Michael C: Hodně mě baví PC hry

Michael C: Hodně mě baví PC hry

14. 12. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Vánoce jsou za dveřmi a s nimi i tradiční Vánoční díl party seriálu Discovery (25.12. - Alfa, Plzeň), na kterém vystoupí nejúspěšnější česká DJka Lucca, kterou doplní vedle západočeských DJs i pardubická trance/progressive star, DJ Michael C, se kterým jsme si velmi zajímavě popovídali. Více v článku.
Ahoj Michale. Je to už nějaký čas, co jsme se viděli naposledy. Tak povídej? Jaké jsou novinky u Michaela C?
Novinek je opravdu hodně. Nově doplněné vybavení ve studiu, nové tracky v přípravě, hodně akcí před námi, tedy i Discovery, ke které se vztahuje tento rozhovor. Jsem připraven odpovědět téměř na vše.

To rád slyším. Ty teď produkuješ jeden track za druhým. Alespoň z médií to na mě tak působí. Jak to vidíš ty? Vyhovuje ti, jakým směrem se ubírá tvoje kariera z hlediska produkce?
Jsem určitě moc rád, že se mi daří produkovat hudbu, tak jak jí cítím, v podstatě celý rok 2008 jsem se věnoval tomu najít svůj charakteristický zvuk, vydat nějaké své věci do světa a získat support od djs. Částečně se to určitě podařilo, track Penetrate se třeba dobře prodával (nacházel se měsíc v Top 10 na Audiojelly, stoupal i v hitparádě serveru Trackitdown), remix Nirthy and Namtrack vybral do své vlastní hitparády i přední holandský producent Joop (autor hymny Trance Energy), moje věci jdou zakoupit na Beatportu i iTunes, na myspace, idj i webu mi chodí příjemné reakce od lidí. Za všechny díky!! V tomto směru jsem určitě spokojený. Ovšem vím, že se toho musím ještě spoustu naučit, pracovat na sobě a snažit se vydat ze sebe maximum. V hlavě mám spoustu nápadů, doma zase dost rozdělaných věcí a doufám, že příští rok se toho podaří opět o něco víc.

Začátkem letošního léta jste ty a DJ Molczik vydali společnou desku Island of Sundance, která zároveň posloužila i jako hymna letošního ročníku tohoto festivalu. Jaké na ní byly vlastně ohlasy?
Island Of Sundance byla taková pohodička s hlavním účelem doplnit festival Sundance o vlastní hymnu a navodit tu správnou letní atmosféru u vody, což se nám myslím podařilo. Ohlasy od českých djs byly více než slušné, čísla prodejů ještě k dispozici s Molczikem nemáme, ale snad můžu prozradit, že díky úspěchu hymny festivalu máme v plánu naši spolupráci zopakovat i v dalších letech.

michael c

A co Michael C jako DJ? Když se mrknu do guestbooku na tvém webu (www.djmichaelc.com), tak z něho je patrné, že jsi stále jeden z nejpopulárnějších českých DJs. Jak se vlastně stane člověk tak úspěšných DJem? Spoustu mladých kluků, kteří začínají, by toto určitě zajímalo.
Michael C jako dj se snaží stále hrát pro lidi, protože ho to hrozně baví a naplňuje. Práce ve studiu je skvělá, ale teprve, když vylezeš na stage a lidi se baví na muziku, kterou hraješ (a produkuješ), je to ten naprosto úžasnej pocit, kvůli kterýmu jsem už od mala chtěl být DJ. Jak se stát úspěšným? Tak na to recept asi neexistuje, já ho určitě neznám; já se vždycky snažil dělat všechno naplno, věnovat tomu i svůj volný čas. Člověk musí překousnout spoustu neúspěchů, které přicházejí neustále a pravidelně, měl by jít dál za tím, co by chtěl dokázat.

Ty ale nejsi jen DJ a producent, ty pracuješ i v rádiu, pokud se nepletu. Řekni nám o tom něco.
Dřív jsem v radiu jako hlavní sound producer pracoval přes 5 let na plný úvazek, v současnosti pracuju na jednom východočeském rádiu na stejné pozici, ovšem jen částečně – největším cílem právě teď je pro mě práce na vlastní hudební produkci! Hodně pracuju z domu, z vlastního studia a v radiu se starám hlavně o kompletní zvukový obal (jingly, annonce). Samozřejmě také každý týden chystám radioshow Sunshine, která běhá v současnosti na 4 rádiích; zdůrazním v ČR v premiéře na Fun 1 Station (každé úterý od 22.00) a v zahraničí na Puresound.fm (každou neděli od 16.00), tam mají show i hvězdy jako Menno de Jong, Martin Roth nebo Ronski Speed.


A máš i nějaké jiné aktivity? Jaké má vlastně další koníčky Michael C, když mu zbude trocha času?
Rád zajdu do kina nebo kouknu na DVD, asi jako všichni. Do baru s přitelkyní nebo kámošema díky nedostatku času už moc nechodíme, ale v létě seance u grillu a bazénu vynechat nelze. :) Hodně mě baví PC hry, ovšem je to neskutečnej žrout času, takže se to snažím omezovat. Jinak teď jsem si pořídil Grand Theft Auto IV, to jsem minout prostě nemohl, opět vynikající záležitost, moje oblíbená série!

Zmínil si svojí přítelkyni. To bude určitě tvé fanynky zajímat. Prozradíš nám nějaké detaily pro bulvár? :)
Bulvár přece nebudeme podporovat a usnadňovat jim práci, takže to si musí zjistit novináři sami. :)

Tak nám aspoň prozraď, jaký je tvůj oblíbený drink nebo kde budeš v Plzni po Discovery nocovat?

Drinků mám oblíbených spousty, při hraní klasicky vodka + red bull, v hospodě dobrý pivko, doma Beam s colou. No a spát budu u DJe Molczika doma, vidíme se vždycky po dlouhý době, takže se tam u něj dějou vždycky hrozný zvěrstva. :) Molczik and Michael C go large!

Pojďme se ale bavit o muzice a party. Ty jsi v Plzni, resp. spíš na Plzeňsku naposledy vystupoval na festivalu Sundance, je to tak? Jak se ti na Ostrově líbilo? Hrál si tam poprvé?
Na Sundance jsem hrál už podruhý a tentokrát z mého pohledu šlo o naprosto skvělou party, i když i to minulé vydání bylo super, tak tento rok byl ještě daleko lepší. Spousta úžasných lidí, z nich poskládané vynikající publikum a nádherná letní atmosféra! Doufám, že se tam opět budeme moct potkat a užít si neskutečnou kalbu na ostrově.

Pro agenturu Dancemedia si poměrně stálým inventářem. Každý asi vidí, že tě na své akce obsazují poměrně často. Jak jsi na ně vlastně narazil? Jak začala tato vaše spolupráce?
Určitě na začátku stál DJ Molczik, spolu se známe už opravdu hodně dlouho, je to jeden z lidí a djů na scéně, kterých si opravdu upřímně vážím. Tenkrát jsem hrál na akci agentury Dancemedia poprvé tuším v roce 2007 na festivalu Sundance. No a kluci z Dancemedia jsou skvělí lidi, rozumíme si hudebně i profesionálně, dali jsme se dohromady a já vždycky rád přijmu pozvání na jakoukoliv jejich akci, protože vím, že bude profesionálně připravená a vybavená v nejvyšší kvalitě.

Tentokrát jsi pozván na Vánoční díl Discovery. Teď mě napadá, že ty jsi vlastně hrál na Gainu, Sundance, Sundance Warm Up, ale na Discovery zatím ne. A teď navíc na Vánoce. Každopádně ty už jsi na Vánoce jednou v Plzni vystupoval, že? Pamatuješ na Palm Night Fever?
Mám to samozřejmě v paměti dodnes, bylo to moje první vystoupení v Plzni, hrál jsem před Afrikou Islamem, byl jsem docela nervózní. Myslím ale, že tenkrát se akce vydařila, od té doby jezdím do Plzně pokaždé moc rád a vždycky na mě čeká skvělá party s rozbouřeným publikem. Moc se na Plzeňsko vždycky těším a rád se tam vracím. Teď podruhé na Vánoce, ovšem poprvé na Discovery, která je vyhlášená po celé ČR. Nemůžu se dočkat!

Takže ti nevadí se utrhnout od televize a chlebíčků a vyrazit o Vánocích na pařbu?

To mi rozhodně nevadí, spíš to upřednostním před obžerstvím a válením se, aspoň na stagei vypotím pár kalorií. Lidi jsou po Vánocích většinou hodně rozjetí, doufám, že si užijeme super party!

Znáš kompletní lineup tohoto dílu? Myslím DJe, které na ní vystupují? V Plzni jsi v poslední době docela často, tak určitý přehled o místní scéně asi máš, nebo ne?

Lineup Discovery znám, určitě je se na co těšit! Pro mě hudebně rozmanitá a zajímavá kombinace současně. V Plzni se znám s mnoha DJs; jak jsem říkal, rád se tam vždycky vracím, ale snažím se mít nějaký rozumný přehled i o celé scéně v ČR.

Klasické klišé na závěr. Na co se od tebe můžeme těšit? Ne! Zeptám se jinak..toto už fakt ne. Takže Michale, ty dokážeš zahrát od progressive house, přes trance až po techno. Na jakou tvojí podobu se můžou těšit lidi, co o Vánocích vyrazí na Discovery?

Protože budu hrát po Lucce, tak budu chtít představit svůj aktuální taneční zvuk, mix tvrdšího progressive s techtrance prvky, to vše doplněné o aktuální produkci, zřejmě přijedu vyzkoušet i jeden zbrusu nový track.

Tak, teď už ti jen musím poděkovat za zajímavý a příjemný rozhovor a zároveň zmínit, že Discovery se koná 25.12. od 20:00 v plzeňské Alfě. Takže Michale díky a na Vánoce na viděnou.
Taky díky a těším se na všechny v Alfě! Doufám, že tam stále je ten kůň! :)

Ptal se Anyrok, dodal: Zdeněk Molcar, Dancemedia
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

DISCOVERY

Čtvrtek 25. 12. 2008
Vstup: 190/250 Kč
Vystupují:
Lucca, Michael C, Molczik, Majkl, Jamal Djs, Martin Wind, Soundjet
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika