Představujeme Hoba z M_nus crew

Představujeme Hoba z M_nus crew

07. 01. 2009  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (1)
Joel Boychuk alias Hobo, producent z více než známé „minimalové“ stáje Minus, procestoval kus světa, aby našel tu správnou hudební inspiraci pro své skladby. Nejspíš se mu to vyplatilo, protože Hobo patří v současné době mezi světové Top minimalové producenty.
Vyrostl v Sarnii - v městečku, které se nachází zhruba hodinu cesty od nedalekého Detroitu. Joel se poprvé setkal s elektronickou hudbou díky Kraftwerk, což mělo za následek jeho zalíbení v čistém a ryzím technu. Jeff Mills a Juan Atkins ho sice ovlivnili jako jedni z prvních, ale terpve Plastikmanův legendární počin „Sheet One“ ho inspiroval k vlastní produkci, která směřovala spíš k technu.

Hned po střední škole se pustil do „laptopového“ jamování společně s kamarádem Adamem Youngem. Z této spolupráce vzešlo první demo. Joelova potenciálu si mezitím stačil všimnout i sám Richie Hawtin. Pak se už všechno seběhlo neuvěřitelně rychle – Joel, nyní už jako člen Minusácké komunity, sklízí jeden úspěch za druhým. V roce 2005 vystupuje na Detroit Electronic Music Festivalu, na labelu Minus mu vychází Silent Movie EP, stěhuje se do Berlína.



13 měsíců bez přestávky cestuje po Evropě a sbírá zkušenosti, které se odráží v jeho nynější, nejnovější tvorbě. Hobo nachází svou vlastní identitu a tím pádem i vlastní, velmi osobitý sound: zářným důkazem této osobitosti jsou jedny z nejvíce prodávaných skladeb současnosti ve stylu minimal: Failsafe, Midnight, Paranoia, I´m not it, Wayside, Themz Just Namez, Urge a mnoho dalších. Pokud vám jméno Hobo ještě nic neříká a jste milovníci kvalitního tech/minimalového soundu - poslechněte si jej!
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Jervin
08. 01. 2009 | 20:10:59
+0 | -0
jj tenhle človíček má hodně dobrý vkus jak na placky, tak na skládání zvuků, respect :)
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika