Kalendář koncertů 10/2008

Kalendář koncertů 10/2008

01. 10. 2008  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
Po necelém měsíci vám přinášíme další dávku informací ze světa koncertů a live projektů. Říjen potvrzuje nástup klubové sezóny, a tak je i výběr toho nejzajímavějšího o něco širší, než tomu bylo v případě dílu prvního.
2.10. – The Young Gods (Fléda)
Druhého října odstartují elektroničtí bozi svou akustickou show své miniaturné po Čechách. První zastávkou bude jihomoravská metropole Brno, konkrétně klub Fléda. Následující dva dny, tedy 3. a 4. října budou okupovat pražský Palác Akropolis. Tato Švýcarská kapela je u domácího publika dobře známa, netřeba ji tedy představovat. Třeba je na ni jít. Možností je poměrně dost.

3.10. – The Primal Scream (Roxy)

Bobby Gillespie a jeho souputníci jsou stále v dobré formě, čehož důkazem je krom nového alba Beautiful Futur i turné se zastávkou v pražské Roxy. Takže kdo chce vidět krásnou budoucnost, měl by si zaškrtnout v kalendáři datum třetího října.

6.10. – dEUS (Prostor Abaton)
Po dvou letech se na stejné místo vrací Belgická kapela dEUS. Po delší pauze jsou zpět ve skvělé formě a s novým albem Vantage Point. Takže kdo 30.září zmeškal koncert kapely Zita Swon, v jejímž čele stojí Stef Kamil Carlens, jenž stál u zrodu právě kapely dEUS, má možnost zvuk pocházející z Belgie slyšet šestého října v Abatonu.

9.10. – Fast Food Orchestra (Roxy)
Čtvrtek devátého října bude Roxy od sedmi večer patřit stále barevnější koláži ska a dalších spřízněných stylů v podání kapely Fast Food Orchestra. Podávat se bude především Urban Menu, takže všichni rozmlsaní hurá do fast foodu, totiž do Roxy.

14.10. – Animal Collective (Divadlo Archa)
Oblíbený festival Stimul přiváži do svého tradičního působiště, divadla Archa, americkou skupinu Animal Collective, jež umě kloubí pop a (freak) folk. Jde jim to natolik dobře, že jsou označováni za nejzářivější skupinu nezávislé hudební scény. Podporu jim bude dělat Norské duo Alog, a tak nezbývá než tuto akci doporučit. Ostatně jako všechny zde zmíněné :D

14.10. – Alicia Keys (Tesla Aréna)
Americká hvězdička a držitelka 9 cen Grammy vystoupí poprvé v ČR. V rámci turné As I Am představí své nové stejnojmenné album, jež vyšlo loni v listopadu a dosud se jej prodalo několik milionů. Kdo si chce poslechnout hity i novinky této Americké krásky, má jedinečnou možnost.

15.10. – Jahcoozi (Lucerna Music Bar)
Jahcoozi hrají od roku 2003 tu nejlepší inteligentní booty music svého druhu. Ti, kdo mají rádi M.I.A. a Lady Sovereign určitě ocení drsný, energický styl ve Srí Lance narozené frontmanky Sashy Perery. V půlce měsíce v Lucerna Music Baru.

20.10. – Ladytron (Lucerna Music Bar)
Elektropopové kvarteto z Liverpoolu vydalo velmi očekávané album Velocifero, a právě s ním se představí po své České premiéře na Creamfields v pražském Lucerna Music Baru. Album Velocifero překračuje hranice elektro-popu s čerstvým závanem zdeformovaného soulu. Jak bude znít v live podobě, uvidíme dvacátého října.

21.10. - Tarja Turunen ( Incheba Aréna)
Pravda, kapela Nightwish není sice tou, jejíž alba bychom hledali u většiny čtenářů našeho serveru, na druhou stranu hlas této finské zpěvačky je fenomenální, a jako takový může zaujmout. Zastávka v rámci turné Storm Returns To Europe 2008 je příležitostí k vybočení z řady a ochutnání z jiného hudebního soudku.

23.10. – Gus Gus (Roxy)
Islandská kultovní formace chystá na začátek příštího roku nové album a vzhledem k tomu, že avizují návrat k undergroundu, vyjeli s předstihem na turné po klubech, aby si ony času undergroundu tak trochu připomněli. Tak jako tak, jejich zvuk je stále elektronicky mrazivý a přitažlivý.

27.10. – James Blunt (Tesla Aréna)
Britský zpěvák a písničkář se po dvou letech vrací do ČR. Přijede v rámci turné k nové desce All The Lost Souls a k turné jako takovému se vyjádřil, že jde o nejlepší vynález, jaký byl kdy vynalezen. Jakým je tedy James Blunt konstruktérem se můžete přesvědčit 27. října.

29.10. – Ralph Myerz & The Jack Herren Band (Roxy)
Název evokuje partu strejdů co si stále ještě říká band a objíždí kulturáky. Jenže to je omyl. Band totiž sestává z dvojice hudebníků, pocházející ze stejného města jako například Royksopp či Kings of Convenience. To samo o sobě napovídá, co se dá od tohoto projektu očekávat. Nápovědou může rovněž být název jejich průlomového alba A Special Album či hitu Nikita. O den později možno vidět v Brněnské Flédě.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika