Elliot Minor v Lucerna Baru

Elliot Minor v Lucerna Baru

27. 11. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V neděli 30. listopadu vystoupí v pražském Lucerna Music Baru nadějná pop-punková formace Elliot Minor z britského Yorku, která tak po úspěšném dubnovém předskakování kanadským Simple Plan stihne ještě v témže roce v našich končinách i svůj vlastní koncert.
Počátky Elliot Minor sahají do prvních let aktuálního tisíciletí, kdy kytarista Ed Minton, nadšený fanda kapel jako The Ataris, Goldfinger, Blink 182 nebo NoFX oslovil ke společnému muzicírování svého kamaráda Alexe Daviese, o němž věděl, že je spíše ovlivněn vážnou hudbou a varhanními koncerty, ale byl přesto odhodlán využít jeho úžasný skladatelský potenciál a instrumentální virtuozitu.

Pokus vyšel a Alexe styl kapel, kterými byl Ed posedlý, zaujal svojí energičností, bezprostředností a přirozeným smyslem pro harmonii. Po několika měsících společného skládání doplnili line-up klávesista Ali Paul a bratrská rytmická sekce tvořená Teddym (baskytara) a Danem (bicí) Hethertonovými. S novými členy se rozšířily i záběr citovaných vlivů na tvorbu E. M., o soubory jako The Used, Lostprohets, Incubus či Muse.

Kompletní kapela, jejíž potenciál byl velmi záhy odhalen, dostala už koncem roku 2006 nabídku natočit svůj albový debut, a to hned v mecce showbusinessu, Los Angeles. A aby pohádka o snech, stávajících se skutečností, zněla ještě uvěřitelněji, mix desky si vzal na starost producent dávných Edových idolů jako New Found Glory, Yellowcard nebo Fall Out Boy, Neal Avron.

Výsledkem byla slušné porce hitů s punk-rockovým drajvem, i rozmanitějších rockových kompozicí s orchestrálními aranžemi, plnými smyčců i rozličných dechových nástrojů jako je flétna či klarinet. Tvorba Elliot Minor nejvíc připomíná soubory jako The All-American Rejects, Jack’s Mannequin, Boys Like Girls, Something Corporate, Panic At The Disco, The Higher, Motion City Soundtrack, Cartel, Jamisonparker nebo The Rocket Summer.

Hned čtyři skladby z alba, vydaného celoevropsky u Warner Music, konkrétně "Parallel Words", "Time After Time", "Still Figuring Out" a "Jessica", prolezly naprostou většinou britských rádií i hudebních televizí coby úspěšné singly. Kapela se po předskakování hvězdám jako Simple Plan či Fall Out Boy a účinkování na festivalech jako Download UK s velkým úspěchem vydala v druhé polovině letošního roku na první vlastní turné po celé Británii a Irsku a jako třešničku na dortu si dopřává i několik klubových koncertů na evropském kontinentu – konkrétně v regionech, odkud měla doposud největší ohlas. A k těm patří i Česká republika, čemuž nasvědčuje i nemalý zájem o nedělní pražské vystoupení.

Dodal: Ondřej Košan, Conspiracy
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

Koncert: ELLIOT MINOR

Neděle 30. 11. 2008
Vystupují:
Elliot Minor
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika