupením uvádějící intro. Stage se během chvilky přeměnila a před holohlavým davem se tyčila obří Angerfist maska. Dokonce se spustily i zelené lasery, plamenomety začaly chrlit ohnivé salvy a vzduchem začaly létat konfety, což je na hardcore akci věc nevídaná.

angerfist

Angerfist v kompletním složení DJ Angerfist, Crackor a MC Prozac začali svůj démonický koncert pěkně zhurta a po celou jeho dobu nepolevili. Zazněly všechny významné hity z předcházejícího alba Pissin‘ Razorbladez i spousta novinek z Mutilate jako Bite Yo Style či nový mix Broken Chain od Mad Doga. Zazněl ale song Evil Activities vs. Viper – Raw To The Floor, který všechny přítomné nažhavil. Vrcholem jejich hraní byly pro mě osobně nové songy Strangle and Mutilate a House Fucka. Při hraní Angerfist byla celá hala před stagí a všichni zvedali pěst na povel MC Crackora. Během hodiny zaznělo neuvěřitelné množství songů a já mohu bez skrupulí prohlásit vystoupení nejenom za mnohem lepší, než to na loňské Sensation Black, ale bez humoru ho označují za nejlepší live vystoupení vůbec. Hardcore a darkcore v podání této trojice je prostě neodolatelný.

Po svaté či chcete-li ďábelské trojce dorazila za mix pul temná Day-már a DJ Nosferatu. Set této dvojky byl víceméně nudný darkcore, bez špetky nápadu. Day-már navíc Nosferata značně utlačoval a pohledný Holanďan neměl za mixpultem příliš příležitosti se projevit. Další dvojka však rozladěnou náladu bezezbytku napravila. Za pult totiž nastoupil Evil Activities vs. Tha Playah. Zaznělo hodně produkce obou pánů, ale speciální vyzdvihnutí si zaslouží především dva Evil Activities – Nobody Said It Was Easy. Při tomto songu se tvrdí gabbeři začali objímat a zapínat zapalovače. Jízda pak pokračovala s terminátorsky tvrdým Euromasters – Alles Klaar De Klote (Neophyte vs. Evil Activities mix). Při tvrdším závěru se dostavil vedlejší efekt každé hardcore party a to bitka. Nejednalo se však o nic většího a bodyguardi brzy před stagí opět nastolili pořádek. Dvojka Vince vs. Unexist, která mé oblíbence střídala, byla velmi špatně vybrána. Ono postavit k sobě early hardcore a industrial hardcore DJe je postě hloupost na entou. I když jejich set začal trackem Tommyknocker vs. Sunbeam – Twisted World (Viper mash-up), tak po jeho zbytek se hrál plechový industrial, který mým uším dobře nedělal. Šel jsem se tedy občerstvit a na chvíli odpočinout. Při mém návratu před stage právě začínala „milenecká“ dvojice Outblast vs. Korsakoff.

Čekal jsem melodický hardcore, ale místo toho jsem se dočkal setu plného toho nejlepšího současného nu hardcoru, prokládaném tracky Korsakoff – Unrivalled nebo Korsakoff – My Empty Bottle. Sympatické duo, které si to často „rozdává“ (nejenom) za mixpultem, si vyžádalo mikrofon a neodpustilo si klasiku Angerfist – Raise Your Fist. Celý set si přitom sladká Korsakoff hrála se sluchátka a sexy pohyby doprovázela roztomilým zpíváním. Mezitím jsem zaznamenal absenci MC Syca, kterého nahradil pro mě absolutně neznámý DJ malého vzrůstu. Konec setu se blížil a jaké bylo moje překvapení, když sličná Korsakoff pustila pro mě neznámý speedcorový track. Nebyl čas nic řešit, byl čas spustit hakkuh.



Poslední dvojicí, která se na party objevila, byl samotný Angerfist společně s Predatorem, kteří zahráli exkluzivní set. Danny se do toho opřel pěkně zhurta a opět zaznívala halou Angerfist produkce. Bohužel byli někteří přítomní neonacisté obuti do kanad a šlápnutí na nohu od nich příjemné nebylo. V kotli před stagí se pogovalo a bez nadsázky lze říci, že v něm šlo o pravdu o ústa. Překvapen jsem byl i já, otrlý návštěvník hardcore akcí, když do mě začala pogovat jedna ze slečen s vzadu vyholenými vlasy. Inu vrátit jsem jí to nemohl, že? Set Angerfist vs. Predator byl čistá smršť démonické energie gabberu. Při tracku Neophyte – Alles Kapot stoupala v davu agrese a party se blížila ke svému konci.

Bylo zajímavé sledovat plešaté gabbery, jak absolutně nevědí, jak se mají hýbat na drum ´n´ bassovou pasáž v songu Angerfist vs. Predator – The Switch. Ke konci zazněl ještě drtící song Neophyte vs. Evil Activities – One of These Days a přídavek v podobě Angerfist – Yes. Bylo dogabbováno. Party skončila a já byl spokojen. Výkony některých DJů mě sice neoslovily, ale to co předvedli pánové Angerfist, Crackor, MC Prozac, Tha Playah, Evil Activities, Predator, Outblast a sexy Korsakoff, to prostě nemělo chybu. Člověku je pak po takto vydařené party jen neuvěřitelně líto, že v jeho vlasti se žádná pořádná tvrdá elektronická hudba nehraje.

Recenzi samotného dvojalba Mutilate přineseme brzy.

Autorem článku je Shapeshifter
9 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Dj Android
08. 07. 2010 | 12:47:54
+0 | -0

Mutilate

Pissin´Razorbladez ma pecky na ktore sme vsetci zvyknuty a presne vyjadruju Angerfistov style..ale Mutilate ma par trackov ktore ja osobne povazujem za najlepsie co kedy Angerfist vydal...RIOTSTARTER!!!! Respekt...

06. 10. 2009 | 14:22:58
+0 | -0

Angerfist

Oni jsou Ty nejlepší!A všechny jejich alba můžete stahnout na netu...!

Ale ještě lepší jsou HC festivali!

14. 09. 2008 | 17:39:56
+0 | -0

HardCore

Zdar kde se daj sehnat cd od angerfis????????

Znate jeste neco lepsiho????
Mc Fuck
07. 04. 2008 | 23:20:29
+0 | -0

Masakr akce

(Angerfist) jako že dj's jsou hodně ambiciozni a hlavně dělaji na profi urovni.To nové 2cd je podle mě hodně našlapané jak už jse tu zmiňuji mi kolegove (Zwelwe a Dark t).Záleží na tom jak to člověk pojme tuhle hudbu.

06. 04. 2008 | 19:36:03
+0 | -0
No mě osobně to CD baví ohromně, Angerfist výborně přitvrdil a začal být mnohem techničtěšjí..je opravdu radost poslouchat ty detaily..jinak jeho (jejich:)) live PA bylo naprosto strhující!



Dovolím si tu upozornit na můj report, který obsahuje i fotky a několik videí a najdete ho zde:

http://www.gabber.cz/news.php?cat=clanek&showid=109
darkt
06. 04. 2008 | 12:02:28
+0 | -0
no ja mum nato jinačí nazor zda se mnohem lepší než Pissin' Razorblades je podle me vic experimentalnejši a technicky propracovanejší.
HardFlake
06. 04. 2008 | 02:47:52
+0 | -0
Mě též přinde nové dvoj CD slabší, což mě vcelku trochu sklamalo, ale jinak RAISE YOUR FIST FOR ANGERFIIIIIIIIST!!!!!
Siska
03. 04. 2008 | 13:26:50
+0 | -0
Peknej report, ale bylo by mi tam z tech plesek zle..
dance-girl
03. 04. 2008 | 00:07:28
+0 | -0
Shapeshifter rulezz, Danny je polobůh a hardcore will never die! :-P

Jinak ale po prvnim poslechu mi Mutilate přijde slabší než Pissin' Razorblades :(
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika