Páteční Bush v Roxy

Páteční Bush v Roxy

12. 01. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Páteční Bush v Roxy tentokrát s vynikajícím švédským dnb producentem Sebastianem Ahrenbergem, známějším pod aliasem Seba. Před své začátky pod křídly LTJ Bukema, Soul:R a Metalheadz se probojoval až k vlastnímu labelu Secret Operations, kde vše zúročil ve své debutové album Return to forever, se kterým se představí v Praze.
Na hlavním pódiu dále rezidentka IM CYBER, hostující KOOGI, Sweg, Panorama – v breakovém kill outu Luke Skunkwalker & Pauls.B. Pokud stíháte do 23h, platíte pouze stovku.. pak o pade víc. Uvádí Roxy promotion.

Seba

Švédský drum and bassový producent Sebastian Ahrenberg alias Seba skládá hudbu už přes deset let a ještě nikdy se ve svém hudebním vývoji neohlédl nazpět. Od dob svých zásadních singlů na labelu Good Looking pracoval na svém atmosférickém zvuku plném svěžích breaků a hřejivých basů bez jakýchkoliv módních ústupků. Sebova kariéra začala v přirozeném hájemství světlé strany drum and bassu, tedy pod křídly LTJ Bukema, aby se odtud dostal na labely Soul:R a Metalheadz i k založení vlastní značky Secret Operations.

Sebastian, původem ze švédského ostrova Ingaro, si začal tykat s hudební produkcí už na počátku devadesátých let. Ve svém domácím studiu tehdy experimentoval s breakbeatem i technem, než si našel cestu k libozvučným bubnům a basům, díky nimž ho nyní zná celý svět. Jeho první počiny na poli techna však můžete ještě dnes najít pod pseudonymem Sunday Brunch – tehdy se také poprvé ve studiu setkal se svým dlouholetým spolupracovníkem Robertem Manosem.

K ikoně drum and bassu LTJ Bukemovi se Seba dostal díky tracku „Sonic Winds,“ který vyšel na jedné z kompilací Logical Progression. Později zde mladý Švéd k vydání přichystal i hitovky „Planetary Funk Alert“ a „Valley of the Moomins,“ které představují základy jeho dnešního nenapodobitelného stylu.

Myšlenka na vlastní projekt Secret Operations začala v Sebově mysli zrát roku 1997. Tehdy se však ještě nejednalo o label, nýbrž o klubovou noc ve skromném stockholmském klubu Tuben. Seba na tuto klubovku pravidelně zval podobně smýšlející deejaye, kteří si také libovali v jemných vynalézavých beatech.

Desky a CDs pod hlavičkou Secret Operations začaly vycházet o dva roky později. Prvním počinem mladého labelu byla kompilace „Case One,“ která vedle Seby samotného obsahovala i producenty jako Alaska či Lotek. Po úspěšné kompilaci se zde již rozběhla dlouhá řada dvanáctipalcových releasů, z nichž několik má na svědomí i Sebův neméně uznávaný kolega a inovátor Paradox.

Seba a Paradox několik let tvořili vedle sebe a o společné tvorbě se pouze bavili, ovšem když už do toho jednou práskli, nebylo už nic, co by je mohlo zastavit. Singly vycházely na vydavatelstvích Bassbin či Freak, a jakmile přišlo na Hospital, ten nejslovutnější přístav u moře hitového drum and bassu, už o nich věděl úplně každý, kdo rád proplouvá vyklidněnými hladivými basovými vlnkami. Jejich největší společný hit se jmenuje „Move On“ a svůj nemalý podíl na jeho úspěchu má i medový hlas Roberta Manose.

Možná už znáte i Sebovo nedávné debutové album „Return to Forever,“ které rozvíjí jeho charakteristický éterický zvuk ve skladbách jako „Silicone“ nebo „Tomorrow.“ A možná už jste si několik let přáli, aby tento breakový gentleman přijel zahrát také do Prahy. Toto přání se vám splní už 16. ledna v pražské Roxy – Seba se zde objeví jako host tradičního drum and bassového večírku Bush.

Dodal: Petr Tajčman, Roxy Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSH

Pátek 16. 1. 2009
Vstup: do 23h. 100 Kč, poté 150 Kč
Vystupují:
Seba (Swe), IM Cyber, Koogi, Sweg, Panorama 2nd stage - Luke Skunkwalker & Pauls. B
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
Bush - 16.1. Roxy
2 x 2 vstupy
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika