IM Cyber A Rido na Broken Beats

IM Cyber A Rido na Broken Beats

21. 01. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Pokud se v Podkrkonoší objeví plakáty s nadpisem Broken Beats, každý clubber zde ví, že se chystá další díl oblíbené klubovky v jilemnickém klubu Továrna. V pátek 30. ledna se na Broken Beats představí dvě přední osobnosti české drum and bassové scény: IM Cyber za podpory MC Onetwo a producent Rido. Premiéru si zde odbude DJ Schlager a také DJ Tactical si pro tuto příležitost chystá novinku v podobě společného vystoupení s živým kytaristou.
Přestože je DJka IM Cyber ve východních Čechách poměrně častým hostem, poprvé se v tomto regionu představí se svým novým MC Onetwo (člen hudebního projektu Navigators). IM Cyber je vyhlášená spíše temnějším zvukem, který také pravidelně prezentuje na nejznámější české drum and bassové klubové noci Take Control. Ivanka, což je pravé jméno této oblíbené Djky, za svou hudební kariéru vystupovala s řadou zahraničních hvězd světového drum and bassu. Namátkou můžeme jmenovat velikány jako Ed Rush, Andy C, TeeBee, High Contrast a další.

Česká drum and bassová proudukce zaznamenává velké úspěchy i v zahraničí. Mezi jména, která nás můžou hrdě reprezentovat ve světě, patří i DJ a producent Rido. Poslední lednový pátek si tento producent odbude svou podkrkonošskou premiéru v hudebním klubu Továrna Jilemnice. Pavel Ridoško, jak zní vlastní jméno tohoto producenta, pobýval dlouhou dobu v zahraničí, kde nezahálel, ale intenzivně se věnoval hudbě, např. studoval „zvukařinu“v australském Sydney. Po návratu do Čech se naplno vrhnul na vlastní tvorbu a roku 2000 vydal na českém labelu JS Crew svůj první vinyl. Rido vydává u řady evropských labelů jako Shadybrain, Fokuz recordings či Defcom Recordings. O kvalitě jeho tvorby svědčí i fakt, že tracky z jeho dílny hrají světoznámí DJs jako Teebee, Noisia, Kryptic Minds, Nocturnal a další. Vedle stylu zlámaných beatů se Rido věnuje také skládání hudby pro televizi, reklamu a v současnosti pracuje i na svém prvním orchestrálním „kousku“ pro Českou televizi.
Vedle djingu a vlastní produkce Rido spolupracuje s dalšími hudebníky, např. s Brooklynem, který se továrnickému publiku představil 28. 11. 2008. Populární jsou i jeho remixy, jako příklad lze uvést jeho předělávku skladby Sweet Little Something od české kapely Support Lesbiens.

Hudebním zpestřením večera bude vystoupení DJ Tacticala, který se na továrnickém podiu poprvé představí za originálního doprovodu živého kytaristy. Premiérově zde vystoupí východočeský DJ Schlager.

Dodal: Aleš Povr, Trancegate live
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika