Beatport slaví 5 let své existence

Beatport slaví 5 let své existence

18. 01. 2009  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (0)
Největší internetový obchod s elektronickou hudbou, americký Beatport, slaví v roce 2009 svoje páté narozeniny. V rámci těchto oslav je připraven nejen nový vzhled, ale i speciální hudební tour.
Nemusíte být DJ ani producent, ale troufám si říci, že téměř každý zná tento internetový obchod s hudbou. Beatport se stal doslova průkopníkem v nakupování hudby a prostřednictvím jeho stránek dnes můžeme downloadovat tracky z více než 8000 labelů a to v kvalitě MP3, WAV a M4A.

V srpnu roku 2007 Beatport rozjel také svou druhou stránku, zvanou Beatportal, jejímž účelem je informovat milovníky hudby o novinkách v elektronické hudbě. Registrovaní uživatelé Beatportu tak mohou být prostřednictvím emailu informováni o recenzích, podcastech, fotografiích z akcí atd.

O úspěchu Beatportu svědčí také ocenění z roku 2007, kdy byl v anketě International Dance Music Awards (IDMA) oceněn jako nejlepší prodejce taneční hudby a nejlepší specializovaný prodejce. V březnu 2008 byla představena další novinka a sice Beatport Music Awards. Soutěžilo se hned v 18 kategoriích a výsledky se můžete dozvědět například zde.

Pojďme ale zpět k onomu 5. výročí. Na jeho počest připravili majitelé beatportu celkem 14 akcí, a to nejen po USA, ale i v Evropě, Kanadě či Japonsku. První z nich se odehrála na začátku ledna v londýnském klubu The End a vystoupil na ní minimalový kouzelník Dubfire.

Druhé pokračování se odehrálo tento pátek 16.1. ve Švýcarském Curychu a živě se zde představili němečtí umělci jako Stimming, Phonique nebo Sascha Dive. Nejblíže českému publiku bude tour ve středu 28. ledna. To totiž oslavy zavítají do Berlínského luxusního klubu Watergate a hrát budou: Andrew Weatherall, Appleblim nebo Sascha Funke.

Podle avizovaných line-upů se však zaručeně největší akce odehrají v režii hudebních ikon jako je Richie Hawtin, který se představí publiku v Tokiu, Paul Oakenfold, který roztančí party people v Las Vegas a nebo Steve Angello, který se bude diváky bavit na Beatport parties hned dvakrát, v San Diegu a v Los Angeles.

Kompletní seznam akcí naleznete zde:

24. ledna - Tokio, Japonsko
Richie Hawtin
24. ledna - Denver, USA
Bad Boy Bill
24. ledna - Florence, Itálie
Konrad Black, Seth Troxler, Guillaume & The Coutu Dumonts
28. ledna - Berlin, Německo
Andrew Weatherall, Heidi, Sascha Funke, Format B, Sten, Appleblim, Danton Eeprom
6. února - New York City, USA
Motorcitysoul
6. února - San Diego, USA
Steve Angello
7. února – Paříž, Francie
Troy Pierce, Konrad Black, Shonky
7. února - Toronto, Kanada
Cevin Fisher
7. února - Miami, USA
Dubfire
7. února - Los Angeles, USA
Steve Angello
14. února - Madrid, Španělsko
Sascha Funke, Thomas Muller
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika