Report ze Sasha Invol2ever party (Budapešť)

Report ze Sasha Invol2ever party (Budapešť)

27. 08. 2008  |  Autor: Electric_flower  |  Komentáře (9)
Zdá se, že snad vyšší moc brání Sashovi vystoupit v Čechách. Po nepříliš podařeném setu na Global Gatheringu a zrušeném vystoupení na Creamfields Central Europe jsem se nenechala odradit a posbírala pár eur a utíkala opět do Holešovic na vlak směr Budapešť-Keleti… Jaká je Sashova forma krátce před vydáním jeho nové kompilace Invol2ever?
Co se Vám vybaví, když se řekne Maďarsko? Ponechme stranou všechny ty chutné uzeniny, rozlehlý Balaton a krásné historické centrum hlavního města. Mě jako první napadnou zajímavá jména, co se do této malé země valí víkend co víkend. Ano, Maďaři jsou proti nám možná trochu napřed, co se týče organizace a výčtu jmen v poměru k ceně (viz Bonusz party). Ani Sasha nebyl výjimkou, neb když jsem si kupovala lístek na ticketbox.hu, bylo mi strženo pouze 10€ (!). Samozřejmě, za vším hledej silného sponzora… ale když to jde jinde, proč to nejde tady, že… :o)

Cesta nebyla ani tentokrát o nic moc kratší, 7 hodin ve vlaku je zkrátka daň za onu hudební zábavu. Počasí tentokrát velmi přálo, po celý večer i noc bylo přes 20 stupňů, což je pro open air a příjemnou večerní prohlídku města ideální. Město se teprve vzpamatovávalo ze Sziged smršti, která skončila nedávno a už probíhaly přípravy na Redbull race. Kdesi uprostřed města, u jezírka Varosligeti, už ale probíhaly finální úpravy místa, které se letos stane Sashovou první zastávkou v Maďarsku. Poloha byla naprosto perfektní, pokud jste cestovali vlakem jako já (necelé 2km od nádraží).

obr

Měsíc se pomalu vyhoupnul na noční oblohu, já měním lístek za pásku s logem Sashy a vcházím do areálu. První pohled je opravdu kouzelný a zbaví mě slov (přesně jako tenkrát ve Studiu). Připravené posezení včetně křesel, všude svíčky, dostatek barů i obsluhy a nádherně nasvícené stavby v okolí. Za CD playery už stojí DJ Three a pouští první tóny, hodinky ukazují kolem půl jedenácté, ale návštěvníků je zhruba jen kolem tisícovky. Projekce mi prozradila, že pan Coe bude kouzlit od půl jedné do půl páté - opět velmi „krátký“ set za tu cenu :o) DJ Three, který mou pozornost prozatím upoutal pouze, co by remixér Sashovy skladby Coma, začíná v klidu a postupně přidává na hlasitosti i bpm. Zvuk je čistý a dynamický, přesně jaký by měl být. Kolem půlnoci (trochu nerada) opouštím příjemné křesílko a jdu si vydobýt místo v první řadě, jak to u mě bývá, co se týče Sashy, zvykem.

obr

Jako mávnutím kouzelného proutku se najednou nedá skoro hnout a já krátce po půlnoci prvně zahlédnu v ústraní stagee Sashu. Tentokrát vypadá, že je dobře naladěn a jeho technik Simon už na podiu připravuje mistrovo tools. Ještě než stačí odbýt půl jedné, Sasha už se tlačí ke kormidlu, aby mohl řídit atmosféru dle sebe… Všechny zraky upírají se k oné osobě, stojící za skromným jablečným notebookem, a čekají na první tóny, které odstartují tuhle noční pouť. Speciálně upravené intro v podobě Rennieho Fostera a jeho Devil’s Water zní napříč areálem a já na projekci zahlédnu promítnutou početnou armádu fanoušků snad z celého Maďarska… Ruce jsou samozřejmě v pozoru, hlasivky vydávají své maximum a Sasha se baví a diriguje dav. Tak to je jiná, než na Gatheringu, pane Coe! První hodinka se nese čistě v duchu Berlína, basové linky nahoru a dolů, nějaké to vrznutí a skřípnutí. Hraje si s námi, jak se mu zlíbí, ale my ochotně přijímáme a ještě ječíme. Nedostává se nám ale moc oddechu, neb padají Minilogue – Space (Roland M. Dill remix) a po chvíli následuje pan Gregor Tresher a jeho Thousands Nights (Dubfire Quiet Storm remix). Zhruba v polovině setu pan zahradník s jablkem na pódiu nadiktuje první věc Invol2ever věc pro tuto party, a je to samozřejmě jeho remix pro Ladytron – Destroy Everything You Touch, na který v krátké době naváže má milovaná píseň od M83 – Couleurs (Sasha Invol2ever remix). Největší šílenství ale přichází až s prvními tóny Sashovy Comy a vzápětí navazující geniální písně od Swayzak - Smile and Receive (Apparat Remix). Nabývám pocitu, že se mě asi Sasha rozhodl dnes zabít svou selekcí :o) Blíží se ale půl pátá a hle, Sasha se stále nemá k odchodu, ba naopak! DJ Three po celou dobu asistuje a hecuje dav a samozřejmě se usmívá na všechny strany stejně jako Sasha. V pozadí pódia také zahlédnu DJ Chrisse, který měl také vystupovat, ale zřejmě nehrál (nebo alespoň ne v době, kdy jsem byla na party). Krátce po páté ranní za zvuku Engineers - Sometimes I Realise (Invol2ver Remix) musím ale areál opustit, neb vlak na nádraží Keleti nečeká ani na konec Sashy…

Sasha @ Varosligeti-to, Budapest, 19-08-2008 intro


Co vytknout? Nic. Opravdu! Ať se zamýšlím, jak dlouho chci, nic mě nenapadá. Zvuk (Martin Audio + šikovná ruka pana zvukaře), atmosféra, hudba, obsluha, posezení, prostředí atd. na jedničku s hvězdičkou. U východu se mi do ruky dostal letáček s party, kde bude hlavním tahákem Sashův kolega John Digweed, nuže?
9 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
electric_flower
29. 08. 2008 | 09:43:14
+0 | -0

limubai+oldclubber+jani

diky!!! :)
oldclubber
29. 08. 2008 | 07:06:37
+0 | -0
pěkně a chytlavě psaný report....ostatně jako vždy,že?zdraví R+J
limubai
28. 08. 2008 | 22:12:05
+0 | -0
hezké to počteníčko simčo :-)
ozzby
28. 08. 2008 | 09:01:16
+0 | -0

E_f

urcite!!! chatka cislo 26 :o)
electric_flower
28. 08. 2008 | 00:36:34
+0 | -0

ozzby

tise zavidim :) na shotgunu se stavim pro nejaky dojmy :)
ozzby
27. 08. 2008 | 23:30:42
+0 | -0
na bonusz se uz trepeme.. thx E_f
deter
27. 08. 2008 | 23:18:23
+0 | -0
tak tohle muselo bejt dobre.

sem velice zvedavej na ten Bonusz !
electric_flower
27. 08. 2008 | 23:10:03
+0 | -0
:) diky!

no, daleko neni...ale 7 hodin je 7 hodin...ale zas na druhou stranu se da jizdenka poridit tedka v eshopu ceskych drah jen za 900 zpatecni! :) se vyplati celkem...
soulbass
27. 08. 2008 | 22:39:04
+0 | -0
Hmm ta Pešť není zas tak daleko :p pěkné čtení,jako bych tam byl
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika