Novinky na domácí reggae scéně

Novinky na domácí reggae scéně

25. 01. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
S přáním zdárného a radostného nového roku bychom vás rádi informovali o novinkách kolem vašeho oblíbeného letního reggae festivalu. Letos oslavíme už 10. narozeniny a Reggae Ethnic Session se tak dostává jako jediná tuzemská reggae akce do druhé dekády své existence
Reggae Ethnic Session pro nás znamená pohoda, skvělá atmosféra, dobrá muzika a kvalitní zázemí. A to se samozřejmě nemění ani v novém roce, právě naopak! Místem konání zůstavá rozlehlá louka v Žízníkově u České Lípy, kde i letos najdete tři kvalitně ozvučené scény, na kterých se představí mnoho desítek domácích I zahraničních interpretů. Pro jubilejní desátý ročník festivalu ale chceme posunout náš program a dramaturgii ještě dál směrem k mezinárodního formátu. Rozhodli jsme se proto spojit síly se zkušenými organizátory festivalu RealBeat. Ten existuje teprve od roku 2007, ale hned od prvního ročníku se jeho pořadatelé pustili do představování velkých jmen světové reggae scény. A to v rámci letního festivalu i klubových akcí během roku. Připomeňme si například premiérové koncerty hvězd, jako jsou Inner Circle, Max Romeo, Sizzla, Capleton, Anthony B, Gentleman nebo Michael Rose. To naznačuje, jakým směrem se program Reggae Ethnic Session bude do budoucna ubírat.

Třetí ročník RealBeatu proto proběhne společně s desátým ročníkem Reggae Ethnic Session jako jeden velký festival. Díky tomuto propojení chceme využít předností obou akcí, abychom vám všem nabídli v rámci jednoho velkého festivalu to nejlepší v programu, zázemí i atmosféře celého víkendu. Festival bude i letos třídenní oslavou začátku prázdnin a můžete se těšit na mnohé překvapení. Konkrétní program budeme zveřejňovat postupně na našich internetových stránkách. Předprodej byl zahájen v síti TicketStream v pondělí 12. Ledna a prvních 500 lístků je právě v prodeji za nejvýhodnější možnou cenu 300Kč. Tato cena se bude během jara zvyšovat až na 650Kč, které zaplatí návštěvník u brány festivalu.

Samotný festival podpoří během zimy a nadcházejícího jara i několik warm-upů. Ten první proběhne už 4. Dubna v pražském Lucerna Music baru a představí poprvé v hlavním městě hvězdný projekt Tosh meets Marley, který oslavuje reggae legendy Petera Toshe a Boba Marleyho. Hlava projektu George “Fully” Fullwood má pověst jednoho z nejtalentovanějších baskytaristů jamajské historie. Během své více než 30tileté kariéry doprovázel ty největší stars včetně Boba Marleyho, Petera Toshe, Black Uhuru nebo po korunního prince reggae Dennise Browna. V 70. letech pak platil za hlavu kultovního bandu The Soul Syndicate a několik kamarádů z této skupiny vzal s sebou i do své současné kapely. Každý z členů má za sebou skvostnou kariérou a bohaté zkušenosti nasbírané za léta hraní. Společně jsou tak zárukou, že projekt Tosh Meets Marley je opravdu důstojnou poctou dvěma nejslavnějším postavám reggae a že tento koncert bude důstojným startem nového rozměru našeho festivalu.

Dodal: Lukáš Kolíbal, Jahmusic
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika