MXP4 jako nástupce formátu MP3?

MXP4 jako nástupce formátu MP3?

14. 09. 2008  |  Autor: David Valmont  |  Komentáře (11)
Téměř jednu celou dekádu je králem audio formátů jen ten jediný MP3 a bez nějaké větší konkurence odolává tlaku Majors na jeho kódování. Formát který otevřel mnohým brány hudebního světa už v době, kdy se rychlý internet vytáčel přes telefon.
Už deset let uplynulo od doby, kdy se objevil notoricky známý program na pouštění souborů s magickou koncovkou mp3. A dlouho dobu nebylo v kyberprostoru milovanějšího a nenáviděnějšího formátu, než mp3. Když v roce 1987 spustili v Fraunhoferově Institutu (soudruzi z NDR) vývoj kodeku, který měl komprimovat zvuk až desetkrát s minimální ztrátou kvality od originálu, nikdo netušil, jak tento vynález, patentovaný v letech 89 a 96 v Německu a USA, změní svět. Za deset let se mnohé změnilo a dokonce i Majors, neodolali tlaku a začínají prodávat své interprety ve formátu mp3.

Po deseti letech kralování MP3 je na spadnutí další, nový formát. Na rozdíl od MP3 nám novinka s názvem MXP4 chce rozšířit stávající formáty o čtvrtou dimenzi, řekněme interaktivitu. Tento formát chce nabídnout v rámci jedné skladby několik aranžmá. Takže pro příklad: vracíte se z práce posadíte se s kávou a svým oblíbeným periodikem do sofa a pustíte si svého interpreta v chillout verzi, uběhne pár hodin a páteční večer se přiblíží. Proč si nepustit stejný track třeba v elektro kabátku ... a to vše s jedním souborem a speciálním přehrávačem. Jako myšlenka jistě zajímavé, otázkou zůstává využitelnost. Možná se stane tato technologie další z mnoha technologických vykopávek a fosilií, které jen zasvítily a zapadly do propadliště dějin vědeckotechnické revoluce.

PS.: Dnes ohlásili ochranu před věřiteli banky Lehman Bros. a Merill Lynch, největší banky USA, z čehož plyne, že elektronika a muzika na Beatportu bude zas o něco levnější.
11 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Joe Chaucer
18. 09. 2008 | 21:26:40
+0 | -0

2 DV

Nediv se, oni se totiž nesnaží uklidnit lidi, ale především sebe. Hodně lidí totiž nejsou realisté a žijí v tom snu, že všechno bude zase OK a zpraví se to, jen se prostě svezem na té vlně, ale takto všechno začíná a začalo.



Taky jsem koupil HN, ale ze všech těch článků s krásnými titulky jsem narazil na společnou věc. A tou věcí je, jak je celá ekonomika založena na lži. Dnes pokud chceš zruinovat banku, stačí mít doboru reputaci v analytickém oboru. Pak už jsen stačí vynést do světa zprávu, že banka má problémy (i když žádné nemá) a lidé, kteří se v těchto fámách nevyznají tomu uvěří a začnou hromadně vybírat peníze z banek. A v tu chvíli nastává teprve problém (který do této doby neexistoval)...Banka žačne mít tedy opravdové problémy a tato zpráva se rozšíří dál. Tím pádem začnou padat akcie této banky a když začnou padat akcie o mnoho procent, lidé vyberou všechno co mají a banka je lidově řečeno v prdeli. Ale nejlepší na tom je, že potom má tato banka cenu pár šupů a pokud má i tvoje analytická společnost dost kapitálu, koupí banku za těch pár šupů a tak to jde dál a dál. Je to normální?...řekl bych že ne!



Jenže to, co si dovolili bankéři na trhu s hypotékami je prostě drzost největšího kalibru a já to prostě pořád nedokážu pochopit. Tam nepodváděl jeden ale statísíce. A tohle je mnohem horší než nějaká spekulace.



Akcie:)..jak se říká, je to nejnebezpečnější cesta k získání peněz a věřit můžeš jedině sám sobě. A 320% je opravu hodně přehnané:D



Průvan hlavně v Rusku...myslím, že Čína je a bude OK. Ono taky když už klesají akcie Gazpromu, tak je to celkem bomba.)



Mno OT jsme určitě:)

PS: www.blisty.cz -velice objektivní stránky
David Valmont
18. 09. 2008 | 19:04:40
+0 | -0

2 JCh

me jen prekvapuje ta jistota analytickych spicek opakujicich stale dokola, ze ted uz se situace stabilizovala. To je bud uplna demence nebo opravdu snaha za kazdou cenu mlzit. Naposledy nas o tom ujistil Bush Jr.. Ja jen cekam az pochopi, ze situace se stala natolik neudrzitelna, ze zapomenou na regulace suverenich fondu a pusti si do sve ekonomiky tyhle penize.



Dnes jsem po dlouhe dobe cetl HNka a byl jsem prekvapen vyparenim 350 mld Kc. Ja proste nepochopim idiocii nekterych lidi, ze s pakou 1:4 nebo 1:5 jdou do absolutniho rizika bez diversifikace a pak placou, ze se to podelalo a oni prisli o ctyrnasobek. Neverim saskum, kteri si tady v CR rikaji "brokeri"



... to video, co jsi tady linkoval je silne tragikomicke. Nicmene mi pripomnelo moji zkusenost s jednim ceskym brokerem, ktery mi nabizel jeden suprkauf ... pri vstupu AAAcek predkupni pravo 45 ká na akcii s tim, ze pane pane to pujde raketove nahoru davam tomu 80 procent zisku takze s pakou to mate za 320 procent zisk na mesic. Nakonec to dopadlo tak jak to dopadlo AAAcka se obchoduji za 20 na akcii. ...



Proto lide, kteri sveruji sve penize diletantum z techto firem, kteri nejsou nic jineho nez prodavaci "zarucenych burzovnich pohybu", jsou dle meho nazoru blazni ...



...cetl jsi o v tom pruvanu v Cine a Rusku ...

nechtel bych mit ted penize v nejakem BRIC fondu ...



nicmene premyslim jestli to neni trosku OT tahle diskuze

18. 09. 2008 | 13:16:27
+0 | -0

k

pro ameriku dobra vec, jak vydelat penize,



pro evropu nepouzitelne
Joe Chaucer
17. 09. 2008 | 23:03:30
+0 | -0
Ups...na něco jsem zapomněl, tohle mě dnes opravdu pobavilo a rozesmutnilo též.) Určitě mrkni...



http://www.tvina.sk/index.php?zobraz=videoarchiv&hraj=27
Joe Chaucer
17. 09. 2008 | 22:57:40
+0 | -0

2DV

Shrnul bych to takto: Neděle-Lehman Brothers, Pondělí- Meryll Lynch, Úterý - AIG, Středa- HBOS...jsem opravdu zvědav na zítřek a pozítřek...Nehledě na to, že i když FED dala do oběhu půjčku 85 miliard, tak burzy pořád klesají. Také si myslím, že není konec. Hodně lidí říkalo, že to nejhorší je za námi po pádu Freddie Mac a Fennie Mae a kam to nakonec došlo?:( Titulky říkají: 100 letá bankovní krize...



David valmont
17. 09. 2008 | 20:56:04
+0 | -0
Nevim, myslim ze ta cena bude asi jiste o neco vyssi, nez jeden track. Nicmene s Johansonem souhlasim proc si kupovat jeden velky soubor, kdyzt muzu mit dva mensi a navic nemyslim si ze by mi sedl jeden track v ruznych aranzma. I muj nazor je takovy, ze pokud to neni krok zpet, je to minimalne krok stranou.



2 Joe: oddechl sis dnes po headlines z US? Ta intervence se dala cekat... ale osobne si myslim, ze to neni konec.
Joe Chaucer
17. 09. 2008 | 17:07:26
+0 | -0
Hehe...nevím přesně jak to má být s cenou, možná to ví David.) Ostatně můj názor na tuto věc je níže.)
Johanson
17. 09. 2008 | 13:05:55
+0 | -0

MXP4

Ahoj vsem, to rozsireni mi prijde zbytecne - tedy alespon pokud jsem to dobre pochopil - tak misto, abych mel napr. 3x skladbu v MP3 v ruznych verzich, tak mam jednu 3x vetsi ve formatu MXP4? To znamena kdyz si ji chci koupit, platim za 3 verze, i kdyz by mi stacily treba 2? V pripade koupi MP3 bych si koupil pouze dve skladby za 2/3 penez oproti MXP4 a ve 2/3 velikosti MXP4? Chapu to dobre?
Joe Chaucer
16. 09. 2008 | 23:30:43
+0 | -0

nz

Neřekl bych že závislá, ale jak vidíš tak padjí burzy po celém světě, tudíž je ovlivněná ekonomikou USA. V hospodářských novinách byl článek o tom, že pokud padnou nějaké menší firmy, tak se to světové ekonomiky nedotkne, ale když padne z 5 nej. bank 3, tak se ukazuje jak to obrovským způsobem ovlivní svět. Abych pravdu řekl, tak se bojím zítřku, protože pokud nedá centrální banka těch 40 mld pojišťovně AIG, bude to špatné. Takže spíše...doufejme že bude čím nakupovat.
David valmont
16. 09. 2008 | 17:20:32
+0 | -0
diky za rosireni clanku.



jeste reakce. ML byla koupena BoA, to jsem vcera nepostrehl a vlastne podal mylnou informaci, presto nakup akcii ML a jeste preplaceni vlastni ceny akcie, byla jen snaha zvratit prichazejici krach ML. Otazkou zustava nakonec: je eurozona natolik silna a nezavisla na americke ekonomice a zda odola dalsimu otresu americke ekonomiky. Protoze pokud ano. pak by melo byt cim nakupovat.
Joe Chaucer
16. 09. 2008 | 13:19:39
+0 | -0
Otázkou spíše zůstává, kdo bude dělat hudbu pro tento formát, protože jak je psáno na http://www.macsimumnews.com/index.php/archive/musinaut_introduces_new_mxp4_digital_audio_format/



Thomson says that MXP4 brings interactivity to music by pushing the envelope by including not just one song per music download, but it includes: an original song; multiple versions of the song (created by the artist or music label) which can be different by genre, style, etc.



Z čehož vyplívá, že producent vytvoří jednu skladbu vícekrát (viz. Mutliple versions). A z tohohle zase vyplívá, že producent se nebude moct spokojit pouze s jednou skladbou, ale bude muset dělat tu samou skladbu ve více verzích, jen proto, že když se někomu zalíbí, tak by si ji mohl poslechnout v jiné verzi (např. chill out), což je naprosto nesmyslné.

Já jsem toho názoru, že je to špatný nápad...

PS: Merill Lynch nežádala o ochranu, byla to puze LB...ML byla koupena od BoA, což znamená, že je za vodou. Nicméně to jde do prdele všechno, takže sice mp3 na Bp možná budou levnější, ale aby bylo také čím platit:)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika