Aleš Bleha: Full Moon není Summer of Love

Aleš Bleha: Full Moon není Summer of Love

22. 12. 2008  |  Autor: ozzby  |  Komentáře (4)
Na nedávné večeři u Aleše doma jsme si spolu povídali o zajímavostech, jak s odstupem času vidí letošní ročník festivalu Summer of Love, ale hlavně jsem se zajímal o jeho nový projekt Full Moon, ktery již zná prvních šest dílů a jména jsou to vskutku zajímavá.
Ahoj Aleši, začal bych rád festivalem Summer of Love. Jaké máš dojmy z letošního ročníku nyní s odstupem času a jak vydíš jeho ročníky nadcházející?
Dojmy z letošního ročníku SOL jsou takto s odstupem poněkud rozpačité. Jednak jsme si to letos fakt vyžrali až do dna, dva dny nonstop slejváku, kdy napršelo tolik vody, co jindy za měsíc. Do toho jsme to letos udělali hodně drahé, protože jsme chtěli jít cestou velkých a okázalých zahraničních festivalů. Takové UM DJ stage je něco, co tu ještě opravdu předtím nebylo. Bohužel, na to ve zdejších podmínkách není a když vás navíc porazí v návštěvnosti Mácháč s Tiestem, pak… Ano, takřka nás to stálo život. Jak jsem říkal v rozhovoru v červnu, buď se české realitě přizpůsob nebo emigruj. A protože mě se emigrovat nechce, musím se přizpůsobit. Po festivalu přišla hodně studená sprcha, která nakonec vyústila v rozchod s Tomášem Zilvarem. Podtrženo, sečteno: Tím chci říct, že SOL opět děláme ve dvou s Pavlem Žákem, tak jako jsme to dělali spolu od roku 2000 do 2005. Já sám jsem se v půlce září uklidil do ústraní, dal si měsíční půst jen o vodě a čaji, tak trochu jsem se potřeboval srovnat. Letošní SOL mě psychicky i fyzicky zcela odrovnalo, trvalo mi tři měsíce, než jsem se dokázal dostat zpět do normálu. Ještě není úplně jisté, že v roce 2009 festival budeme dělat, to se rozhodne v nejbližších pár týdnech. Pokud ale SOL 2009 bude, pak rozhodně změníme koncepci a celé to uděláme jinak, trochu víc ‘počesku’. Tak držte palce!

Full Moon party je tvůj nový projekt. Je to čistě tvůj koncept, nebo se na tom s tebou někdo podíli?
Už nějaký čas nosím v hlavě nápad na pravidelnou klubovku. Vždyť v druhé půlce 90 let jsem se proslavil super klubovkami v L-Klubu Pardubice a dlouho to byla významná část mého života. Od roku 2000 jsem už sám klubovky nedělal, pouze jsem spolupracoval s agenturou The Net na několika akcích v Pardubicích. Jediné dvě výjimky, kdy jsem se sám vrhnul do klubovky byl Sven Väth v listopadu 2002 a pak Space Odyssey v Ideonu v květnu 2005. Jinak jsem v posledních letech se vždycky nechal jen najímat a dělal jsem většinou promotion, díky čemuž si lidi někdy myslí, že jsem dělal akce jako V9kend, B-Live a tak. Vážně, nedělal, jen jsem na nich pracoval. Stýskalo se mi, už jsem byl hodně žhavý na to zase jednou přijít s něčím sám, s něčím vlastním a mít důležité rozhodování ve svých rukou.V průběhu posledního roku jsem o tomhle diskutoval s mnoha lidmi a kluby, až jsem se letos v říjnu potkal s Michalem Lukešem z Abaton Production, slovo dalo slovo, jemu se nápad zalíbil a tak jsem to celé rozvedl, rozpracoval a dotáhl. Takže úplně čistě moje to není, jedu v tom já jakožto tvůrce konceptu, promotion, grafiky a line upu, plus Abaton coby klub a produkce.

Full Moon bude probíhat jednou měsíčně. Hraje zde nějakou významnou roli uplněk?
Jak už sám název napovídá, Úplněk tu hraje podstanou roli. Jednak je to čas, kdy se každému chce vyrazit zakalit a pak taky je to takové malebně poetické… Full Moon Party budou 10x za rok 2009 a to vždy v nejbližší pátek před nebo po Úplňku. To je deset dílů, deset různých variací na jedno téma a tím pádem deset různých zážitků, deset mejdanů jak má být!

Podle čeho vybíráš jména, která na Full Moon vystoupí? Zajímají mě jména zahraniční i domácí.
Začnu těmi českými, protože na Full Moon Party bude hodně residentů. Home, Joshek, Reznyk & Dialect, Subsist, Ala, Jakub Mildner ale třeba taky Orbith. Pochopitelně se tu postupně vystřídají asi všichni domácí… A zahraniční? Řeknu to jinak. Párty dělám už od roku 1991, ty velké pak od roku 1994. Za ty roky jsem udělal více jak 250 klubovek na kterých zahrálo stovky různých DJů. A jsme u toho: někteří mi prostě nesedli a už jsem s nimi příště nědělal, jiní naopak a ty jsem za tu dobu dovezl mnohokrát. Jinými slovy, stali se z nás kamarádi. Na Full Moon tedy chci vybírat taková jména, která lidi milují a pro mě jsou to osobní dobří známí. Chci, aby to byla taková trochu domácí, rodinná party, kde se potkávají kamarádi a přátelé, aby se všichni dobře pobavili. Svoje umělecké choutky si budu realizovat někde jinde. Zatím mám připraveno prvního půl roku až do července, tedy celkem 6 akcí. Nestane-li se něco zásadního, mělo by to vypadat takto: První se Scan X, Super 8 & Tab a Afrikou Islamem už znáte, na další bude v březnu Luke Slater a Richard Durand, pak v dubnu C.J. Bolland & MC Skreen a Jonty Skrufff & Fidelity Kastrow, v květnu Thomas Schumacher a Marcel Woods, v červnu Westbam a Matt Hardwick, v červenci Marco Bailey a John Gibbons. Takže jak vidíte, samí kamarádi…

Lze něčím Full Moon party odlišit od ostatních pražských klubovek?
Myslím, že je hned několik věcí, které má Full Moon jinak. Tak určitě je to vstupné, které je jen 99 kč, pokud si pospíšíte. To je fér, ne? Taková jména, jaká jsou připravena a jen za 99 kč, to tu ještě nebylo. Na první Full Moon Party je předprodej za 99 kč do 15. ledna, od další party to bude vždy tak, že na jedné party si za 99 Kč koupíš lístek na tu příští, tedy něco jako members club. Dalším plusem Full Moon Party budou pochopitelně taky dobré ceny na barech. Full Moon Party jako celek chce nabídnou zábavu, na kterou nemusíte mít 3000 kč v kapse, abyste se mohli pobavit… Rozhodně ale nečekejte levnou, odfláknutou a špinavou party, právě naopak. Abaton jako prostor nabízí hodně a to určitě naplno hodlám využít, těším se třeba na jaro až půjde otevřít zahradní terasa. Docela důležitým rozdílem je to, že v Praze v klubech převládá house, disco nebo trance, případně dnb, zatímco Full Moon Party budou stát na electru, techno, progressive, minimalu, nu rave… Určitě ale tahle akce pražskou a vůbec českou scénu obohatí a podpoří, sám za sebe věřím, že se lidem bude líbit a že to bude úspěšná párty.

Jaká je dlouhodobá vize Full Moon party?
První rok 2009 má za cíl ustálit Full Moon Party v Abatonu, vypilovat ji a pevně zařadit do klubového života. V druhé polovině roku bych rád s tímto konceptem zkusil kluby v jiných městech, jako třeba Fabric nebo Fléda, ale proč ne také L-Klub. Uvidíme, jak se tohle rozhýbe a kam se to dostane. Pak to vše zhodnotím a shrnu a pokud budu s výsledkem spokojen, máme s Michaelem Lukešem pro rok 2010 nachystáno, že by mohl být Full Moon Festival…

full moon

Upozornění: Zveřejněné vizuály Full Moon Party jsou pouze náhledové a mohou se změnit. Promotér si vyhrazuje právo na změnu line upu.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

FULL MOON

Pátek 13. 2. 2009
Vstup: 99/199 Kč
Vystupují:
Scan X, Technasia Dj set, Home, Padrť aka Reznyk & Dialect, Super8 a Tab, Subsista a Ala, K-Sandra, Jakub Mildner
Další informace
4 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

24. 04. 2009 | 00:56:54
+0 | -0

SOL

Ahoj Aleši doufá že SOL bude jezdím na něj 3 roky a ždy sem byl spokojený jenom,doufám že letos SOL bude to by mě hodně moc mrzelo:( Jezdí tam bezva lid atd..Jinak z Tiesta si nic nedělj je to akorát komerce a je to o ničem.!!Sol bude ýdy nej Festival ČR!!

25. 03. 2009 | 18:52:44
+0 | -0
Aleši, za ty léta, co tě znám, musím podotknout, že tvoje produkce má stále šťávu. SOL je multižánrový festival s velmi kvalitními interprety, byla by škoda, kdyby zhasnul. A Full Moon je jednoduchá, ale přitom kvalitní a aspoň pro mě úspěšná koncepce s djs, kteří stojí za to do klubu přijít. Burian a jemu podobní idioti ať se lakujou, kde chtějí, stejně se "nahoru" dostali jen lízáním pr..lí promotérů atd. a neumí nic. Takže jen tak dál, ať aspoň něco stojí za to navštívit...
Lukas
05. 03. 2009 | 11:57:32
+0 | -0
Ty kravo,co akce to jmeno,na luka slatera na miste za 250kc????tam nemuzu chybet!!!!a dalsi mesic Cj bolland.Diky ALESI,fakt mam radost a doufam,ze i letos to se summer of love dobre dopadne a uvidime se tam.....

03. 03. 2009 | 13:32:09
+0 | -0

AŤ ŽIJE SUMMER OF LOVE

Zdravim všechny co maji rádi tuto hudbu. Vim že to sem možná nepatří, ale myslim žebycho měli všichni předevšim podpořit Aleše Blehu a jeho kolegu Pavla Žáka v tom, aby uspořádali další ročník SOL, je to jediná a nejlepší akce svého druhu v čechách (a že jsem byl na hodně akcích). Byla by ohromná škoda kdybchom o SOL přišli, proto prosím všechny!!! Vyjádřeme podporu Alešovi a jeho týmu!!! díky a doufám že letos si to zas na summeru pořádně užijem!!!
SOUTĚŽTE
V.I.P. salonek na Full Moon
2x 5 vstup do vlastního V.I.P.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika