Dan Kafka: Pevné nominace byly férovější

Dan Kafka: Pevné nominace byly férovější

16. 04. 2008  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (0)
Napětí stoupá. Do vyhlášení výsledků ankety O2 Dance Music Awards zbývají poslední hodiny. Kdo letos vyhrál se v tomto rozhovoru sice ještě nedočtete, ale snad vám nabídne několik zajímavosti okolo této ankety, které poodhalil její hlavní pořadatel Dan Kafka.
Zdar Dane, před pár dny skončilo hlasování do letošního ročníku O2 Dance Music Awards. Určitě už tedy víš, jak to letos zhruba dopadlo. Jaký z toho máš pocit?
Že se anketa opět posunula někam dál. Máme zase více hlasujících než v minulém roce (a to přesto, že jsme "uzavřeli" důležitý kanál pro hlasování pouze pomocí SMSek), že má větší podporu mezi partnery, ale zároveň už má přesah do mainstreamu. Uvidíme, jaké budou ohlasy na výsledky, které pro mnohé budou překvapivé, ale jasně ukazují to, že O2 DMA je anketa oblíbenosti a je to na ní vidět.

Takže jsi přesvědčen, že byl správný krok stanovit anketě jasné mantinely v podobě pevných nominací v jednotlivých kategorii i za cenu, že někdo tam hold toho svého kamaráda Dje nenašel?
Tak to v každém případě. Pevné nominace jsou mnohem férovější, pohodlnější pro lidi i transparentnější při sčítání hlasů. Je mi sice líto Djs, na které se při nominacích pozapomnělo, ale tak to prostě je. Nicméně pro další ročník ankety připravujeme další dobré změny, které v „pilotní fázi ankety“ ještě případně dodatečně umožní nanominovat ty „opozdilce“.

dance music awards

Tento rok se na scéně objevily dvě nové ankety (Czech Drum and Bass Awards a Xmag Top 2007). Znamená to pro tebe něco jako pro hlavního pořadatele Dance Music Awards?

Czech Drum and Bass Awards vnímám jako relativně izolovanou aktivitu serveru drumandbass.cz (stejně jako jsme v historii dělali Techno.cz Awards), která reflektuje stále kvalitnější a silnější dnb scénu. Líbí se mi fakt, že DJové a akce, které se umisťují v této dnb anketě se objevují na předních pozicích i v O2 DMA. Xmag Top 2007 vznikala de facto ve spolupráci s DMA a jejím cílem je scénu a dění na ní reflektovat více z pohledu "elitní" skupiny profesionálů a odborníků. Logicky tak bude mít zcela jiné výsledky než DMA, ve které hlasuje 40x více lidí...

Letos podruhé se v anketě DMA angažuje mobilní operátor O2. Cítíš v této souvislosti za tu dobu nějaké pozitivní a naopak i negativní dopady na anketu?

Pozitivní dopad je ten, že tu anketu vůbec můžeme v té podobě, ve které je, pořádat, a že si můžeme dovolit například udělat sérii warmupů, získat kvalitní mediální partnery, uspořádat Final party (už v pátek 18.4 v Abatonu) tak, že s ní můžeme být spokojeni atd. Takže bez generálního partnera by to nešlo.

I letos si různí Djs dávali na své stránky reklamní upoutávky, ve kterých vyzývali partypeople aby je volili. Myslíš si, že úspěšné umístění v DMA může nějak ovlivnit jejich vytíženost na domácí scéně?
Myslím, že do jisté míry ano. Jednak to vypadá dobře v tiskovkách, profilech a na webu umělců, víc se o nich mluví a přece jenom to reflektuje to, že jsou na scéně oblíbení. Zároveň je ale i vidět to, že nejlépe se umisťují ti, kteří opravdu aktivně pracují na svém self-promotion, aktivně hrají všude po celé republice, komunikují s partypeople atd. Ti, kteří "sedí za pecí" a žehrají na nespravedlnost světa se bohužel v žebříčku popularity nikdy neprosadí...

Na diskuzních fórech se často mluvilo o nešťastně zvoleném datu Final Party, kdy ve stejný den nejen Praha nabízí více zajímavých akcí. Určitě je proto nějaké rozumné vysvětlení…
Nás samotné to hodně mrzí, nicméně termín jsme měli daný dopředu a je hodně komplikované dát dohromady jak všechny důležité hosty, tak i kvalitní line-up na jeden konkrétní den. Nicméně věřím, že své návštěvníky si najde každá z kvalitních akcí, které se v pátek 18.4 v Praze dějí.

Pojďme už ale na Finální večírek, který je za dveřmi. Na co se můžou návštěvníci krom tradiční kalby a samozřejmě vyhlášení výsledků těšit?

Jednak na koncert Bow Wave, kteří se letos i v anketě dostali díky čtenářské podpoře poměrně vysoko a když jsem je naposledy slyšel, tak mě jejich projev nadchnul. Takovou mojí malou třešničkou na dortu bude beatboxová show ThePETEBOXE, který mě osobně totálně rozsekal a doufám, že stejně nakopne i Abaton. Chystáme ještě jedno malé živé překvapení, ale to bude překvapením. No a k tomu kvalitní line-up na 4 stageích, relativně syrové prostory Abatonu přetvořené na příjemný klub a hlavně (aspoň doufám) skvělá nálada, která panovala minulý rok.

A kdo bude letos vyhlašování moderovat?
Po loňském moderátorském výkonu jsme nemohli nepozvat Makse (moderátora Radia Wave a šéfa partypeople.cz), kterého doprovodí matador vyhlašování, DJ a moderátor Béla En. Takže holky, máte se na co těšit 

Jak to bude v pátek na hlavní scéně probíhat? V kolik hodin začne vyhlášování a jak se bude celý večer vyvíjet. Přeci jen při pohledu na line-up hlavního pódia je vidět velká pestrost hudebních žánrů.
Otvíráme v 20:00, od 21:00 se hraje – na hlavní stagei začíná klidným progressive a breaky fabrický Martin Gredner, od 22:00 živý koncert Bow Wave, následuje vyhlášení výsledků společně s ThePETEBOXem a po půlnoci už pojede klasický klubový program – Felipe, Lucca, LayDee Jane a Michael C. Takže co se týče hudebních stylů bude hlavní stage dost bohatá a každý si přijde na své.

A na závěr nějaká pozvánka na finální večírek od hlavního pořadatele prosííím :o)
Rád bych, aby v pátek dorazili všichni, kteří se rádi baví, kterým není taneční hudba lhostejná (a těch lidí je 8600, neboť tolik hlasů jsme celkem v anketě održeli) a tenhle večer si doopravdy užili. Pro ty, kteří dorazit nemohou, jsme připravili přímý přenos z večera, a to na adrese www.livebox.cz/DMA/2008

Malý tip pro úsporu penízků: stačí poslat SMS ve tvaru DMA PUJDU na 9030903 a vstup za pouhých 100 Kč je tvůj.

Takže se na vás všechny moc těším a díky!

Dan Kafka
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

O2 DANCE MUSIC AWARDS FINAL PARTY

Pátek 18. 4. 2008
Vstup: Pro hlasující 100 Kč, na místě 200 Kč
Vystupují:
THePETEBOX, Bow Wave, Michael C, Martin Gredner, Felipe, Lucca, LayDee Jane, Katcha & Mc Jacob, Brooklyn & Mc Lindee, Philip TBC, Stanzim, Tuco (UK), Swordz (BLG), YSC Boys (Live), Texx, P@co, Enrico, Adlet
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
O2 DMA Final Party - 16.4. Abaton
1. cena: 1 x dárkový balíček kosmetiky + tričko + klíčenka + vstup, 2.-10. cena: 1 x vstup + 1 x klíčenka
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika