Ohm Square: Chceme více druhů vystoupení

Ohm Square: Chceme více druhů vystoupení

17. 12. 2008  |  Autor: redakce  |  Komentáře (2)
Jak jsme vás již informovali, klub Fléda slaví sedm let existence. Jako hlavní host se na narozeninové oslavě v pondělí 22.12. představí letos velmi aktivní kapela Ohm Square, se kterou vám přinášíme rozhovor.
Jaký byl rok 2008 pro Ohm Square?
Zajímavý a produktivní. Stihli jsme toho opravdu hodně.

Vaše poslední dvě alba, Taking Shape a Love Classics, od sebe dělí tři roky. Jak moc se liší Ohm Square z roku 2005 od dnešních Ohm Square?

Liší se jak obsazením (teď jsme Ohm Triangl), protože od nás odešel Dušan Lipert a samozřejmě i hudebně jsme se (alespoň doufáme) posunuli (snad) směrem vpřed.

Před nedávnem došlo k vyhodnocení remixové soutěže, kterou jste uspořádali. Remixátorům jste předhodili skladbu Animated. Proč jste se rozhodli právě pro ni?

Kvůli tempu i náladě. S výběrem nám pomáhal i František Sobotka a shodli jsme se, že píseň by měla být lehčí a ve středním tempu, aby se dala ohýbat sem a tam...

Když jste pracovali na Taking Shape, přemýšleli jste i nad tím, jak asi budou desku vnímat vaši skalní fanouškové od dob Ohmphonicy, nebo jste zkrátka dělali to, co vás zrovna baví?
B je správně. Protože nejsme komerční projekt a naše hudba nás nežívi, tak nemáme k posluchačům (resp. jejich počtu) takovou "zodpovědnost" jako jiní. Tím samozřejmě nechceme říct, že jimi pohrdáme, právě naopak. Styděli bychom se, kdybychom se alespoň nepokusili ze sebe vydat maximum a servírovali jim už prověřené věci.

ohm square

Desku Taking Shape jste se rozhodli vydat a distribuovat na vlastní pěst. Co vás k tomu přimělo?
Na minulém albu jsme si vykoušeli jaké jsou výhody a nevýhody vydání alba u "velké" firmy a zjistili jsme, že pro kapelu našeho formátu to příliš výhod nepřináší. Ale přesto jsem se s Universalem dohodli a podařilo se nám vydat Love Classics mimo Čechy na labelu Mole listening pearls, kde na jaře vyjde i Taking Shape. To je pro nás zajímavější cesta než zkoušet "předělat" českou popmusic.

S novým albem přišel i videoklip k úvodní písni Monomania. Jak dlouho přibližně trvala jeho příprava a kdo stál za scénářem?
Výroba klipu trvala asi 7 měsíců, z toho vlastní natáčení 3 dny. Režíroval ho Petr Němeček, za kamerou stál Honza Cabalka, kteří přišli i s nápadem na jeho realizaci a společnými silami jsme to dokončili. V části klipu je i prostředí vytvořené v počítači ve studiu Image fx a proto jeho výroba trvala tak dlouho. Netřeba zdůrazňovat, že všichni, kteří se na videoklipu podíleli, pracovali zadarmo a to jak jednotlivci tak i firmy, což je u nás v posledních letech naprosto obvyklé. A proto bychom všem rádi alespoň touto cestou poděkovali.

Kterým českým hudebním projektům Ohm Square fandí? Máte nějaké oblíbence?
K českému mainstreamového vnímání hudby a kultury vůbec cítíme velký despekt, přesto máme pocit, že je u nás dost kapel, které "za něco stojí" (ale pohybují se v alternativnějším prostředí, ačkoliv jinde by byly s přehledem zařazeny do kvalitnější části popového spektra) a spousta zajímavých skutečně nekomerčních projektů.

Co máte v plánu do budoucna nyní po vydání alba? Relax, koncertování,…?

Příší rok chceme koncertovat a plánujeme více druhů vystoupení, Taneční, chilloutové a akustické. Hned z jara připravíme hodně taneční verze Taking shape, abychom si ještě před artrózou trošku "hodili bůčkem".

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

7. NAROZENINY FLÉDY / THE GIFT

Pondělí 22. 12. 2008
Vstup: 120/160 Kč
Vystupují:
Ohm Square, Cartonnage, Mako Mako, The Fakes, Greatest Hits Collective
Další informace
2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Hemp
19. 12. 2008 | 18:21:04
+0 | -0

Ohm Square

Jo Ohmophonica a Scion byly genialni, ted je to uz pro me trosku sedive....

19. 12. 2008 | 10:40:19
+0 | -0

OHM

Miluju Ohm Square, ale docela mě štve, že jejich nejnovější desky jsou trochu méně elektronické a propracované než tomu bylo u Ohmophonicy, nebo Scion.
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika