Deadly Viperz: Nevěsty už máme

Deadly Viperz: Nevěsty už máme

16. 10. 2008  |  Autor: Bifidus Aktif  |  Komentáře (7)
Deadly Viperz momentálně platí za nejpopulárnější DJský tandem na drum & bassové scéně. Jsou in, sexy i cool a dokazují to v odpovědích velmi uvolněného rozhovoru, který vznikl u příležitosti jejich vystoupení na Get Punked s Mampi Swiftem.
Pro toho, kdo byl poslední tři roky v komatu, je potřeba připomenout, že dvojici Deadly Viperz tvoří Akira & Anakin. Inspirovali vás ke zvolení nicků filmoví hrdinové stejných jmen?

Anakin: Mě ne, Star Wars jsem dodneška ani pořádně neviděl, nejsem velkej fanda sci-fi. Anakin je velká zkomolenina mýho příjmení.

Akira: Mě jo, ale v tu noc, co jsme vymysleli Deadly Viperz, nás toho inspirovalo hodně (smích). A Akiru mám už dlouho. Používal sem to ještě předtím než sem začal hrát. Našel sem doma lístek z Laser Game z roku 1994 a tam už to mám!

Když jste byli postupně přijati do bookingu Shadowbox, který velká část lidí mylně považuje za pražskou záležitost, byli jste slavní akorát doma a v okolí, tzn. Akira v Karlových Varech a Anakin v Turnově. Bylo pro vás někdy úsměvné, když vám pak lidi nadávali do Pražáků?

Akira: Jasně. A nejvíc vtipný je, že se to stává ještě teď. Ale neřešim to, burany najdeš všude.

Anakin: Úsměvný je, že vůbec někdo na někoho při diskuzi vytáhne to, že je Pražák a považuje to za nějakej druh protiargumentu. Když s tím pak vyrukuje na toho, kdo navíc z Prahy není, tak je to jen o trochu víc dementní. Ještě mi to připomnělo, co mi před chvílí říkal brácha: Přišel v Turnově do klubu a lidi na něj "Táhni Pražáku, co nám sem vozíš žloutenku." Ale to byla sranda, to je něco jinýho...

viperz

Anakin nakonec přesídlil do Prahy… bydlíš u přítelkyně a my se teď nacházíme na vaší "manželské" posteli, která se Akirovi při cestách za hraním stala druhým nejčastějším válecím místem… Jste spolu téměř každý víkend: nežárlí vaše drahé polovičky?

Akira: Já mám pocit, že furt. Žárlí, ale my spolu v posteli jenom ležíme a nic dalšího neděláme. Nebo?

Anakin: Taky je otázka, co je to žárlivost. Co se týče citů, tak určitě ne. Ale je jasný, že by Martina byla radši, kdybych některej ten čas strávenej s Akirou na mejdanech věnoval jí.

Akira: Třeba by Martině mohlo vadit, že tě plácám při hraní do zadku…

Anakin: To chápe, ona si taky nemůže pomoct a pořád to dělá (smích).

Akira: Jo, Jo, to znám (smích).
 
Jak jim to vynahrazujete, když jste pořád v tahu?

Anakin: Já to vynahrazuju samozřejmě láskou. A jsem moc rád, že to s námi obě vydrží - jsou to holky šikovný a tolerantní.

Akira: Snažíme se jim věnovat, co nejvíce je v našich silách. A moc si jich vážíme za to, že to, co děláme, vůbec můžeme dělat. Takže díky bohu za ně!

A jak se vypořádáváte s fanynkami? Jak je řešíte?

Akira: Ježiš, ty řeším moc rád. Give me some moooore!

Anakin: Fanynky jsou Akirův byznys, to jde mimo mě.

Akira: Co kecáš? Je to fifty / fifty!!
 
A kdy se budete ženit? Bude to mít vliv na počet vašich věrných fanynek?

Anakin: Já mám jednu fanynku a tu si vezmu, takže to vliv mít nebude. Datum ještě neznám…

Akira: Jo, tak to ti nepovim, doufám, že ješte to nejakou dobu počká. Chtěl bych tak ve třiceti. Ale budoucí nevěstu už, doufám, mám! Myslím si, že po svatbě se počet fanynek ztrojnásobí, holky maj rády dobrodružství, a fanynky dvojnásob. (smích)

Kdy plánujete malé DJe?

Akira: Já myslím, že je ještě čas. Jedna kámoška mi koukla na ruku a řekla, že budu v příštím životě dělník, takže budu asi jenom makat a množit se… Ale jinak děti zbožňuju, bráchovo malýho rozmazluju, jak to jen jde.

Anakin: Já děti neplánuju, až to přijde, tak to přijde… Žádný otcovský pudy mě zatím nepřepadaj. Vidět cizí děti půl hodiny je fajn, ale pak mě většinou začnou srát.

Akira: Máme rádi děti, když nejsou naše. Zatím.
 
V klubech potkáváte i o 12, 13 let mladší děti než jste vy. Hrozíte se někdy toho, že si ty vaše projdou stejnými nástrahami nočního života?

Akira: Já zhrozenej nejsem, ale jestli budu mít někdy dítě, tak je mi ho dopředu líto. To uvidí hospodu nebo klub až v 18ti a to z autobusu, až pojede do privátní školy.

Anakin: Já budu chodit s mými a Akirovými dětmi na mejdan. Koupím jim i sobě maskáče a palestinu a půjdeme do Crossu!

Dovedete si představit, že s vašimi dětmi vedete rozhovory na téma sex, drogy a drum & bass?

Anakin: Jasně! O všech třech oblastech jsem toho hodně slyšel a četl, tak proč se nepodělit?

Akira: Tak to bude hodně zajímává debata, nemůžu se dočkat! A nebo až přijdou domů a řeknou, že chtěj taky ten obrázek na tělo, co má tatínek.

Jsou Shadowbox DJs opravdu tak sexy, jak se říká?!

Anakin: Říká se to? Tak je to asi pravda.

Akira: Nejen, že jsou nejvíc sexy, ale jsou i nejlepší. A nejvíc sexy je 2K! Tomu dávám vždycky rád pusu. Uf, toho bych taky plácal po zadku u hraní.

Na diskuzním fóru Nyx.cz je v rámci Shadowbox auditka povolen free gay chat. Lidi, kteří nás neznají, to možná nemusí úplně správně pochopit…

Anakin: Nemusí (smích).

Akira: Jo - kdo to nechápe = nemá smysl pro humor = nemá v tý místnosti tím pádem co dělat. Capito?

A máte rádi homosexuály?

Akira: Já miluju gaye. A tebe nejvíc, Bifi.

Anakin: Já mám rád gay muzikál Gay.

Akira: Yes ma´am?!
 
Chtěli byste se raději kamarádit s Vladkem, Pitim nebo Martinem Hranáčem?

Anakin: Z těch třech ňoumů asi s Vladkem?

Akira: Cože? S Vladkem? S tou hysterkou uječenou? Já uplně vidim, jak když píchá, tak brečí úplně stejně, jako když si stříhal ty vlasy… to bylo na Oscara!

Anakin: Říkám kamarádit, né kopulovat!

Akira: Kopulovat? O můj bože, co to je zase za výraz? Stejně dementní slovo jako “soulož“. Nechápu!

Stejně jako teď, ani v internetových diskuzích se nebráníte tématům se sexuální a perverzní tematikou. Baví vás to?

Akira: No… věřil bys, že se někdo urazí, když holce napíšu, že je šukna? Jako od pohledu. Hlavně, když řekneš v polštině, "já šukám vaši ženu" tak to znamená, že hledám vaší ženu.

Anakin: Šukna mi přijde, že souloží s kymkoli… Co myslíš ty?

Akira: Ne, ne! To není vůbec myšleno hanlivě, ba naopak.

viperz

Já myslim, že mnohem hezčí je přídavné jméno šukézní…

Anakin: Jo!

Akira: Tak to každopádně! Máte pravdu, klucka.

A když už jsme u těhle zajímavých témat, máte nějaký postoj k náboženství?

Akira: V něco věřim, ale ne v to, co do mě bude někdo tlouct a nutit mě, abych v neděli po hraní vstával do kostela. Nemám rád víru, která se cpe do lidí pod nátlakem. Ať si každej najde to, co mu sedne. Jsou mi sympatický Jehovisti, protože mi vždycky v neděli ráno mávají u našich dveří časopisem "Probuďte se" před očima. Ráj?!

Anakin: Ty lidi jsou ale plný života, takový éterický (smích). V Boha věřím, ale né takovým tím obvyklým katolickým způsobem. Rozhodně nejsem členem žádné církve a nelepím si na auto samolepky "Ježíš tě miluje" a podobně.

Akira: Ale já bych tu samolepku náhodou bral. Jezdil bych s ní nalepenou vzádu a tam, kde se nedá předjíždět, bych jel schválně pomalu. Seženeš mi jí?

Existuje možnost, že by se nějaká vaše fanynka (fanoušek) modlili k vám jako k bohům?

Anakin: Sekta "Zmije Slunce", kde budou všichni členové odvádět půlku výplaty zakladatelům? Proč ne?

Akira: Proboha, proč by to dělali? I když… bylo by to hezké (smích).

Máte hraní tak akorát a nebo ho je až moc?

Akira: Já bych řek, že to jde. Štve mě to cestování, Anakin to má lepší, že je v Praze. Ale díky bohu, že hraní máme, remcat můžeme v důchodu.

Anakin: Je to proměnlivý. Někdy se mi nejdřív nechce, pak ale zase mám den, kdy jsem doma a štve mě, že nikde nehraju… Každopádně ta občasná nechuť se vztahuje na cestování a věci okolo, samotnýho hraní ani v nejmenším.

Akira: Vytesat na kámen!
 
Co uděláte, když DJ, který hraje před vámi, pustí desku, na kterou jste se nejvíc těšili, že ji dáte?

Akira: Zahrajeme ji buď znova a nebo zahrajeme ještě větší pecku.

Často hrajete Where is my Money od TCho…

Akira: Jo jo, hrajeme originál, Xample remix i dubstepový remix od Caspy… ten je nejlepší!

A už jste někdy z promotéra páčili prachy?

Akira: Několikrát. To se stává i v lepších rodinách…

Anakin: Prachy vždycky páčí Akira, má na to ten správnej look (smích).

Aha, jaké na to máte praktiky?

Anakin: Ne, vážně… Zaplaceno jsem nedostal jen několikrát, když jsem začínal. Scénář byl vždycky podobnej - promotér odjel a "zapomněl" nechat barmanovi peníze. Tenkrát jsem to nechával bejt, ale myslím, že v takovejch případech je fér vzít si z klubu něco do zástavy.

Akira: Moje holka mi zakazuje, abych nosil koženou bundu a stříhal se furt dohola. Prej vypadám jako vyhazovač. Já prej. Chápete to?

A co Internetové úchylky?

Akira: Kompletně internet je moje úchylka. Posedlost.

Anakin: Nyx. (www.nyx.cz)
 
A myslíš, že třeba Nyx za to stojí? Pravdou je, že má určitou úroveň díky nastaveným pravidlům a tomu, že není anonymní…

Anakin: Stejně jako všude jinde, ano i ne. Nyx je ale spíš zabiják času, když nemám co dělat. Občas se tam něco použitelnýho dozvíš, pokud nejseš v Shadowbox auditku.

Akira: Když ti burani z východu nedávaj nesmyslně bany, tak to jde. You know who you are (smích)! [ban – omezení přístupu nebo přispívání do auditka – pozn. Bifidus Aktif]

Lidé, co si hrajou na bohy jenom proto, že mají správcovská práva, jsou vždycky nebezpeční…

Akira: No mě to jen ubezpečuje v tom, že my jsme cool a oni dělaj jakoby sme jim sebrali to lízátko. Přitom jen stačí mít oči otevřený a měřit všem stejným metrem.

Anakin: Já jsem hodnej, v diskuzních klubech spravovanejch Jaxxem a podobnejma lidma preventivně spíš jen čtu. Podle mě není od věci, že se v některejch klubech správce snaží udržet určitou úroveň. Blbý je, že někde jsou "trestaný" nápadně často lidi z jedný crew a okolí, zatímco lidem z jiný crew a jinýho města prochází úplně všechno.

A co budete dělat, až se jednoho dne internet zhroutí?

Anakin: Myslíš, jak to bylo v IT Crowd? Když napíšeš do google "google", zhroutí se internet? To by mohl být problém (smích).

Akira: Tak opráším banjo a rozjedem s Anakinem pořádnou show. Stay tuned Mama and Papa!

Zanedlouho se oba předvedete na Get Punked. Máte rádi Mampi Swifta?

Akira: Já ho mam hodně rád. A hlavně, když jsem začal hrát, tak to byl producent / DJ, kterýho jsem dost žral, protože jeho tracky byly jedno období mega "šukézní".

Anakin: Já teda neslyšel vše, co udělal, ale jeho věci se mi nelíbí. Nesedí mi zvuk, ale jako DJ je super.

Akira: Když jsem slyšel poprvé The One, Hi Tek, Trippin, Ressurection, Rebirth, tak jsem šel do kolen… Na svojí dobu ultra mocný tracky.

viperz

Někteří lidi říkají, že je nejlepší hned po Andym C…

Akira: To se nedá tak říct. Kromě Andyho je tu ještě dalších x adeptů: Friction, Marky, Zinc. Je to různý: Někoho baví Grooverider a někdo z něj bleje…

Anakin: Grooverider snad už nebaví nikoho, ne?

Akira: No… ale Mampi je známej tim, že hraje i pět let provařený desky, ale zamíchá je tak pěkně a vtipně, že si lidi na parketu udrží. A je to král doubledropů, takže proč ne; je fajn, že tady bude. Lidi, co si chtěj pořádně hodit bočkem a pobavit se, tam určitě nebudou chybět.

To jsi řekl krásně… úplně jako PR manažer. Uměli byste si představit, že byste dělali PRko?

Akira: Já myslim, že moje kecy nikoho nezajímaj… Ale rád rozdávám nápady: hodně lidí se na mě obrací s žádostí o konzultaci. Ale nikdy mi za to nikdo nezaplatil. You know who you are (smích).

Anakin: A já bych zrovna řek, že by ti platili... Nech si za to platit. Jak říká můj kolega: "Když jseš v něčem fakt dobrej, je hřích to dělat zadarmo".

A kromě hudby… máte rádi třeba sport, adrenalin, cestování, výlety?

Akira: Jasně, teď se chystáme s Anakinem na Bajkal lovit ryby, do Číny na pandy a do Rumunska na Rumunky…

Ne, vážně… Musíte přece něco dělat, když přes den sedíte u kompu a o víkendu se huntujete v klubech… Jak to s vámi je?

Akira: Určitě, pracuju na tom, už se k tomu pár let dokopávám.

Anakin: V zimě, kdykoli budu mít čas, vyjedu na snowboard. Jinak se můj pohyb omezuje skoro výhradně na ježdění myší po stole.

Co vím, tak Anakin koketoval s jógou a Akira chodí do lesa na procházky, ne?

Anakin: Jóga je celoživotní cesta, vlastně jí chca nechca dělá každej. Co se jógovýho tělesnýho cvičení týče, tak to teď dost vynechávám.

Akira: Les a procházky jsou top. Ten vzduch, to ticho, ten klid... božská mana!

Trávíte spolu hodiny v autě, doma, v klubech… co takhle si fakt vyrazit? Zvládli byste se opravdu vypravit na Bajkal lovit ryby? Bez mobilu, internetu, mp3 přehrávače…?

Akira: Když byl jel i Anakin a bavil by se tam se mnou o hudbě a zpívali bysme si, tak jo.

Anakin: Já bych asi nelovil ty ryby, ale na Bajkal na koupačku... Hm...

Je Akira resp. Anakin nahraditelnej?

Akira: Pro mě ne. Já nikoho jinýho nechci. Alespoň zatím.

Anakin: Kecáš! Já jsem děvka,... dobře si zahraju třeba s bráchou. Ten set pak vypadá zase úplně jinak a je to taky sranda.

Akira: Nekecám, mám tě rád jako sůl!
 

V jaké jiné profesi si myslíte, že by vám to spolu klapalo?

Anakin: Já bych chtěl, abychom byli oba rentiéři. To by nám určitě klapalo skvěle.

Akira: A třeba nějakej fešnej lokál s občerstvením, Kykyn super vaří, ale fakt super, takže bych ho bral hned.

A co by byla vaše nejlepší specialita a jak by se jmenovala?

Akira: Určitě všechno od Anakina: hlavně Sushi, špagety s brusinkami, pizza, zapečenej lilek a tak…

Anakin: Ty jo, já nevim, jestli by mě to bavilo takle ve velkým. Já spíš jen takhle pro rodinu… Když už jsme u toho, tak ty to ještě nevíš, ale rozšířil jsem repertoár o pohankový rizoto a kofty ze zelí nebo červený řepy - všechno high class.

Akira: … mňam! Takže tohle všechno a jmenovalo by se to "ala Viperz "!

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

GET PUNKED

Pátek 24. 10. 2008
Vstup: 150/200 Kč
Vystupují:
Mampi Swift, Katcha, Deadly Viperz (Akira & Anakin), P.No, Green Flash, Rich & Basstien, Papafredo & IA, Dada, Anus
Další informace
7 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Tygr
16. 11. 2008 | 12:13:16
+0 | -0
no to je mi partička...
Luciana
03. 10. 2008 | 04:02:07
+0 | -0
Jupiii jou... Jaaan: Uvidime se tam ;-)
Jaaan
02. 10. 2008 | 05:23:09
+0 | -0

tak konečně :))

...v prosinci nepřijel na flédu, na letním break4beats jsem bohužel z důvodů zahraničních nebyl, tentokrát mi do toho ale nic neskočí :-S

Mampi je král
Muzzy
02. 10. 2008 | 12:52:01
+0 | -0
Envelopa je v riti...proto i presun Bublin do Brna....taky rad vzpominam na prvni GP s Edikem a Basslinem
finch
02. 10. 2008 | 11:29:21
+0 | -0

Rishule

Envelopa konci, proto presun
Rishule
02. 10. 2008 | 11:17:30
+0 | -0

Get punked ale jen v Envelopě

S tím přesunem mě pěkně nasrali btw
:( kde sou ty časy, kdy sme jeli na první gp na Eda se Simonem :(
Moderátor
02. 10. 2008 | 09:59:16
+0 | -0

GET PUNKED

a je to tu!
SOUTĚŽTE
Get Punked
6x 1 vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika