Berlín: Silvestr v evropské metropoli

Berlín: Silvestr v evropské metropoli

11. 12. 2008  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (0)
Před pár dny jsme Vám všem, kteří máte rádi něco nového a rádi cestujete, radili, kam zajít oslavit poslední noc roku 2008 v Londýně. Tentokráte se podíváme o něco blíže a sice do hlavního města Německé spolkové republiky, Berlína.
Berlín má svou okouzlující atmosféru, o tom není pochyb. Někdo ho miluje, jiný zase nesnáší. Na mě osobně Berlín působí ponurou atmosférou nehledě na to, že je třeba letní sluneční den. Ale právě ta ponurá atmosféra dělá Berlín Berlínem. Není proto divu, že poslední den v roce zde nenajdete obrovské mejdany s house legendami, ale spíše luxusní minimalové večírky. A co že si pro nás berlínští promotéři připravili na přelomovou noc mezi rokem 2008 a 2009?

Jestli je techno a minimal to, po čem vaše srdce touží, Berlín je přesně to místo, kam byste se měli vypravit. Všechny tři velké kluby uspořádaly line-up tak, že slibují luxusní akci od začátku až do konce. Teď už jen záleží na vás, na co máte chuť.

Weekend

Začneme klubem Weekend, který sídlí na známém Alexanderplatzu. Klub je rozdělen na dvě části. Jedna se nachází ve 12. patře a druhá v 15. patře. A kdo že přijal pozvání na poslední pařbu roku 2008? Všem techno milovníkům určitě nemůže uniknout hvězda jménem Ricardo Villalobos. V průběhu večera ho doplní také němečtí DJs jako Zip, Matt John nebo Sammy Dee. Povětšinou vše minimaloví či techno DJs. Na 15. patře se poté můžete těšit na DJe ze stáje Cocoon, Tobiho Neumana a nebo minimalového DJe s tureckým pasem, Onura Özera. Nenechte si ujít nezapomenutelný pohled z výšky na noční Berlín.

Více info naleznete v Němčině:
www.week-end-berlin.de


Berghain

Jestliže jste milovníky temného a industriálního prostředí, doporučujeme využít lákavou silvestrovskou nabídku v klubu Berghain. Hrát se bude celkem na třech pódiích. Nejzajímavější určitě bude to hlavní, kde se na vás těší anglická techno legenda Luke Slater. Druhou možná ještě více zářivou hvězdou je švédský mág Adam Beyer. Doplňovat je v průběhu noci budou němečtí DJs jako Marcel Dettmann, Ben Klock nebo Len Faki.

Druhá stage s názvem Panorama Bar bude věnována spíše house music. Zde se na vás těší dvojce DJek. První je německá DJka s karibským původem, Catherine Britton aka Cassy. Druhou kráskou, která se na Panorama Baru představí, je Britka Margaret Dygas. Ale abyste si nemysleli, své zastoupení zde budou mít i muži, a sice majitel labelu Balihu. DJ, jenž si získal své jméno především v polovině 90. let na house scéně v Chicagu. Je jím Daniel Wang. Dalšími DJs budou Němci Nick Höppner, Achim Brandenburg aka Prosumer nebo Tama Sumo. Vstupné činí v předprodeji 18 a na místě 20 Euro.

Více se můžete dočíst na:
www.berghain.de


Watergate

Poslední klub, na který se soustředíme, bude asi nejznámější ze všech. Je jím slavný Watergate. Watergate je proslulý svým úžasným zvukem. Pokochat se však můžete i skvělým výhledem z oken klubu, ale myslím si, že přítomní DJs vás určitě jen tak v klidu koukat z okénka nenechají. Podle avizovaného line-upu to totiž vypadá, že párty pojede ne jen jednu, ale tak tři noci. Připraveny jsou dvě stage, na kterých se představí dvacítka DJs. Mohlo by se zdát, že si zde dali menší dostaveníčko zástupci labelu M_nus (majitelem je Richie Hawtin). Klikat, cvakat, ale hlavně bavit přítomné party people budou zástupci tohoto labelu jako Magda (Polka, žijící v USA), Američan Heartthrob, Kanaďané Konrad Black a Marc Houle. Ze zástupců německé scény se poté můžete těšit na zvuk od Guida Schneidera, Saschy Funkeho nebo Marca Reimanna. Lístky se bohužel nedají koupit v předprodeji, proto doporučuji dostavit se ke vchodu co nejdříve, abyste se do klubu vůbec dostali. Myslím si ale, že poslední večírek roku 2008 plný minimalu a tech-house za to určitě stojí.

Více info na:
www.water-gate.de


A pokud vás ani jedno z našich doporučení nezaujalo, ale přesto se do Berlína vydáte, přinášíme ještě pár zajímavých akcí, které vás přenesou z roku 2008 do roku 2009.

Odyssee 2009
Tresor Club NYE
Maria am Ostbahnhof
Cookies club
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika