XMAG 100: Me, Myself and I alias DJ A. B.

XMAG 100: Me, Myself and I alias DJ A. B.

07. 07. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (9)
Kdo je ten podivín, který začal vydávat bulletin Trip2House? Takovou otázku si na jaře 1996 kladl nejeden clubber. Hned No.2 (duben 1996) tedy vyšel rozhovor s DJ A. B., zakladatelem miničasopisu a pořadatelem párty v Life klubu v Pardubicích. Otázky poslali přímo čtenáři a Abýčko je svými odpověďmi určitě neodbyl.
Vězte, že některé části jsou stále velmi aktuální a celkově se určitě nabízí srovnání s exkluzivní zpovědí A. B. z minulého měsíce. (Pozn: Rozhovor je ponechán v původním znění, tedy s původními překlepy a hrubkami :o)

Michal S., H.K. - Jak a kdy jsi se dostal k diskotékám?
To už je moc dávno, poprvé jsem pouštěl jakousi muziku na rozlučovacím večírku v osmičce, potom jsem na intru v Kutné Hoře párkrát vytvořil svazáckou diskotéku a někdy v létě 88 jsem se začal motat kolem diskotéky v R-Klubu v Chrudimi, z čehož vzešlo to, že 29.9. 1988 jsem si v malém sále chrudimského divadla poprvé okusil, jaké to je být DJ. V tomto malém sálku jsem společně s kámošem Tomášem Rokosem utvářel svou představu o diskotékách až do března 1990. Nikdy jsem nehrál to, co ostatní, tehdy jsem hojně pouštěl CURE, OCEAN, DM, nikdo to nehrál a lidí, kteří to chtěli, bylo čím dál víc. Co se týče techniky, neměli jsme skoro nic, pár půjčených beden, neustále zlobící zesák, něco na kolenou vyrobených světel a pár desek. Ten sálek byl tak pro 100 lidí a byl nonstop narvaný, proto jsem dostal nabídku z R-KLUBU, kde jsem začal hrát někdy kolem revoluce. Potom jsem začal hrát nejprve v Přelouči v sokolovně a v Chvaleticích, v kulturáku, u Žlutého Psa v Pardubicích. Zatím poslední zastávkou je LIFE klub a doufám, že to ještě nějakou chvíli vydrží.

Petr S. Přelouč : Kdy jsi se začal zajímat o house , jaký první vinyl sis koupil?
Nevím jestli to byla náhoda, ale v létě 89 jsem si z ilegální pražské burzy dovezl cosi, co znělo úplně jinak než všechno, co jsem do té doby znal. Koupil jsem si to ze zvědavosti, protože to bylo vysoko na britské hitparádě. Byli to SHAMEN – EN TACT. Nejdřív jsem moc nevěděl, co si o tom mám myslet, ale za pár týdnů jsem na to ulít. Potom už to šlo jako po drátku, zpočátku jsem House hrál jen na konci, ale jak přibývalo lidí, postupně se objevoval i v průběhu diskotéky. Když jsem na jaře 90 šel na vojunu, měl jsem takových housáren už docela dost. Po rok a půl trvající vojně jsem se vrátil a rozjel to naplno. Stále jsem hrál v R- klubu a měl jsem možnost pouštět i pár velmi dobrých songů, ze kterých se staly hity. V 91 jsem poprvé zaregistroval z časopisu DJ, že venku se to jede o sto šest a že house revoluce zaplavila celou Evropu. Nezbylo mi tedy nic jiného, než se pokusit zaplavit alespoň svoje okolí. Což se, myslím, vcelku solidně povedlo. Pochopitelně první house vinyly byly na dnešní dobu spíše dance nebo pop, ale tehdy to byl HOUSE. První velký hit – to byly PRODIGY Out Of Space, SHAMEN Move Any Mountain, KLF Last Train To Trancentral, 3am Eternal, What Time Is Love a velmi rychle přibývali další. V červnu 92 jsem se zbláznil a udělal první house párty v R-KLUBU v Chrudimi, začal vydávat svůj první časopis DJ AB NEWS a pomalu, ale jistě to rozjížděl na poměrně velké obrátky. Potom přišlo mistrovství v mixování na pardubické plovárně, kde jsem byl třetí a to mi otevřelo cestu do Radia Profil, kde jsem mohl pouštět i třebas Prodigy nebo Aphexe Twina. Tehdy jsem s Honzou Možíšem, Jirkou Orlíkem a Pavlem Farkašem začal vždy jednou za půl roku dělat TECHNO PARTY a docela se to chytlo. Se vznikem Rádia PANAG jsem odešel tam a na pár měsíců sešel z cesty, čehož dneska moc a moc lituju, protože jsem si na několik let uzavřel nejedny dveře. Ale i tam Prodigy, Shamen, Sunscreem, byly tím, co mně bralo. Po krachu Panagu vzniklo RADIO LIFE a to už je stará známá story. Ze mě se stal MUSIC MANAGER a dostal jsem na starosti veškerou muziku, která leze z rádia. Zcela nenápadně jsem objevil možnost dostat lidem dohlavy dobrou muziku a naučit je poslouchat i něco víc než jen debilní DJ BOBÍKY, 2 UNLIMITED, KELLY FAMILY a další nesmysly. Ve veelkém opět zvítězili PRODIGY, nastoupil MOBY a MARUSHA, rozjelo se to tak, že už to nešlo zastavit. Diskotéky na velkém sále v LIFE klubu za poslední rok přestaly být diskotékami, staly se z nich PÁRTY a když se v srpnu objevila první HOUSE PARTY, bylo vyhráno. Tedy alespoň pro současnost.

ales bleha

Petr V. Přelouč: Kde jsi sehnal peníze na gramofony, pult, desky a další věci v LIFE klubu? + Jiří V. Přelouč: Jaké je technické označení gramofonů, mixu, zesilovačů a toho ostatního v LIFE klubu?
Hlavně na začátku to bylo hodně složitý, nic nebylo a na nic nebylo. Všechno, co jsem měl, bylo pár vypůjčených beden a zesáků, hodně bídná, vlastnoručně vyrobená světla. A taky to šlo. Po vojně jsem si vzal první půjčku a koupil první CD a mix. Díky pochopení Libora Černého z firmy Nikol Audio Video v Chrudimi jsem si mohl koupit první dvě profi světla. Dodnes jsem mu neskutečně vděčnej, protože to byl ten prvotní impuls, který mi pomohl se rozjet. Za hraní pochopitelně jsou peníze, tedy na hodně věcí jsem si prostě vydělal. V září 93 jsem si vzal první leaing na bedny, nějaký světla a zesilovač. Na novýr ok 94 jsem se zmohl na prvního TECHNICSE a mohl jsem začít mixovat. Druhý leasing jsem si bral na podzim 94 už přímo do Life klubu. Bylo potřeba koupit sobwoofery, další bedny, druhý gramofon a nějaká světla. Možná právě díky odvaze si několika set tisícový leasing jsem tam kde jsem, nikdo mi nic nikdy nedal zadarmo a asi ani nedá. V současnosti raději chvíli počkám a nakupuju za hotové, (pokud mi zase nějaký debil nevybere byt). Je to o moc lacinější. Co se týče vybavení Life klubu, jsou tam dva gramce TECHNICS 1210 MKII ( osazené přenoskami ORTOFON CONCORD NICHT CLUB E STYLE ), mixák RODEC 180MX (jeden z nejlepších na světě), zesilovače BV AUDIO PROFESSIONAL LINE 1000 a 2000W, equalizer GEMINI 2x20 pásem,crossover BV AUDIO, 4x repro AC AKUSTIK 500W,4x Subwoofer AC AKUSTIK 800W, na odposlech zesilovač SONY XY asi 200W a 2x repro HOCKE 400W.Světelné vybavení je 2x laserový simulátor EMULATOR HIGH END USA + ovládací computer, 4 scanery FUTURE LIGHT 250, 10x BABY STAR, 4x GOBODANCER, 2x 1500W strobo PROGRAMI SISTEMI LUCE, 4X 500W strobo, 4x FLOWER FUTURE LIGHT, ROMANTICO, 2x BUSTER 12x UV, 24x PAR 56/500W, 3x controler LUX 10, 2x autocontroler CHAROUZ, mlha DRAGO 2000W, snad je to vše.

Artie, Groovy,Shuntly Ústí nad Orlicí : Na jakém speciálním zařízení se přehrávají vinyly, jak to funguje a kolik to stojí?
vinyly se zpravidla pouštějí buď na zem (stane se), anebo na zcela super zařízení jménem gramofon, nejlépe na Technics SL 1210 MK II, který funguje tak, jako všechny gramofony. Tedy má motorek, který točí talířem, na který se pokládá deska. Na desku položíme jehlu (nejlépe Ortofon Concord Night Club E ) a pustíme, co z toho vyleze, záleží na tom, co na gramofon položíme. Stojí to dost, Technick okolo 18. 500 za kus a jedna přenoska cca 4 000. Na diskotéce či párty je možno používat pouze gramofon TECHNICS, kdokoliv používá CD je pouhý pouštěč.
 
Artie, Groovy, Shunty Ústí nad Orlicí : Na jakém zařízení tvoří většina DJ-ů, tedy pokud tvoří?Kterak se dá vinyl vydati?
Všichni DJ´s, kteří něco tvoří, tak tak činí buď na dvou gramofonech a mixu, nebo doma ve studiu, jehož vybavení záleží na jejich momentální finanční situaci, čím víc peněz máš, tím lepší muzika z toho leze ( ale nemusí). Vinyl vydati jest u nás velmi složité, neboť naše firmy dosud nepochopili a tak musíš sám, jenže to stojí hodně grošů.
 
David N. Chotěboř: Co pro tebe znamená HOUSE? A co HOUSE a DROGY?

Volnost, svobodu, možnost dělat si co chci. Nic není daný předem, mám možnost na místě vyrábět nové skladby, když mixuju, tak mnohdy vytvářím něco úplně nového, něco co existuje jen pro tu chvíli a dává mi to nádherný pocit volnosti a spoustu možností, jak to udělat, aby to bylo tak jak chci. Když dáš deset stejných desek deseti DJ, vyrobí ti deset různých mixů, nálad a pocitů. To je to, co mě na HOUSE nejvíc bere. Nikdo mi neříká jak a proč, dělám to tak, jak to cítím. Co drogy? Bez drog by nebylo HOUSE ani TECHNO, lidé pod vlivem drog umožnilo tomu všemu vzniknout, al epřesto je lepší být hrozně moc opatrný a pokud možno nebrat nic. I když drogy jako takové jsou vlastně všechno, co nás nějak uspokojuje. Alkohol, čokoláda, sex, hrací automaty,cigarety, muzika. Alkohol je třebas jednou z nejhorších drog, je na něm závislých nejvíce lidí a pod jeho vlivem umírá stokrát tolik lidí, než na ostaní drogy. Je jen společností tolerovaný a dovolený. Věřím, že není daleko doba, kdy i ostatní, dnes tak potírané, drogy naleznou místo ve společnosti a nikomu nebudou vadit. Kdo si chce něco vzít, ať si to vezme, je to jako volba. Taky jsem to párkrát zkusil,něco mi to dalo,ale mnohem víc vzalo. Je to velmi složité a žádný idiot v parlamentu to nevyřeší. Lidi brali drogy už před tisíci lety a budou je brát asi navždy, nejlepší je ale vědět co, kde, kdy a jak bereš. Správné množství, ve správnou chvíli, se správnými lidmi, na správném místě, to je OK. Kdo ale dovede tohle všechno skloubit? Skoro nikdo, takže lepší je na drogy zapomenout a bavit se bez nich. To se týká hlavně takových svinstev jako je perník, heroin, kokain, LSD. Neber to, pokud nedovedeš sám sobě říct
DOST. Znám málo lidí, kteří to někdy zkusili, jeli v tom a povedlo se jim vycouvat. Většinou to každého sežere i s chlupama, a potom se už špatně hledá cesta zpátky.
 
Michal S. HK: Co Tě na práci DJ nevíc baví a co nejvíc štve? Kam by si to chtěl v budoucnu dotáhnout? Bylo hodně těžké se dostat tam, kde jsi teď? Jaký je tvůj největší trapas při hraní?

Ze všeho nejvíc mě baví rozdávat radost, bavit lidi, jsem smutný, když je prázdný parket a nikdo se nebaví. Nejhezčí pocit je, když z lidí na parketě je cítit, že jsou v pohodě, protože potom jsem i já OK. Co mě nejvíc štve? Hloupý a bezohledný lidi, drogový dealeři, kteří prodávají špatné drogy dětem (za to bych zavedl trest smrti), to je všeobecně. Na práci DJ to, že se stále ještě hodně lidí nedokáže bavit, jenom sedí a čumí. Proč tedy jsou na párty? Ukázat se, předvést nový triko? Možná bude lepší, když zůstanou doma a nebudou zabírat místo pro ty, kteří se bavit chtějí. Co bych chtěl do budoucnosti? Abych, tak jako teď, dokázal bavit sám sebe, i ty kolem, abych se nikdy nemusel plazit před hloupými lidmi, aby mě nedostali prachy. Potom to ostatní už buď přijde samo, nebo se o to nemá smysl pokoušet. Někam se cpát a podlejzat, to doufám nikdy nebudu muset. Teď jsem tam, kde jsem a vím, že na tomto postu moc dlouho zůstat nemůžu. Musím jít zase o kus dopředu, kam to teď ani náhodou netuším. Nejspíš se budu snažit dělat pro HOUSE ještě víc a ještě líp než teď. Bylo hodně těžký se dostat až sem, dělat párty pro tisíce lidí, ale o mnoho složitější je vydržet, najít si svou vlastní cestu, jak dál. Do budoucna to určitě bude o mnoho složitější, než doposud. Co se týče trapasů při hraní, tak těch je požehnaně. Ten poslední se mi povedl, když jsem hrál před Marushou. Netušil jsem, že budu tolik nervózní, že se objeví tolik naléhavých problémů a já potom n ebudu hrát zrovna nejlíp, začalo to, když jsem si rukou shodil přenosku z desky, potom sem cosi řešil na chodbě a dohrála mi deska, chvíli na to jsem si spletl strany na desce atd. prostě trapas.
 
David N. Chotěboř: Jaká byla tvoje nejlepší párty?
Jednu si určitě nevyberu, hodně se mi líbil Ritchie Hawtin v Radosti, SHAMEN v Praze, velmi dobra byla TASHA, skvěle hraje BIDLO, AIFFEL. Asi nejvíc se mi zřejmě líbila párty, na které jsem byl v Londýnském klubu THE LOFT. Hrál tam Paul „Trouble“ Anderson, skoro nikomu nebylo míň jak 25 a víc jak polovina byli černoši. Tak, jak se dokázali bavit všichni v sále, na to dlouho nezapomenu.
 
David N. Chotěboř: Zajímala by mě jedna věc- buď je pro tebe všechno nejlepší nebo shit. Existuje něco mezi tím? Co je normální?
Nevím jak Ty, ale já většinou mluvím jen o tom, co mě zajímá. Když se mi to líbí, říkám, že je to dobrý. Pokud se mě někdo zeptá na něco, co považuju za shit, tak to řeknu tak jak si to myslím. Proč bych měl říkat, že se mi líbí DJ Bobo, když ho nemůžu ani cejtit? Mezi tím co se mi líbí, a co ne, je hodně muziky, která je velmi dobrá a mám ji taky rád, ale na ni se nikdo neptá, a proto to vypadá vše jen černé nebo bílé.
 
Petr S. Přelouč : Kdybys měl dělat rozhovor s DJ Bobem, co by ses ho ptal?
Rozhovor s ním už mám za sebou, ptal jsem se ho, proč dělá takový sračky a jestli mu z toho někdy není zle. Odpověděl, že někdy mu z toho zle je, ale že ho to živí... A a proto to prý dělá, chce mít prachy, má je a ostatní ho nezajímá. FUJ!!!
 
Martin F. Pardubice : Chystáš se dělat svoji muziku?
Nejen chystám, ale už i dělám. S Mirkem Papežem mám house skupinu, SUN DREAMS, docela často hrajeme naživo a brzy vyjde i deska. Občas mám nutkání něco si zremixovat, ale většinou na to nemám čas( a schopnosti).
 
Hana z Pardubic : Věříš v boha?
Už velmi dlouho, i když do kostela jsem nikdy nechodil a nikdo mne k tomu nevedl, v nějakých 16 – 17 jsem si uvědomil, že je. Bůh je pro mě nejvyšší inteligencí, nejvyšší silou, která dovede odpouštět, trestat i pomáhat. Když udělám něco zlého, záhy se mi to vrátí tam, kde to nejvíc bolí. Už dlouho jsem neudělal nic, aniž bych Ho nepožádal o pomoc, pomáhá mi překonat ty nejtěžší chvíle a vím, že se na Něj mohu kdykoliv spolehnout, že mi pomůže – jedná-li se o dobrou věc, vím, že je se mnou. Bůh pro mě není žádný fousatý dědeček někde nahoře, ale síla v každém z nás, všude kolem nás. Něco, co je, není důležité jestli tomu věříte, nebo ne, jestli chodíte do kostela, nebo Ho nosíte ve svém srdci. Důležité je, aby to co děláme nikomu neubližovalo, abychom dokázali vyjít sami mezi sebou, abychom dokázali mít rádi, odpouštět a pomáhat druhým. Někdy mě mrzí to, co z Boha udělali církve. V jejich podání se stal pouze prostředkem k moci a ovládání lidí, k manipulaci a vlastní ideologické demagogii. Pro mě je důležité věřit v Něj, tak jak Ho vidím já a ne poslouchat nekonečná tvrzení, že právě tahle církev je ta pravá protože......Bůh je v nás, my jsme jeho součástí, On určil smysl našeho života, to proč tu jsme, to co děláme, je jen Jeho zásluha a nikoliv nějakých vysvětlovačů božích zákonů. Jeho zákony platí pro všechny stejně a nikdo jim nemůže uniknout, protože bez Jeho vůle nic neexistuje. Přišli jsme na tento svět, abychom v tomto životě složili zkoušku na cestě k dokonalému světu. Pokud neuspějeme, bude to On, kdo nás vrátí zpět,v dalším životě nás, tak jako tak, dovede tam, kde chce, abychom byli. Věřím v Boha, vím, že tu je, aby nás chránil, aby nám pomáhal, aby nám odpouštěl a naučil nás být lepší. Bohužel jen málokdo Ho slyší, jen málokdo Ho poslechne a proto je svět takový, jaký je – zlý, krutý, špatný.

ales bleha

Neznámý z HK : co si o sobě myslíš a co si o tobě myslí druzí? Co bys na sobě chtěl změnit?
Nevím, co si mám o sobě myslet, ale vím, že nemám zas tak moc silnou vůli, že mnohdy nedotáhnu dokonce všechno, co chci, že jsem trochu jinde, než spousta jiných v mém věku, vím, že mám svůj vlastní svět, ve kterém žiju a málokdy se nechám rušit. Jsem fantasta a snílek, napůl blázen a silný introvert (do sebe uzavřený člověk). A co si o mě myslí ostatní, to bych docela rád někdy věděl. Asi mnohým připadám jako nafoukaný frajer a namyšlený idiot. To je ale jenom důsledek obrovského množství starostí, které mám, a ne skutečnost. Kdybych mohl něco měnit, asi bych moc neměnil, jsem rád, že jsem alespoň takový, jaký jsem. A že dělám, to co chci. A že někoho zajímá a baví, tak jako mě.

Neznámý z HK : co je podle tebe člověk? V čem vidíš smysl života? Jak se díváš na svůj život?
Člověk je na jedné straně vysoce inteligentní bytost, vymýšlející počítače a super přesnou techniku, na druhé straně krvelačný idiot, který neumí nic jiného, než zabíjet a honit se za vším, z čeho něco kouká. Je škoda, že natolik inteligentní bytost, jakou jsme, se doposud nenaučila nic jiného, než konzumní způsob života, který je zcela bezohledný k jiným formám života, ke zvířatům, k nám samým. Smysl toho, proč jsem tady, je pro mě trochu jinde. Chtěl bych, aby po mě zůstalo víc, než jen majetek a peníze, aby si třeba za 50 let kdosi vzpomněl, že kdysi byl nějakej A.B., že zůstane něco víc, něco, co nejde jen tak vzít do ruky, prodat nebo koupit. Nemyslím si, že jsme se narodili sami pro sebe, ale spíš pro ty druhé kolem nás, proto, abychom trochu posunuli dopředu vývoj, abychom se naučili chovat tak, aby po nás nezbyla jenom spoušť a nicota. Zatím jsem na počátku toho, co mne čeká, ale doufám, že alespoň trochu, malinko jsem pomohl i dalším lidem otevřít oči, a věřím, že ostatní pomůžou i mě. Snažím se nedělat podrazy, i když to bez nich někdy moc nejde, odtmítám dělat cokoliv, co by mohlo ublížit, vzít život čemukoliv živému na této planetě. Už nějakých 6 let jsem se nedotkl masa v jakékoliv formě a už ho nikdy jíst nechci. Jím jen to, čemu nemůžu ublížit. Proč zabíjet a ubližovat zbytečně, jen proto abych se ncpal, když můžu žít i bez masa a navíc o mnoho lépe. Kdo z vás by dokázal zabít krávu a potom ji sníst? Skoro nikdo, ale když ji dostaneš naservírovanou na talíři, myslíš si, že nezabíjíš. Někdo to udělá za tebe. Všechno ostatní jsou jen hloupé žvásty. Neumím si představit, kam to povede, kde to skončí. Jsem optimista, proto doufám, že dobře.

Neznámý z HK: Z čeho máš největší strach? Čeho nejvíc lituješ? Na co se těšíš?
Největší strach mám z nás samých, protože zatím není síly, která by nás dovedla zastavit. Sami sobě ničíme všehcno, co máme – vzduch, vodu, lesy, celou Zemi a jen málokomu to zatím dochází. Hodně věcí tady už není dlouho v pořádku, ale nikdo to zatím nebere moc vážně, likvidujeme si sami svůj svět a hrdě na to doplatíme. A bude to už velmi brzo. Lituju všechny, kteří tohle nechápou, všechny, kterým ke spokojenosti stačí kus masa na talíři, hloupý seriál na Nově, hitparáda ESO, auto, hodně peněz atd. Pokud nenajdeme sílu změnit se, budeme k tomu donuceni okolnostmi a potom to bude nejspíš hodně bolet, nebude-li to rovnou konec všeho, co máme rádi. Pokud se na něco těším, je to konec světa.
Určitě to nebude konec Planety ZEMĚ, ale jen konec hodnot, tak jak je vyznáváme teď. Doufám, že to co přijde, bude lepší, že to bude svět bez násilí a zla, podlosti a závisti, svět, kdy každý bude mít právě a jen to, co chce mít. Byl by to skvělý svět, ale nevěřím, že to někdy v blížzké budoucnosti dokážeme.

Chrudoš, Červ. Kostelec : Jaký je tvůj názor na homosexuály a bisexuály, jaká je tvoje sexuální orientace, máš přítelkyni?
To, že se někdo narodí jinak, než ty ostatní je prostě fakt, se kterým nic nesvedeš. Je to úplně normální a přitozené, někdo rád holky, někdo kluky, někdo obojí. Vždy to tak bylo a bude, je to osobní věc každého z nás. Jen totálně vymatlanej blbeček bude koukat blbě na někoho, kdo to rád jinak. Sex je jen jeden, mnohem důležitější je mít rád. Mezi námi je asi 5% homosexuálů, necelých 10% heterosexuálů a zbytek, tedy 85% lidí je za určitých okolností,(na vojně, ve vězení, námořníci, pod vlivem drog,alkoholu) schopno vyspat se se stejným pohlavím. Není na tom nic zlého, prostě je to tak, je to naprosto normální a pokud toho nezneužiješ, je to jen a jen tvoje vlastní věc. Nikdo nemá právo Ti říkat, co máš dělat, n utit tě do něčeho co Ti nesedí. Pokud se Ti líbí kluci, holky nebo obojí, dělej jen to, z čeho nemáš svrab. Co se týče mosi sexuální orientace, jsem SPACEMAN, už skoro sedm let mámk přítelkyni Renatu a mám ji rád, nerad bych měnil.

Broňa z Dubence: Kouříš? Piješ? Bereš drogy? Co rád nosíš?
Kouřím (marně se snažím toho nechat), piju (občas), s drogami už to mám, doufám,za sebou a nikdy si to nechci zopakovat, špatně se na to vzpomíná, ale je to zkušenost, kterou jsem si asi musel projít, dneska už vím, co to je a nedovedu se tomu bránit. Je mi líto 15 – 16 letých dětí, kteří v tom jedou a nedovedou najít cestu zpět, možná ji ani nikdy nanajdou. Co rád nosím? Cokoliv v čem se dobře cítím.

Aleš z KH : Na co nikdy nezapomeneš? Co rád posloucháš za hudbu?
Je hodně okamžiků, na který se nezapomíná. Narození se na tenhle svět, první holka někdy v pátý třídě, první holka v posteli, den, kdy jsem potkal Renatu, první diskotéka, první povedená HOUSEPARTY, osobní setkání s Robertem Smithem, Siouxie, Mobym, Inspiral Carpets, MR C, Vince Clarkem, Paul van Dykem, Marushou, přátelství s klukama z Oceánu, minutový rozhovor a pohled do očí Sinéad O'Connor, plus pár dalších věcí. Co poslouchám je poměrné obsáhlý seznam, v patnáci Duran Duran, v 16 Cure, Joy Division, New Order, ve 20 Happy Mondays, Shamen, ve 22 Prodigy, Utah Saints, Nine Inch Niles, dneska hodně house, miluju Trip Hop (Massive Attack, Portishead), Jazz a Acid Jazz, cokoliv, co s sebou nese něco nového, už léta mě dovede vytáhnout z jakékoliv depky Sinéad (její texty a hlas prostě miluju). Hodně mě vzali Babylon Zoo (zvláště The Boy With Y-Raxs Eyes), líbí se mi Pulp, Suede, Black Grape, totálně lítám na UNDERWORLD a Shamen, Leftfield, když si chci udělat dobrou náladu, vytáhnu staré desky od Talk Talk, Japan, Visage, Ultravox, Davida Bowieho, Joy Division, New Order, Soft Cell, U2, Cure, Phila Glasse, vážnou hudbu, třeba Verdiho, Beethovena, Bacha. Nemám žádné omezení, musí se mi to jen líbit.

Paní Zápotocká, Teplice nad Metují: Jsi romantický typ, ne-li jaký jsi?
Myslím, že jsem docela dost velký romant, mám rád toulky přírodou, jen tak, sám, chodím nejradši tam, kde nikoho nepotkám a spřádám své sny, myslím na to, co bude a nebude, mám rád kytky a proto chodím s hlavou sklopenou k zemi a hledám, co kde roste.
 
Nejčastější přání : Koho považuju za nej DJ a koho bych chtěl mít v LIFE klubu?

U nás asi Bidlo, nebo Aiffel, venku Darren Emerson, Westbam, Laurent Garnier, MR. C, Sasha, Judge Jules a hodně dalších. V LIFE klubu bych chtěl mít všechny nejlepší!!! Díky Vám se mi možná povede, vydržte, zůstaňte se mnou a já zůstanu na vaší straně.
 
D í k y   z a   o t á z k y   a   m ě j t e   s e   r á d i . . . . . .
9 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
miro.b
04. 08. 2008 | 09:08:19
+0 | -0
,no bolo by urcite zaujimave,ak by Ales odpovedal na tie iste otazky dnes,predsa s odstupom casu,zmenil pohlad na svet,ludi a vobec tak,skuste ho oslovit...
abuator
10. 07. 2008 | 14:57:15
+0 | -0

notyveee:-))

alesi, nenechas trochu narust haro:-D ?
cwapka
09. 07. 2008 | 16:50:32
+0 | -0
Ta černobílá fotka je úžasná, správnej fanda Oceánu a DM :)

09. 07. 2008 | 15:28:57
+0 | -0

:-)))

no vsak me taky tenhle starej rozhovor docela pobavil... to si vybral Cejka v ramci promo XMAG 100 a je docela zajimavy srovnani toho pred 12 lety a dnes...



PS: na zachode ctu vyhradne 21. Stoleti... super casak
j.š.
08. 07. 2008 | 23:23:08
+0 | -0

AB, Life klub, Trip2House

...kdo to nezažil, těžko uvěří
čolek
08. 07. 2008 | 21:50:16
+0 | -0

tom tom

Musíš to tedy příště psáti tak, aby to nevyznělo, tak jako jsem to pochopil. Ale tušil jsem, že je i tato alternativa tvého komentáře. Nevadí. Aleš je prostě Aleš a píše se o něm holt nejlépe, neboť je toho dosti. Mě se několikrát podařilo s ním pokecat na večírcích a party a já být ten co o něm něco budu chtít napsat, bude to pomalu na knihu (slabou). On je prostě taková chobotnice, která má chapadla všude.
tom tom
08. 07. 2008 | 19:51:57
+0 | -0

čolek

nevim kde jsi vzal že můj názor napadá AB, nemam proti němu nic...na SOL jezdim pravidelně..ale uznej...že je v republice pár stejně dobrých možná i lepších promotérů(skupin) než je AB...toheto už je krutá PR masírka at si říká kdo chce co chce...jen čekám co bude do začátku SOLu ještě za téma...třeba co čte AB na záchodě...to by mě ovšem zajímalo... :-)
čolek
08. 07. 2008 | 13:23:26
+0 | -0
Tak ať se někdo snaží tak jako Aleš a bude se psát celý rok také o něm. To mi připadá trochu jako závist. Že ty nejezdíš na SOL ? Nedělá si vrásky mluvit o tom, či onom. Že je zbytek lidí co se točí okolo tucek v takovém ústraní je jen jejich problém. Nechci Aleše vyzdvihovat, ale tady máte důkaz toho, že mu to, co dělá jde. Vždyť se o Karlu Gottovi píše již mnoho let a nikdo neremcá.
tom tom
08. 07. 2008 | 11:48:23
+0 | -0

poslouchej x AB

tenhle web jede pro Aleška hezké promo....
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika