Elektro Jam na Flédě

Elektro Jam na Flédě

12. 01. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dle uměleckého hnutí Fluxus má umění již 1 000 046 let. Vzniklo údajně tak, že pravěký člověk přesně před tolika lety 17. ledna vhodil suchou houbu do nádoby s vodou. Od roku 1963, kdy si na tuto událost „vzpomněl“ člen hnutí Fluxus, Robert Filiou, se narozeniny umění slaví po celém světě právě vždy 17. ledna.
Fléda se ve spolupráci s festivalem NewNew! a Anymade kolektivem připojí k oslavám Narozenin umění pokusem o založení tradice tzv. Elektro jamů, neboli otevřených workshopů či průběžných koncertů a prezentací tvorby umělců zabývajícíh se zvukovým a vizuálním uměním. Úspěšný zkušební díl akce proběhl v rámci festivalu Multiplace 2008. Tentokrát je snahou organizátorů jamy opakovat alespoň jednou za měsíc. V sále Flédy bude k dispozici aparatura, mixpult s volnými vstupy pro elektronické či elektroakustické nástroje a počítače a také projektor pro vizuálmí umělce, VJs. Bude jen na zúčastněných, zdali dají vzniknout smysluplné hudebně-vizuální performanci nebo zůstane u samoúčelných exhibicí, zdali je zkušennost a poznání nových lidí na „scéně“ něčím obohatí a přiměje přijít příště znovu. Akce podobného typu probíhají pod různými jmény a na různých platformách po celém světě. Zřejmě nejznámějších je newyorský Share, jenž probíhá od roku 2001 (www.share.dj) a během 8 let se stal celosvětovou záležitostí probíhající v desítkách měst.

Výzva:
Děláš elektronickou/akustickou/experimenální hudbu? Zajímáš se o syntezátory, samplery, hudební software? Vyrábíš si své vlastní „D.I.Y. electro stvůry“ doma s pájkou a nemáš je komu ukázat? Brnkáš si doma na kytaru hlučné drony a sousedi to nezvládají? Zkoušíš Vjing, nebo chceš lidem ukázat své nové video, animace? Zajímáš se o open source softwary a programování v nich? Od ledna budeme na Flédě pravidelně poskytovat na pár hodin prostor, kde bude možno konfrontovat své nápady, ukázat na čem právě děláš, zapojit se do mixu a zajamovat si s ostatními. Při tom se třeba dozvědět něco o nových softwarech nebo o způsobu práce s nějakým hudebním nástrojem, hardwarem, dopilovat si techniku mixování. Nebo si prostě jen dát drink či kafe s lidmi, které zajímá to co Tebe, vyměnit si data a zkušennosti. Může se stát, že tam potkáš své budoucí spolupracovníky…Vše záleží na tom, kolik lidí a kdo přijde. Třeba nikdo, třeba nás bude plný sál…

Očekávej však spíše spontánní hudebně vizuální happening elektro nadšenců, mcs i synth freaks. Vezmi si tedy své nástroje, stroje, hardware, rodinné stříbro či jak tomu říkáš.
Vybav se otevřenou myslí (případně špunty proti hluku), obrň se tolerancí a připrav se na hřiště plné zvuků, tónů, šumů, pohyblivých obrazů.

Program:
15h - 20h Elektro jam
21h afterparty s Anymade DJs

Ready / připraveno:
open audiomix + soundsystem:
- každý má k dispozici pouze jeden stereo-vstup, je však možné přinést si vlastní submix
open projektor:
- VGA, S-Video, (cinch)

Needed / potřebné:

open mind

Jak to organizátorům zjednodušit:
Napiš na mail elektrojam@gmail.com své jméno / nick a co si ssebou plánuješ přinést za techniku. (stejně tak, chcešl-li jakkoliv pomoci s organizací a propagací akce.)

Vstupné:
Akce je nevýdělečného charakteru bez stanoveného vstupného. Je možno připět dobrovolným příspěvkem na náklady akce.

Dodal: Tomáš Ondráček, Level B production
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika