Secrect Cinema: Nejhorší místo? Dubai!

Secrect Cinema: Nejhorší místo? Dubai!

10. 04. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Hlavním hostem nadcházející party Discovery je holandská techno star Secret Cinema. Jeroena jsme před jeho premiérovém vystoupení v České republice trochu vyzpovídali, tak se mrkněte jak to celé dopadlo a na co se můžeme na Discovery těšit.
Ahoj Jeroene. Nejdřív musím říct, že jsem moc rád, že s tebou můžu dělat toto interview a že vystoupíš poprvé na party v Česku, konkrétně u nás v Plzni. Takže moje první otázka je jasná. Co vlastně víš o České republice? Už jsi někdy hrál ve východní Evropě?
Ahoj. No před pár měsíci jsem s kámošem jel skrz Českou republiku autem. A od té doby mám moc rád vaše jídlo a samozřejmě pivo! A taky víno Frankovka! A jestli hraju ve východní Evropě? Hrál jsem jednou na MayDay v Maďarsku, pak taky v Bulharsku v Sofii, ale to je asi vše, pokud si dobře pamatuji. Asi jsem drahej, nebo co. Hahaha… :))

Ty jsi se svým live projektem procestoval takřka celý svět. Jaké místo na tebe zanechalo největší dojem?
Japonsko. Od svého dětství jsem vždycky toužil po tom se tam podívat. A nakonec mě tam přivedla moje hudba, čímž jsem velmi poctěn.

A je naopak nějaké místo, kam už bys nikdy nejel?
Asi Dubai… protože tam nemůžu mít ani nahý ženský ve svým telefonu nebo počítači a když u tebe najdou nějaký drogy, tak jdeš do vězení na několik let. To je hrůza.

Secrect Cinema

Pojďme se teď chvíli povídat o Secret Cinema. Proč si vlastně tak říkáš? Má to nějaký speciální význam?
Já chci aby moje hudba promlouvala k tvojí představivosti. Takže když slyšíš dobrou muziku, vidíš zároveň i obrázky ve své mysli. To je pak tvoje Secret Cinema.

Ty jsi za svojí kariéru několikrát trochu obměnil styl, pokud to mohu tak říct. Jak bys popsal ale aktuální stav? Tvůj nynější styl?
Techno, techhouse, minimal nebo třeba tomu můžeme říkat „gruvetillyoudropmegadancesoundtothefloorstuffgetthotech“ :))

V posledních letech jsme byli svědky obrovského vzestupu popularity právě minimalu. Co myslíš, že bude následovat? Kam se taneční hudba bude posouvat?
Opravdu tvrdý a našláplý minimal, s pořádně tvrdými beaty a různými bláznivými zvuky. Něco jako je můj dnešní zvuk.

Má osobnost jako ty nějaké oblíbené Dje a producenty? Kdo v tvojí osobní „Top X“ ?
Občas slyším nějaké lokální dje, kteří hrajou fakt slušně… Ale třeba Svan Vath má vždycky v rukávu skrytý nějaký super triky, nebo třeba mě v poslední době hodně překvapil Raresh. Ale já si myslím, že nejlepší DJ jsem já sám.

Tvoje live sety mě hodně zajímají. Jaké pro ně používáš vybavení?
Používám vždy dva notebooky a v nich FL Studio, dále 2 ovladače Novation, kterými řídil všechny zvuky. Všechno to ale mixuju na živo, nemám to napojený přes MIDI jako ostatní. Na jednom počítači hraju track a na tom druhém loaduju další… pak ty tracky míchám živě a srovnávám rychlosti a doby stejně jako ostatní Djs.

Vystupoval si někdy jen jako DJ?
Vlastně se k tomu poslední dobou trochu blížím. Používám Deckadance software a kontroler Vestax VCI-100. Jsem už trochu línej pálit pořád Cdčka a tak… a chci aby moje live sety byly pořád něčím vyjímečné, takže občas hraju i jako DJ, tak jak mě v tu chvíli prostě napadne.

Pojďme teď na chvíli upustit od muziky. Rád bych se zeptal i na trochu osobnější věc. Co vlastně dělá Jeroen Verhein aka Secret Cinema, když zrovna neprodukuje techno, nebo necestuje někam za vystoupením?

Užívá si život s mnoha krásnými slečnami, sleduje filmy a tak. Mám rád procházky v přírodě, pití dobrého vína a bavení se s lidmi na parties a v klubech.

Předpokládám, že žiješ pořád v Holandsku. Je to tak?
Jasný.

A máš už nějaké plány na letošní léto?
Léto pro mě vždy znamená hraní na letních festivalech. A když je po hraní, tak pak přichází čas na menší dovču. Letos hraji z kraje léta opět v Japonsku, mám tam celkem tři gigy a poté plánuji si trochu tu zemi užít. Rád bych si tam udělal menší dovolenou, potkal všechny své japonské přátele a tak.

Teď v dubnu si ovšem pozván do Plzně. Pro projekt Secret Cinema to bude vlastně česká premiéra. Znáš město Plzeň? Možná si něco zaslechl o našem pivu.
Jasně. Jeli jsme skrz Plzeň, když jsme projížděli Českem.. jak jsem říkal na začátku. Pivo máte opravdu super, 25.4. až dorazím, ho v Alfě vypijeme hodně, tím si buď jistej. :)

Výborně, beru tě za slovo. :) Znáš nějaké umělce z české taneční scény?
Určitě znám, ale třeba nevím, že jsou z Česka. To se mi občas stane. Ale znám Veroniku Zemanovou, tak je stoprocentně z Česka.

Discovery, kam si pozván, je klubová party pro cca 1000 lidí. Co ty máš vlastně nejradši? Menší kluby, velké haly, či open-air festivaly?

Radši mám kluby než festivaly. Když hraju, tak mam radši menší počet lidí, protože můžeš jít „deeper and deeper“… lépe se s lidmi spojit.

Když mluvíme o Discovery, na co se tedy v tvém podání máme připravit?
Od techhouse po pořádně svižné techno se spoustou mých starších hitů, ale i absolutních novinek. A doufám, že to budu moci hrát pro hodně party, party, party, partypeople!!

Tak výborně. Jsme u konce našeho povídání, takže já ti, Jeroene, děkuji a těším se 25.4. v Alfě na viděnou.
Taky díky, ahoj.

Ptal se Anyrok
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DISCOVERY

Pátek 25. 4. 2008
Vstup: 190/250 Kč
Vystupují:
Secret Cinema (NL), Lucca. Ladida, Molczik, Majkl a Martin Wind
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika