Thomas Grün: Tancování je mezinárodni

Thomas Grün: Tancování je mezinárodni

20. 08. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tento pátek zavítá do brněnského Perpetua vídeňský DJ a producent Thomas Grün. Vystoupí na extra dílu pravidelných středečních mejdanů MIDI. Abychom mu trošku připravili půdu a zároveň ho přiblížili vám, zeptali jsme se ho na pár otázek.
Ahoj Tome, 22. srpna budeš hrát na party MIDI Special v klubu Perpetuum v Brně. Můžeš se, prosím, trochu představit lidem, kteří tvé jméno ještě neslyšeli? Řekni třeba jak dlouho hraješ, kdo tě nejvíce ovlivnil atd.
Zdravím do Česka! První nahrávky jsem si začal kupovat, když mi bylo 16. Od začátku mě ovlivňovali producenti a DJs jako Carl Craig, Jeff Mills, The Advent, Laurent Garnier, Pascal Feos a další. Tenkrát jsem utratil veškeré svoje kapesné za nákup desek a všechen volný čas jsem trávil u kamaráda, který měl gramofony. V polovině 90. let jsem se přestěhoval ze Štrasburku do Vídně, abych se dostal do dění na taneční scéně. Krátce na to jsem zde získal své první hraní v malém klubu Carinthia.

thomas grun

Vím, že patříš do party lidí kolem klubů Flex a Pompadur. Můžeš nám vysvětlit o čem je skupina Movimiento a jaké jsou její aktivity?
Skupina Movimiento je parta lidí, kteří jsou především blázni do taneční hudby. Napřed jsme začali pořádat party Divine, které byly více specializované na house music. Konaly se v malém klubu Roxy. Chtěli jsme lidem ukázat kvalitní house a to se nám podařilo. Časem jsme si vytvořili úžasné publikum a proběhly opravdu neskutečné večírky. Další naše počiny se konají v klubu Pompadur a také v klubu Camera - ten patří mezi ty větší kluby. Tady se snažíme držet myšlenky, že všechny styly se prolínají. Nehledáme rozdíl mezi deephouse, techhouse, minimal, techno atd. Proto tyto CMYK party byly odstartovány kvůli rozmanitosti, prolínání stylů. Flex je matka všech klubů v Rakousku a my jsme velmi rádi, že můžeme pořádat Movimiento a CMYK party pravidelně také tady.

Co taneční scéna ve Vídni a vůbec v Rakousku? Vnímáš nějaké rozdíly mezi scénou u vás a v jiných zemích?
Nemyslím si, že jsou výrazné rozdíly mezi tanečními scénami jiných zemí. Tancování je mezinárodni, hehe. (smích) Bookujeme jak zahraniční tak domácí DJe a parta se pořád zvětšuje.

Jak jsi na tom s produkcí - jakou hudbu nejradši tvoříš?
Na tvorbu tracků bych chtěl mít víc času, toho ale není nikdy dost. Momentálně se nejvíc těším na vydání svých prvních dvou tracků na jednom mezinárodním labelu, které mají vyjít letos. Zatím můžu jen prozradit, že jsou hodně ovlivněné techhouse a detroit techno.

Jaký software/hardware používáš k produkci?
Používám Ableton Live a k tomu velké množství plug-inů. Zrovna si zařizuji studio a moje další investice bude syntetizér.

Tome, díky moc za tvůj čas a odpovědi, budeme se těšit v pátek!
Ahoj, moc se těším. Uvidíme se brzy!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MIDI SPECIAL

Pátek 22. 8. 2008
Vstup: 50 Kč
Vystupují:
DJs: Thomas Gruner, Clara Bailar, Shala, Oersted
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika