Raganova: V Blavě je nějaký žúr každý víkend

Raganova: V Blavě je nějaký žúr každý víkend

29. 01. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Vyznavačům sofistikovanějších hudebních stylů, jako třeba minimal či techno, asi netřeba dlouze představovat slovenský projekt Raganova. Honza se v pátek 6.února po roce vydá opět do Brna, kde vystoupí na klubovce NU Pagadi v klubu Perpetuum vedle Mikaela Stavöstranda. Máme pro vás rozhovor.
Ahoj Honzo, naposledy jsi v Brně vystupoval před rokem na party Magion. Změnil se od té doby tvůj styl hraní, nebo jsi naopak prohloubil stávající?
Ahoj Michal, to je už rok ty koxo!? No odvtedy robím viac deephousovejšie treky, kde kladiem dôraz skôr na melodiku ako na rytmiku. Sú také haluznejšie. A po technickej stránke som v princípe na tom istom, akurát som zamenil šumbláster za seráto.

Žiješ v Bratislavě. Jak se v hlavním měste Slovenska daří taneční hudbě (především minimalu a technu) a parties celkově?

Tu v blave je nejaký žúr každý víkend. Od štvrtka do soboty môžeš kaliť postojačky, alebo v sede. Raz, dvakrát do mesiaca na Slovensko zavíta niekto zo zahraničia, na koho sa teším.

Co nového chystáš na svém netlabelu Sologroove a co připravujete společně s Miloshem a dalšími na Leporelu?

Na tento rok som naplánoval redesign webu sologroove.com, zmenu štruktúr webu a funkčnosti. Ďalej rozmýšľam nad sologroove magazínom, ktorý by v digitálnej podobne prinášal čokoľvek zaujímavé, načo sa bude dať pozerať. A z dramaturgickej stránky by som rád začal spolupracovať nielen so slovenskými, ale už aj so zahraničnými umelcami, napr. vo forme vzájomných remixov apod. Čo sa Lepa týka-Leporelo sa v blízkej budúcnosti premení na digi. label, čiže si čoskoro budete môcť kupovať hudobnú tvorbu členov bookingu Leporela. Naskytne sa Vám možnosť spoznať nás bližšie. Samozrejme sa zmení vizáž webu a pripravíme si pre Vás nejaké dobroty.

Právě Leporelo pořádá akci v Subclubu. Je konceptem hlavně představit umělce z tohoto bookingu, nebo si zvete i hosty odjinud?
2 eventy organizované členmi leporela:Datarhythm a Milkshake zaniknú, aby vznikol event Leporelo groove. Môžte sa tešiť na triezvejší zvuk, za ktorým sa oplatí pricestovať napr. aj z Brna. Bez zahraničných hostí by boli akékoľvek žúrky nudné. Preto je väčšina eventov zložená z DJs alebo live vystúpení - rovnako ako aj leporelo eventy - domácich a zahraničných artistov. Skvelý spôsob porovnávať, konfrontovať seba a iných...naučiť sa niečo, precvičiť angličtinu. :) Čoskoro si u nás zahrá napr. Jeff Samuel, Tom Ellis...naposledy hrali v účku Dualism, Akufen atd.

Jsi pilný a šikovný producent, nadšenec pro hudbu a zapálený pro svůj label – máš všechny předpoklady pro úspěšnou spolupráci s předními producenty, labely a agenturami (asi netřeba říkat, že většinou zahraničními). Odhaduju správně a děje se tak?
Som ihla v kope sena a doteraz som urobil dosť málo nato aby sa dialo to, načo sa ma pýtaš. :) Tanečná hudba je komerčný artikel, ľuďom sa nechce venovať svoj čas projektom, z ktorých nemajú $$$, poprední producenti inkasujú už aj za remixovanie..A ak by bola Bratislava aspoň na mieste kde je Praha, spolupráca so zahraničím by bola asi na inej úrovni. Neviem ako u Vás, ale tu je ešte komunizmus. lol

Jaké máš plány a cíle s produkováním a hraním do budoucna? A nebuď zbytečně skromný. :)
No v prvom rade sa nezblázniť! Nájsť si viac času na počúvanie hudby, rozmýšľanie o nej, potom sa ľahšie robia dobré treky, ktoré prinesú veľa hrania. :)

Díky za odpovědi a přiblížení projektu Raganova nejen lidem, kteří se chystají 6.února do Perpetua na party NU Pagadi. Těšíme se na výjimečný set! ;)
Teším sa na priestor, zvuk, ľudí a dajaké dobré bahno.

Dodal: Michal Krejčí alias Shala
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

NU PAGADI

Pátek 6. 2. 2009
Vstup: 130,- (holky do 22h zadarmo)
Vystupují:
Mikael Stavöstrand (USA, live), Raganova (SK, live), Shala, Craft, Deivis
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika