DJ Craft: Beatport pro mě znamená hodně

DJ Craft: Beatport pro mě znamená hodně

12. 01. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (1)
Jeden z nejnadějnějších mladých djs v současné nabídce ČR se vrací skoro na den přesně na Elektru, tentokrát jako host tranzistor bar stage! Začal pořádat svou vlastní party Illusions v klubu Mersey a snad už konečně vypustí tento rok nějakou produkci.
Ahoj Filipe, naposledy jsi na Elektře hrál skoro přesně před rokem, zahajoval jsi hlavní stage. Jak na to vzpomínáš?
Ahoj, na Elektru s Oliverem Koletzkim vzpomínám jako na velkou událost v mé kariéře dje. Když si vzpomenu na oznámení od Aleše (Dj Orbith), že na ní vystoupím a to hned na hlavní stagi, tak jsem z toho měl opravdu velikou radost:)

Po roce se vracíš, tentokrát na Tranzistor bar stage, co se u tebe za rok změnilo, kam jsi se posunul?
Ano máš pravdu, je tomu už rok a já můžu s klidnou hlavou říct, že Elektra pro mě byla jakýmsi odrazovým můstkem o trochu dál. Myslím si že díky ní jsem si zahrál na spoustě místech a taky na spoustě zajímavých akcích. Vždycky jsem Elektru bral jako kvalitní party, která lidem dává kvalitní muziku a když se ohlédnu jaké dje v současnosti vozí, tak si za tímto názorem stále stojím.

Co pro tebe znamená Beatport, zažil jsi ještě vůbec nakupování klasických vinylů?:) Nemáš pocit, že díky Beatportu hrají všichni, aspoň ti začinající, skoro to samé?
Beatport pro mě znamená opravdu hodně. Dá se říct, že 90% hudby kterou hraji je z Beatportu, tudíž bych se v současnosti bez tohoto serveru určitě neobešel:) Nákup klasických desek jsem samozřejmě zažil a stále zažívám a v poslední době mě zase desky začínají brát trochu víc než cds. Takže se nechme překvapit, rozhodně ale nemůžu říct, že bych chtěl hrát jen z vinylů nebo jen s cds, samotnýmu by mě to vyhovovalo tak 50/50. Z Beatportu hraje spoustu lidí to samé a to jen pro to, že jim to Beatport všem dle mě sám nabízí...když se na to podíváš, tak je to samý top10, top100..atd. Takže se pak není čemu divit, že všichni hrají to samé.

DJ Craft

Vystačíš si stále s dvěma CD a jedním mixpultem? Nepřemýšlíš o implementaci dalších věcí do djingu (samplery, efektory, notebook, midi kontrolery)?

Zatím mi k mému hraní stačí 2cd playery a mixpult, popřípadě k tomu ještě jeden gramofon. Delší dobu už přemýšlím, že bych začal hrát ze serato scratch live, ale zatím mě v této myšlence nic neutvrdilo a bohužel jsem si to ještě neměl možnost někde v klidu vyzkoušet. Jinak co se týče nějakých dalších zařízení k mému hraní, tak do budoucna určitě přemýšlím o nějaké mašince, díky které by moje sety byly pestřejší, zatím to pro mě není ale priorita.

Jaký je tvůj cíl pro tento rok a jaký pro dalších deset let?
Tento rok bych se chtěl rozhodně dokopat k vlastní produkci a začít trochu experimentovat:) Myslím si že do budoucna dj, který nebude tvořit a bude pouze hrát, nebude pro lidi až tak atraktivní. Já se snažil jít vždycky s dobou a proto bych nechtěl skončit jen u hraní. Jinak do dalších deseti let...mít na svém kontě nejednu vydanou vlastní desku a mít za sebou hodně úspěšných vystoupení nejen v ČR.

Jaký máš vztah k diskotékám? Jaký je pro tebe největší rozdíl mezi diskotékou a klubem?
K diskotékám?:) Samozřejmě pozitivní, nikomu neberu zábavu v těchto podnicích. Sám jsem tam jako většina djs začínal a tudíž nemám důvod, abych na diskotéky házel špínu. Ono když se občas zadaří, tak na nějaké čas od času zkončíš ať už chtěně nebo omylem, o tom by jsi mohl taky něco málo vědět:) Jinak rozdíly mezi klubem a diskotékou bych viděl jako nejzásadnější asi tom, že v klubu je to uplně o jiné atmosféře než na diskotéce, nechci to tu nějak rozvádět. Zkrátka mě kluby pocitově naplňují uplně jinak než disco...

Před nedávnem jsi převzal na svá bedra pořádání klubové noci Illusions v Mersey, máš nějaký sen, kdo by se na ní měl představit? Jaký je její koncept a jak často ji chceš pořádat? Má tolik klubovek v Brně šanci?
Ano máš pravdu, převzal jsem tuto akci po prvním díle, který pořádal v té době ještě můj známý a já mu s tím lehce pomáhal, druhý díl jsem už dělal kompletně sám a co se týče očekávání od této akce, tak si myslím že na první dva díly které již proběhly to bylo docela slušný:) Původně byla myšlenka této akce hnát ji do minimalu a minimal techna, já bych chtěl, aby byla v budoucnu pojata hlavně jako večírek, kde se lidé budou bavit a proto bych styly, které se na této akci budou hrát díl od dílu trochu obměnoval, abysme se nedostali do nějakého stereotypu a tím si s touto akcí na brněnské scéně nezavřeli dveře.

Blíží se Dance Music Awards 2008, kdo je pro tebe nejlepším českým producentem a DJem minulého roku, kdo největším objevem (kromě tebe:)) a kdo ze zahraničních producentů a djs tě nejvíc zaujal?

Loňský rok bych shrnul tak, že nejvíc mě překvapila Lucca se svou deskou Reformation, největší objev loňského roku byla pro mě djka Claire, která po hraní na dubnové Elektře šla dle mého názoru hodně nahoru. Ze zahraničních producentů Oliver Koletzki, Popof, Sebastien Leger a Robert Babicz, tihle pánové za uplynulý rok vydali opravdu velmi zajímavé kousky:)

Jaké máš zkušenosti s hraním v zahraničí? Kde by sis jednou rád zahrál? Máš nějaký plán jak se vůbec do zahraničí dostat?
S hraním v zahraničí mám zatím pouze zkušenost se Slovenskem, rád bych si v budoucnu zahrál na spoustě místech mimo ČR, ale než se tohle stane, tak mě čeká rozhodně ještě spousta práce a úsilí. Např.: zahrát si někdy ve vídeňském Flexu by pro mě byl stoprocentně parádní zážitek. Nějaké plány, jak se za hranice dostat mám, ale ty si nechám pro sebe:)

Plánuješ nějakou speciální přípravu pro hraní na Tranzistor bar stagei?
Nějaké extra speciality neplánuji, ale nechte se překvapit. Každopádně se budu snažit zahrát co nejzábavněji, protože zábava k barové stagi na Flédě patří a vždycky patřila, takže 16.1. všichni na značky :o)

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ELEKTRA - GREEN EDITION

Pátek 16. 1. 2009
Vstup: 200/250 Kč
Vystupují:
Dusty Kid live (IT), Fauna (At), Deex (Sk) Orbith / Tranzistor bar stage: Martin Hloch, Craft, Hawran, Peter Pea
Další informace
1 KOMENTÁŘ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

22. 05. 2009 | 16:38:11
+0 | -0

sy píča

hej ty píčo polyb my prdel......
SOUTĚŽTE
Elektra - 16.1.
1. místo: Mikina + Tričko + 2 x vstup + 500,- kredit na baru + 2 x placka elektra, 2. místo: 2 x tričko + 2 x vstup + 300,- kredit na baru,3. místo: 1 x pásek + 1 x satek + 1 vstup
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika