Kalendář koncertů 01/2009

Kalendář koncertů 01/2009

05. 01. 2009  |  Autor: YannD  |  Komentáře (1)
I v novém roce vám přinášíme přehled zajímavých koncertů či live projektů. I přesto, že lednová nabídka je v porovnání s podzimem loňského roku, skromnější, dají se v ní najít zajímavá jména, jež rozšiřují hudební obzory. Nuže hurá do výběru a nezbývá než se těšit co dalšího si na nás promotéři přichystají v následujících měsících.

12.01. - Insect Electrica (Roxy)
V rámci již tradiční noci Free Mondays v klubu Roxy zazní dvanáctého live projekt Insect Electrica, jež sice není typickým koncertním ansámblem, ale o to více je přitažlivým. A je-li minimal a jemu příbuzné žánry vašim favoritem, nemáte co řešit. Ti kdo byli na festivale Shotgun Euro, jistě ví.

13.01. - Chci Wave zpět (Retro)

Občanské sdružení Pro Wave, které bojuje za navrácení rádia Wave do vysílání, přichystalo na 13. leden velký koncert s free entry pro všechny, kdo chtějí Wave podpořit. Zahrají kapely Midi Lidi, Please The Trees, G Point Hunters či písničkář Xindl X.


18.01. - Plus/Minus (Fléda)
Zručné newyorské trio v čele s Jamesem Baluyutem (ex Versus) nás poučí o tom, jak má vypadat pořádný indie rock šmrncnutý elektronikou a popem! I když kapela +/- vznikla původně jako ventilace tvůrčího přetlaku kytaristy kapely Versus – Jamese Baluyuta dnes tvoří pevné trio, které dává slovu „pop“ jiný rozměr. e to totiž jen jedna ingredience jejich chutného drinku, do kterého dál patří peprný indierock s hravými kytarami, pro barvu a sladkou příchuť také elektronika.

19.01. - The Stranglers (Palác Akropolis)
Vyšli z punku, klávesové psychedelie let dávno minulých. Podepsal se na nich art rock přelomu sedmdesátých a osmdesátých let. Prošli popem. Řeč je o kapele, která výrazně zasáhla do hudebních dějin a stále to umí roztočit. Jak, bude možné vidět a především slyšet 19. ledna v Paláci Akropolis.

19.01. - The A.D.E./Posmrtné zkušenosti (Roxy)
Deficit koncertů se nevyhnul ani pražské Roxy. Naštěstí však projekt Free Mondays stále frčí jak má a stále dokáže bez vstupného prezentovat zajímavé kapely a DJ´s. Datum 19.1. bude patřit kapele Posmrtné zkušenosti, která platí za CZ world music jistotu a tento koncert bude třetím pokusem (první dva pro nemoc nedopadly), o to více se členové formace těší.

20.01. - Napalm Death
(Roxy)
Hned o den později pražskou Roxy rozduní kultovní britská kapela Napalm Death, jež je jednou z těch, kterým se podařilo prorazit i mimo svou žánrovou škatulku. Otcové grindcoru se vrací na Winter Assault Tour 2009.

21.01. - Dub.O.Net (Cross Club)
Ve středu 21. ledna pokřtí kapela Dub.O.Net v rámci Reggaenerace své nové album. Dub.O.Net je hudební projekt, který slučuje taneční hudbu s reggae, dubem a s prvky world music. Spolu s nimi se v Holešovicích představí kapela Dub in da Trip.

23.01. – Barbara Morgenstern (Rock Café)
Barbara Morgenstern tvoří zajímavou a „barevnou“ hudbu, plnou šarmu se špetkou pop-appealu. Její nové album "BM" je plné dokonalých okamžiků elektronického popu. Jak zní indie-pop v podání této berlínské divy možno slyšet 23. ledna v Rock Café.

25.01. - BÜLANZ ORGABAR ( Klub 007 Strahov)
Pařížské noisové trio Bülanz Ogabar, které vzniklo rozšířenšm dua U.N.D.O, po loňském červencovém vystoupení znovu naplní svým chaotickým noisem klub 007. Bülanz Orgabar kultivuji směsy hluků, navrstvení melodických odpadů, výbušných vokálů, roztříštěného rocku a free jazzu. Panika v podobě zvukových smrští a kolapsů přechází až do téměř
podezřele tichých momentů, aby je pak znovu nečekaně smetla překvapivými muzikantskými zvraty.

27.01. - Che Sudaka (Cross Club)
Kapela je složena z muzikantů z Argentiny a Columbie žijících v Barceloně. Začínali jako pouliční kapela. Dnes je z nich velká kapela, která jezdí po největších evropských festivalech a občas opuští i Evropský kontinent. Nábojem jejich koncertu si nezadají ani s Manu Chao, jehož Baskytarista produkoval jejich poslední desku. Naposled doprovodili na světovém Tour kapelu Gogol Bordelo. V Crossu vystoupí v rámci tradiční Crossky.

29.01. – Nicola Conte Jazz Bombo (Palác Akropolis)
Italský acid-jazzový titán Nicola Conte začal svoji hudební pouť na konci 90. let, kdy ve svém rodném městě Bari zakládá se spřízněnými hudebníky Fez Collective. Volné sdružení jazzových fanoušků si dává za úkol transformovat dřevní jazz do nové podoby. Taková je pozvánka na tento výjimečný večer. Conte dorazí do Prahy 29. ledna v rámci svého evropského turné v doprovodu svého jazzového sextetu.

1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

18. 01. 2009 | 23:19:53
+0 | -0

27.01. - malá Pravděpodobnost

Netradičně pojatý koncert malé Pravděpodobnosti v klubu BATALION Music Pub kde vystoupí společně s kapelou nesoucí název Akline. Více o kapele na www.malapravdepodobnost.com
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika