Kalendář koncertů 9/2008

Kalendář koncertů 9/2008

12. 09. 2008  |  Autor: YannD  |  Komentáře (2)
Poslední ze série našich měsíčních párty kalendářů je věnován koncertům a live projektům. Září na koncerty není sice ještě úplně výživné, tak jak bychom si asi představovali, ale to se hned v říjnu změní. Inu posuďte sami.
18.9. - Navigators (Lucerna Music Bar)
Čeští zástupci koncertního září. Sedmičlenný projekt, který obrážel festivaly se 18. září usídlí v Lucerna Music Baru. Jako bonus si připravili spoustu zajímavých hostů. Jste zvědaví? No tak to musíte do Lucerny.

20.9. - Iggy Pop and The Stooges (HC Sparta Praha)
Pražská Aréna HC Sparta přivítá legendu světové hudební scény. Právoplatného zakladatele punku, ikonu, jež oslovila desítky kapel i jednotlivců. Iggymu bylo loni šedesát, ale vůbec to nevadí. Před rokem vydal desku a stále frčí se svou pověstnou rockovou dravostí. Pod společný kotel v Aréně budou před The Stooges od 19 hodin přikládat Vypsaná Fixa a Visací Zámek. Jít na koncert Iggyho je známka punku, pište si.

22.9. - Coldplay (O2 Aréna)
O dva dny později rozezní pražskou O2 Arénu o mnoho let mladší, nýbrž neméně slavní Coldplay. Tento koncert bude premiérou v Českých zemích a všichni, kdo chtějí slyšet live velehity typu Clocks, In My Place či Fix You a spoustu dalších určitě již odpočítávají hodiny do koncertu. A nutno říci, že ač parta okolo Chrise Martina vypadá jako srdcervoucí stroj, který právě vyplivnul nové album Viva La Vida Or Death, na pódiu to umí rozjet pěkně z ostra. Aby tak kluci neodjížděli jako Hotplay. Koneckonců, to ukáží fanoušci svými reakcemi.

25.9. - Vanessa Mae (O2 Aréna)
Velký charitativní koncert houslové virtuosky Vanessy Mae. Tato mimořádná akce se uskuteční ve čtvrtek 25.9.2008 od 20 hodin v pražské O2 Areně. Součástí akce bude i velká laserová show. Veškerý výtěžek koncertu bude věnován Nadačnímu fondu pro zdraví dětí.

26.9. - Natacha Atlas (Lucerna Music Bar)

Směs arabské a africké hudby, okořeněnou o notnou dávku elektroniky přiveze 26. září do Lucerna Music Baru belgická zpěvačka a experimentátorka Natacha Atlas. Jeden z předních hlasů především žánru world music se v Praze představí ve speciálním akustickém setu. Nuže hurá pro vonné tyčinky, korálky a dámy na lekci břišních tanců, ať je to jízda jako na velbloudovi.

26.9. CirKus (Palác Akropolis)
CirKus je Švédská kapela, co o sobě tvrdí, že hraje tzv. „broken soul“. A co že se to skrývá za tímto názvem? Stačí v pátek 26. září zavítat na již tradiční Euroconnection do Paláce Akropolis a tuto otázku rozluštíte. Nápovědou budiž pojmy trip hop, drum´n´bass, jazz či pop umně skloubené do podoby magické atmosféry s notnou dávkou melancholie.

27.9. - Leonard Cohen (Aréna HC Sparta Praha)
Důvod proč Leonard Cohen vyrazil po patnácti letech opět na turné sice nestojí ani za řeč, aneb ať žijí vychytralé manažerky. Nicméně fanoušci tohoto kanadského písničkáře tak jako tak bouchají šampaňské a teší se na svou porci skladeb od tohoto fenomenálního zpěváka, co se posledních pár let věnoval meditacím v zen-buddhistickém klášteře. Jaký vliv to na něj mělo předvede 27. září v Aréně HC Sparta.

28.9. - Inner Circle (Lucerna Music Bar)
Co den, to velké jméno. Dalo by se říci. Neděle 28. září připadla originálnímu bandu s kořeny sahajícími hluboko do Jamajky. Tvůrci velké spousty hitů a držitelé Grammy za nejlepší raegge desku z roku 1993 rozezvučí Lucerna Music Bar.

30.9. Zita Swoon (Palác Akropolis)
Chcete-li proplout hudebními styly minulosti i budoucnosti s kapitánem, co kdysi dávno kormidloval kapelu dEUS, máte jedinečnou příležitost. V Paláci Akropolis se v úterý 30. září představí zpěvák a kytarista Stef Kamil Carlens, coby vůdčí postava Belgického projektu Zita Swoon. V našem velkém městě předvedou své aktuální album Big City.


Ostatní 9/2008:

Trance & Progressive
Techno & Minimal
Drum and Bass
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
lenka
14. 09. 2008 | 09:23:59
+0 | -0
Leonard Cohen - splnění snu:) těšim

13. 09. 2008 | 18:09:07
+0 | -0

That's all?

19.9. Dubfire v Roxy(sice jde "pouze" o dj set,ale toho pána jsem asi před měsícem viděl na Sonne Mond Sterne a opravdu stojí za to).Naopak česká kapela Navigators bude vždy jen provinční záležitostí a Inner Cirle s Vanessou Mae zůstanou navždy kýčem pro lidi bez vkusu.Říjen je zajímavější:dEUS,Ladytron,Thin lizzy,Pendragon a třeba i Paul Rogers,Paul Gilbert,Happy či Gus Gus..
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika