Warner Music zakáže své umělce na YouTube

Warner Music zakáže své umělce na YouTube

21. 12. 2008  |  Autor: David Valmont  |  Komentáře (0)
Hudební velikán Warner Music Group nařídil stažení veškerých klipů ze serveru YouTube. Zákaz by se tak mohl týkat až tisíce klipů umístěných na tomto populárním serveru.
Nejedná se jen o umělce vázané kontraktem k vydavatelství Warner Music, ale i písně z katalogu Warner-Chappell. A proč k těmto restrikcím ze strany WMG vlastně došlo? Odpověď je nasnadě. Peníze! Po skončení jednání zástupců vydavatelství a YouTube přišlo se zákazem z důvodu nižších příjmů z reklam. Jediné vysvětlení byl tiskový výstup společnosti ve znění: "Jednoduše nemůžeme přistoupit na podmínky, které odmítají adekvátně a férově odměnit nahrávající umělce, autory písní,nahrávací značky a vydavatele za hodnoty, které poskytují!". A to i přesto, že v roce 2006 se už Warner s YouTube na formě odměn dohodli, ještě před odkupem serveru do stáje giganta Googlu.

Dnes jde jen o Warnery, ale s podobnými požadavky mohou přijít i Universal, případně Sony Music a ač se to zdá zvláštní, komerční klipy zvyšují návštěvnost a vyšší návštěvnost přináší vyšší příjmy. Pakliže odejdou dodavatelé komerce, které zajištují příjmy, nebude mít YouTube peníze na provoz jak klipů komerčních tak i nekomerčních a to může být konec této populární služby, alespoň v jeho komerční podobě ...

Zdroj: ČTK
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika