Dale Corderoy: Není styl, který bych neměl rád

Dale Corderoy: Není styl, který bych neměl rád

04. 05. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
To prohlašuje polovina britského bratrského dua Corderoy, Dale Corderoy, který 7. května na E-Motion společně s kolegou Darrenem Tatem živě předvede, jak si jejich hraní bok po boku užívají. Slíbil lidem Sweetest Dreams nebo ne? Čtěte dále!
Ahoj Dale, díky, že sis udělal čas pro náš rozhovor, jak se máš?
Mám se moc dobře, díky, potěšení na mé straně.

Co právě teď děláš, co je u Tebe nového?
Momentálně pracuji současně na několika tanečních projektech. Nedávno vyšel aktuální singl Watching U, kterému se dostalo skvělé podpory od mnoha Djů včetně Davea Pearcea z Radia 1, u kterého po několik měsíců vítězil a také ho zařadil na jeho kompilaci Ministry Of Sound Delirium. Následující singl je Starline, který vyjde v červenci, ukázku si můžeš poslechnout na myspaceu (www.myspace.com/corderoy). Hrozně rád bych věděl, co si o něm lidé myslí. V současné době mi vycházejí další dvě sólové produkce. Vedle toho jsem spolupracoval s mnoha umělci jako Richie z projektu Dogzilla, Mike Koglin, Sunny Lax nebo Ben Gold, vše by mělo vyjít tento rok. Současně také hrávám po Velké Británii se southamptonským duem U4ICDJS jako live-act, což hraní našich skladeb obohacuje a boří tak hranice toho, čeho bych jen v DJ setu nemohl dosáhnout.

Dale Corderoy

Se svým bratrem Chrisem tvoříte producentské duo Corderoy. Kdy Tě napadlo začít hudbu tvořit a jak dlouho se už muzice věnuješ?
Vyrůstal jsem v Torquay na jihozápadě Anglie a muzice jsem se věnoval už od malinka. Můj táta byl vášnivým sběratelem vinylů, což mi umožnilo dostat se ke spoustě různých stylů, když jsem vyrůstal. Myslím si, že díky tomu mám nyní v hudbě otevřenou mysl. Místo poslouchání běžných popových hitparád, jako většina děcek kolem mě, jsem si raději kupoval a poslouchal umělce jako Pink Floyd, David Bowie, Beatles, Joy Division, Jean Michele Jarre a tak bych v seznamu mohl pokračovat dál a dál. Většina pokojů v našem domě byla zarovnána vinyly a já si tak často mohl sednout a hodiny si pouštět ty nejpodivnější tracky na starém gramofonu mého táty. Vzpomínám si, že když jsem byl opravdu malý, tak jsem pravidelně polámal jehly, což otce samozřejmě nepotěšilo a párkrát mě docela uzemnil!  Když jsem vyrůstal, pouštěl jsem si hodně rockových nebo funkových skupin, ale elektronická hudba mě vždycky zajímala víc a od osmnácti let jsem si ji úplně zamiloval. Propadnul jsem jí a začala mě tak po celý život provázet.

Corderoy není čistě tranceový projekt, ale máte na kontě třeba i houseové tracky. Který styl je Ti nejbližší?
Celkově vzato, není styl, o kterém bych s jistotou mohl říct, že ho nemám rád. Snažím se všemu dát svůj čas a nikdy neodsoudím nějaký track jen kvůli tomu, jaký je to styl. Psaní hudby je to samé. Udělal jsem hodně muziky, u které pravděpodobně lidé nikdy nepoznají, že je od mne, jako třeba různé reklamy, rádiové jingly, exhibice nebo dokonce automobilové závody. Co se týče zmiňovaného houseu, tak mám dva houseové projekty, o kterých brzy uslyšíš a v létě očekávej releasy. Jsou sice tak trošku komerční, ale já jsem si jejich tvorbu užil a to se v nich i odrazilo. Navíc mohu exkluzivně prozradit, že je v plánu ambientové album Corderoy! Není ještě pevně stanovené datum, ale bude to ke konci tohoto léta.

Sweetest Dreams je asi Vaše nejznámější skladba. Když tímto skvostem posledně končil svůj set rezident akce Štěpán Brück, tak atmosféra na parketu byla neskutečná, což byla ta nejlepší pozvánka na květen. Lidé jsou určitě hodně natěšení, aby tento track slyšeli přímo od Tebe, takže můžeš to teď lidem slíbit?
Samozřejmě! Nemohu zapomenout jak obrovský hit to byl, pořád o tom dostávám emaily. Nezáleží na tom, kde hraji, ale když začnu hrát tento track, tak atmosféra je jednoduše vždycky elektrizující, je to v srdcích mnoha lidí a já se fakt těším, že ji na E-MOTION lidem zahraji!

Své umění předvedeš společně po boku Darrena Tatea, stejně jak tomu bývá ve Vaší radioshow Mondo sessions. Co Vás k tomu vedlo, proč vystupujete spolu?
Radioshow teď vysíláme společně dva roky, je to tak více zábavné a užíváme si to hraní bok po boku. Sám můžeš po poslechnutí naší show říct, že díky tomu nejsme tak moc vážní a můžeš si být jistý, že pokaždé si to užíváme. A proč spolu? Navzájem se hecujem pokračovat v tom dál, protože hudbu milujeme a ovlivňuje vše, co děláme.

Co bys mi mohl o Darrenovi říci? Jste dobří přátelé i v soukromém životě?
Darren a já jsme dobří přátelé už roky. Je mezi námi silné přátelské pouto a kvalitní obchodní partnerství, které funguje fakt dobře. Co bych Ti mohl o Darrenovy říct?...hmm počkej…no, opravdu bych něco mohl říct, ale on by mě pak mohl zabít!! 

Jako DJ budeš v ČR vystupovat poprvé. Slyšel si něco o naší zemi nebo si ji měl už dokonce možnost navštívit jako třeba turista?
Mohu potvrdit, že to budu v Čechách poprvé a bude mi potěšením, moc se na to těším. Slyšel jsem pár fantastických zvěstí o této zemi a doufám, že zdejší lidé nám pomohou vytvořit parádní zážitek.

Co Tě prvního napadlo, když si uviděl název party E-Motion? Jak se těšíš na toto hraní?
Už předtím jsem o téhle party slyšel velmi kladné reakce od jiných DJs, jsem nadšený z toho, že sem přijedu a potkám všechny ty lidi.

Žiješ v Londýně, takže Arsenal nebo Chelsea? Jsi vůbec fanoušek fotbalu nebo Ti fotbal vůbec nic neříká?
Ano, jsem velký fotbalový fanda. Bydlím kousek od stadionu Arsenalu Emirates, ale celý život fandím Tottenhamu Hotspur…ale pssst, nikomu to neříkej nebo mi spálí můj dům 

Chtěl bys lidem do Brna něco vzkázat?
Díky za všechnu podporu naší radioshow a hudby… Opravdu se nemůžu dočkat, až Vám vrátím tuto laskavost hraním tam u Vás!

Díky za rozhovor a uvidíme se na Flédě!
V pohodě, uvidíme se tam!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

E-MOTION

Středa 7. 5. 2008
Vstup: 170/200 Kč
Vystupují:
Darren Tate (UK), Dale Corderoy (UK), Stepan Bruck, Rewalkers, Tigi, Marcel de Valerio, Shala vs. Louis Ellio, Michal Pešina, Craft, Kellys, Fly
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika