Click Joe: Bohatá sbírka countryschranzu

Click Joe: Bohatá sbírka countryschranzu

07. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (3)
(Promotion) Máte rádi countryschranz? Že nevíte, o co jde? A Click Joea znáte? Ano, to je ten týpek, co stojí v pozadí klubovek Magion a MusikFarben, to je ten týpek, co servíruje neotřelý svěží zvuk, to je ten týpek, co vám zahraje na “zemní” Elektře před Gregorem Tresherem. A právě v tomto rozhovoru se o něm můžete dozvědět víc.
Ahoj Click Joe! :) Jak se máš v období nadcházejícího jara? :o)
Mám se krásně, a ty?

Já se mám skvělě a už se těším na jarní Elektru, protože jak slibuje plakát, bude už jaro v plném proudu. Co nám zde zahraješ?

No popravdě o tom už delší dobu přemýšlím... Poradíš?

Asi něco skočného a svižnějšího, máš takové desky?
Tomu věř! Mám bohatou sbírku svižného a skočného countryschranzu! Hlavně se těším na Flyem slibované zvukové peklo, pak by měly fungovat i desky, do kterých byste to na první poslech neřekli.

click joe

Prozraď nám na sebe, jak to máš vlastně s civilním životem? Co tě živí? V civilním životě jsem stále ještě student. Živí mě práce barmana, občas nějaký zlaťák za hraní a stále hledám způsoby, jak se pomocí různých grantů nechat živit hodnými institucemi někde v zahraničí.

V zahraničí - mluvíš o Německu? V poslední době se tam často objevuješ, kde a proč?
Jawohl, Deutschland! Tak různě, kde se co naskytne, studijní stáže, někdy spojené i s pracovní praxí... Momentálně píšu v Lipsku diplomku.

A kam se tam chodíš bavit? Co se tam hraje, v čem vidíš největší rozdíly mezi německými a českými parties? Mám na mysli nějaké menší klubovky.
Třeba dneska jdu po nějaké době navštívit klub Distillery, kam dorazí můj momentálně asi největší oblíbenec Efdemin. Rozdíly byly, jsou a budou, bádám nad tím už celkem dlouho :-). V Německu je podle mě více měst s velkým počtem obyvatel. I Oliver Koletzki mi před poslední Elektrou říkal, že velkoměsta jsou o minimalu a electru, v těch menších jede schranz :D. Je jasné, že když máš na jednom místě milion obyvatel, najde se tam skupina, která naplní klub i na muziku, která není tak masová. Funguje v tom určitě i nějaká psychologie - několikrát naplníš klub, rozkřikne se, že to tam žije a z undergroundu máš mainstream. V ČR asi ještě pořád čekáme na ten "zlom", i když třeba právě Elektra už za ním je, si myslím. No a důležité je také zvukové vybavení klubů, on i ten minimal zní jinak, když hraje ve Week-endu, Flexu nebo Watergate.

Pořádáš zaběhnutý večírek Magion na Flédě, kde se vždy sejde spousta hudebních fajnšmekrů, s každým dílem přichází nové fresh jméno. Podle čeho vybíráě DJe pro tuhle akci a co máš v plánu do budoucna?
Magion pořádá Fléda, já jen vypomáhám. DJe vybíráme podle toho, jak se nám líbí, co hrají. Co se týká zahraničních hostů, prozatím je to o hledání DJs, u kterých platí, že jde o dobrého DJe a zároveň člověka s nepřemrštěnými finančními nároky. Budoucnost závisí na několika blízkých rozhodnutích, kdy se ukáže, jak dál. Tak si přejme, ať je lineup bohatší, návštěvnost a tržby větší a úsměvy usměvavější.

Podle tvého idj.cz profilu se chystá i další díl klubovky Musikfarben v brněnském Perpetuu, v čem se ta akce liší od Magionu?
Magion jsme se rozhodli profilovat jako minimalovou akci. Musikfarben je (už podle názvu) hudebně barevnější. Je pravidlem, narazit tam na vše od jazzem infikovaných desek v mixu s deephousem nebo vrzajícím našláplým detroit technem, tu a tam breaky, funk, minimal atd atd. Však přijďte hodit bůčkem! 2. května přijede banda kamarádů z Německa. Kontroluj www.myspace.com/musikfarben

Pomalu se objevují první jména na velké letni festivaly, už máš naplánované, kam se podíváš, případně kde budeš hrát?

Chtěl bych se podívat do Německa na festival Nachtdigital a pak podpořit kamarády účastí na Shotgunu a Roots of Sound, všechno festivaly dělané z lásky k hudbě (respekt kluci!). Zbytek uvidíme.

Zpět k Elektře, co říkáš na Gregora Treshera? Už jsi ho někde slyšel?

Ve Watergate, někdy v lednu, jestli mě paměť neklame. Hrál parádní vrzavé detroitské techno kolem 130 bpm. Trochu Joris Voorn style, tak bych se vůbec nezlobil, kdyby takhle nakládal i na Flédě. Taky mě teď dost baví jeho spolupráce s Monikou Kruse v projektu GTMK.

A teď mi ještě prozraď, proč jste společný projekt s DJem Diomem pojmenovali DJs can´t dance? Sama jsem tě několikrát viděla pohupovat se do rytmu a rozhodně to špatné nebylo! :-)
Ten název vymyslel Diome, takže spíš otázka pro něj. Já osobně to chápu trochu ironicky. Jak správně říkáš, tančit samozřejmě umím a jde mi to :D. Viz na Flédynce na konci května po Seňoru Coconutovi se Seňorem Diomem.

Takže se můžeme na Elektře těšit na tvůj DJský um okořeněný špetkou toho elektrizujícího baletu za pultem? :-)
Maximálně pod pultem, je o mně známo, že jsem tichý a plachý typ. Párkrát si to během setu roztleskám a na konci si skočím do publika, nic víc, sorry.

Ptala se Leonita Aki
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA

Pátek 18. 4. 2008
Vstup: Předprodej 200 Kč, na místě 250 Kč
Vystupují:
Gregor Tresher, Orbith, Marthen, Click Joe, Martin Frank, Andrey, La Rimme
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
kamíček
11. 04. 2008 | 12:32:21
+0 | -0

klikoun

jojo, Pepe umí, dobře vybrané festivaly... :-*
joshek
08. 04. 2008 | 14:18:54
+0 | -0

kilkavec

budu tě chytat! ;)
andrew w
08. 04. 2008 | 08:23:05
+0 | -0
radost číst takovýhle rozhovory, akorát jsem se nedozvěděl, esi je nejlepší dj na světě a nebo až druhej :D
SOUTĚŽTE
Elektra - 18.4. Fléda
1.cena: Adidas Originals bag, 2x 20 % sleva v prodejne adidas Concept Store, Tričko Elektra 4 elements season, 2.cena: Adidas Originals bag, 2x placka elektra, 2x vstup, 3. cena: Adidas Originals bag, 1 vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika