AkropolisMultimediale 2008

AkropolisMultimediale 2008

04. 05. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
(Promotion) Přehlídka AkropolisMultimediale již má své nezastupitelné místo v rámci domácí kultury tzv. nových médií. Její alternativně zaměřený program soustředí na čtyři dny do Paláce Akropolis významné evropské představitele pohybující se na spojnici performativního umění a elektronické hudby a konfrontuje je s tvorbou domácích autorů.
Úkolem přehlídky je uvádět do zákoutí nových trendů v rámci audiovizuálního umění, a to zábavnou formou, srozumitelnou širokému okruhu návštěvníků. Největší hvězdou letošního čtvrtého ročníku budou britští vizionáři Addictive TV - světová jednička na poli audiovizuálních remixů. Od pirátských video-mash-upů si již našli cestu do galerií i na světové megafestivaly, produkovali reklamy či oficiální remixy trailerů hollywoodských trháků. Ve čtyřdenním festivalovém programu se představí také japonsko-německý projekt ODD & VJ Chuuu, francouzské kvarteto Carré Project nebo domácí elektronické projekty Insect Elektrika či Michal Mariánek.


Středa 4.6.

Mimo-TV (CZ) - „Mythematica“
Originální designerská skupina Mimo-TV často doprovází undergroundové taneční večírky, ale mají na svědomí i videoklipy (-123 minut). Na AKROPOLISMULTIMEDIALE představí svoji vizi mimozemské televizní centrály, v jejímž vysílání nebude chybět ani elektronika ve stylu downtempo a chill-out.

DVA (CZ) - „Melies“
Jeden z největších objevů domácí alternativní hudby posledních let uvede na AKROPOLISMULTIMEDIALE premiéru svého druhého hudebně-vizuálního představení, které oživuje stařičké trikové filmy George Meliése. K cestě na Měsíc a ještě dál patří samozřejmě i hudební doprovod DVA, který využívá elektronické i akustické nástroje a lidský hlas.

Čtvrtek 5.6.

Carré Project (FR)
Projekt francouzské čtveřice Carré Project je jako kostka, v níž každá strana reprezentuje jeden umělecký směr. Elektronický hudebník Distürb, dekonstruktivní turntablista Dee Juli'one, designér digitální grafiky Oni-Bi a provokativní video aktivista Huggy společně pro AKROPOLISMULTIMEDIALE vytvořili projekt, který do sebe vsákl také vlivy pražské architektury, českého kubismu či animovaného filmu. Inspiraci umělci sbírali během svého rezidenčního pobytu ve Francouzském institutu v Praze, kde působili v dubnu 2007.

Michal Mariánek & VJ David Možný (CZ) - „Le Nonstop Bleu“
Přední domácí umělec na poli abstraktní elektroniky představí návštěvníkům AKROPOLISMULTIMEDIALE svůj nejnovější projekt Le Nonstop Bleu. Oproti dřívější, čistě digitální tvorbě tentokrát využívá i živě hrané klávesové party nebo elektronické manipulace s lidským hlasem. Jeho glitch-retro koláže doprovodí VJ David Možný.

Pátek 6.6.

ADDICTIVE TV (UK)
Londýnští Addictive TV patří k absolutní špičce současného audiovizuálního umění. Jeho současná podoba vznikla na začátku minulé dekády z klubka organizátorů uměleckého festivalu Optronica. Jejich revoluční audiovizuální remixy a mash-upy stály na počátku svébytného uměleckého žánru, který v poslední době nachází uplatnění i ve filmovém průmyslu. Kromě remixování upoutávek na hollywoodské filmy či reklamních zakázek se ale i nadále věnují galerijním expozicím, naživo provedeným filmovým experimentům či hraním na velkých hudebních a filmových festivalech.

Phaser Show (CZ)
Phase Vision Factory jsou nejdéle působící česká VJská skupina a dlouholetí rezidenti pražského klubu Roxy. Na AKROPOLISMULTIMEDIALE si připravili nový multimediální projekt, který v sobě spojuje audiovizuální představy tří členů skupiny, kteří průběh vystoupení ovládají manipulacemi v reálném čase s pomocí laseru a modifikovanými technologiemi. Hudební složku performance popisují jako „trash disco“.

Sobota 7.6.

ODD & VJ Chuuu (JAP/DE)
V Berlíně usazený japonský hudebník Daisuke Pak vystupuje pod zkratkou ODD a hraje zábavné electro s bláznivými výstřelky do kultury videoher. Má za sebou debutové EP Kwai Raku a vystupování v klubech po celé Evropě. Aktuální podoba projektu zahrnuje i živého vokalistu.

Insect Elektrika & VJ Kolouch + VJ Initi (CZ)
Jeden z prvních domácích ohlasů na aktuální vlnu minimal techna, v Praze sídlící duo Insect Elektrika už rok a půl vystupuje také na živo. Na AKROPOLISMULTIMEDIALE jejich show doplní přední český vizuální umělec Kolouch, mimo jiné člen MIDI LIDI nebo 8-bitového projektu 1a2v1. Jeho partnerem bude VJ Initi, fanoušek městské kulturní diverzity a virtuálních světů.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

AKROPOLIS MULTIMEDIALE

Středa 4. 6. 2008 až Sobota 7. 6. 2008
Vystupují:
Středa 4.6.: Mimo-TV (CZ), DVA (CZ), Čtvrtek 5.6.: Carré Project (FR), Michal Mariánek & VJ David Možný (CZ), Pátek 6.6.: Addictive TV (UK), Phaser Show (CZ), Sobota 7.6.: ODD & VJ Chuuu (JAP/DE), Insect Elektrika & VJ Kolouch + VJ Initi (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika