Warren Suicide: Zavřeme oči a vykročíme

Warren Suicide: Zavřeme oči a vykročíme

24. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Německá kapela, jejíž existence se točí okolo fiktivní bytůstky z jiného světa se předvede ve středu na Flédě a ce čtvrtek v Abatonu. Její jméno je Warren Suicide. Je duší celé skupiny, jejím maskotem, rádcem i múzou. O tom, jak je to s Warrenem ve skutečnosti, jsme si povídali s Nacktem.
Jaký byl Warren jako dítě? Měli jste to s ním těžké?
Nejprve jsme byli zaskočení množstvím jeho energie, kterou vynaložil k neustálému provokování, otravování apod., ale nakonec se nám to vlastně začalo líbit. Dnes po letech zkušeností, které jsme nabrali během našich toulkách po světě, bychom se rozhodně mohli pokládat za hrdé rodiče, kdybychom ho ovšem kdy vůbec vychovávali. Je to právě on, kdo vychovává nás.

Fremdkörper, jeden ze zakládajících členů kapely, se vytratil krátce po tom, co se poprvé objevil Warren Suicide. Co se tehdy přesně stalo?
U Spinal Tap (fiktivní heavy metalová kapela z 80. let – pozn. aut.) explodoval bubeník, u nás se zase ztrácí členové při prolínání dvou realit. Zdá se, že jen my s Cherie jsme vůči tomu imunní.

warren suicide

Vaše nejnovější album se jmenuje Requiem For A Missing Link. Který článek se konkrétně pohřešuje?
Články v evoluci, články spojující problémy, lidi, příběhy, nápady atd. Všude jsou spojující články stejně tak jako články chybějící. Všichni a všechno je určitým způsobem spojeno, ačkoliv nevíme přesně jak. Takže vlastně většina článků zůstává neznáma, zapomenuta nebo jednoduše nepochopena. A tyto chybějící články jsou jako neznámí vojíni a Warren napsal rekviem, aby uctil jejich památku.

V čem se nejvíce liší vaše debutové album Hello od toho posledního?

To necháme na našich posluchačích. Requiem For A Missing Link je pro nás zkrátka album, které popisuje jiné období a za jiných okolností. Rozhodně jsme nad albem strávili více času a taky Cherie dostala mnohem více prostoru. Na obalu desku zaujímá Warren postoj Shivy. Znamená to snad, že se Warren vydal na duchovní cestu? Je z Warren Suicide gospelová kapela? Je to pořád electroclash? Nejsme ani jedno z toho...

Jaké jsou význačné rysy kapely Warren Suicide?
No, že Cherie, já a Warren na to pracujeme společně. Vyměň jen jednoho z nás a výsledek bude naprosto odlišný. Možná bychom provozovali kavárnu v Praze nebo prodávali miliony desek pod pseudonymem Simon Suicide. Pouto mezi námi třemi je velmi specifické. Jo a na turné pijeme vodku...

Na svém kontě máte také dost remixů (Placebo, Die Happy...). Který z nich je váš nejoblíbenější?
Určitá část těch remixů bohužel nikdy nevyšla a pravě mezi nimi byly některé z mých nejoblíbenějších kousků. Dost rád mám remix, který jsme dělali pro Placebo. Byla to radost dělat, jelikož ty podklady, co jsme od nich dostali, byly samozřejmě skvěle napsané, zahrané a nahrané.

Co jste poslouchali předtím, než se Warren narodil?

Warren se nikdy nenarodil, on vždycky byl. Warrenova energie proudí ze všech různých hudebních žánrů, umění nevyjímaje. Klasická hudba, hardcorové kytary, jazz, televize, balet, Joseph Beyus. V tom všem je něco z Warrena a naopak. Přesto přese všechno jsme ale pořád cítili, že abychom mohli plně formulovat naše emoce, je potřeba spojit síly se samotným Warrenem.

Uvažovali jste někdy nad nějakým komiksem či seriálu s Warrenem v hlavní roli?
Ano, uvažovali jsme o tom.

Co nás čeká od Warren Suicide v budoucnosti?
Poběžíme tak dlouho směrem k neznámu, jak jen budeme moci. Zavřeme oči a vykročíme. Bude to závod, ve kterém budeme střežit vše, co je nám blízké, a vědět, že jsme udělali tu správnou věc.

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KONCERT: WARREN SUICIDE (DE)

Středa 26. 11. 2008
Vstup: 190/230 Kč
Vystupují:
Live: Warren Suide
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika