Report z hudebního baru Java v Bruselu

Report z hudebního baru Java v Bruselu

10. 02. 2009  |  Autor: redakce  |  Komentáře (8)
Při svých toulkách po Evropě mne vítr zavál i do Belgického hlavního města Brusel. A že to v těchto končinách opravdu žije, se můžete přesvědčit v následujícím reportu. Report z této akce nám dodal čtenář poslouchej.net.
Brusel je znám především svou dubstepovou scénou. V pozadí ale nestojí například ani minimal, který je prezentován na té nejvyšší úrovni v klubu Fuse, kam jezdí ty největší hvězdy tohoto žánru (13.2. zde vystoupí například Sven Väth, pozn. aut.). Rovněž house či trance se občas najde v programu bruselských klubů. Tento víkend zde například vystoupilo holandské zlaté dítě Laidback Luke, jako zástupce house scény a na třetí únorový víkend se můžou party people těšit na trancovou Black hole night, kde se představí například Johan Gielen, Mark Norman, nebo Ton TB. Jak vidno, bruselským úředníkům rozhodně nuda nehrozí.

Ale o tom, jaká hvězdná jména do Bruselu jezdí, tento report rozhodně nebude. Není totiž nikde psáno, že dobrá party je jen s hvězdnými DJs, nemyslíte? Shodou okolností se ke mně donesla zpráva, že v sobotu večer hraje v Bruselu i zástupce české scény. Mladý pardubický Martinez the Dj. Proč se tedy nevypravit do klubu a nezjistit více o tom, jak si český Dj poradí s bruselskými party people?

Akce s názvem „Aquarius party“ se odehrávala v samotném rušném centru Bruselu, a sice v klubu/či baru JAVA. Jedná se o pěkný bar či chcete-li klub, který má dvě patra. V dolním se tento večer hrála více populární hudba a v horním patře, jehož prostor bych odhadoval tak cca pro 100 lidí, house s již zmíněným pardubickým Djem Martinezem. Do klubu jsem dorazil něco málo před desátou hodinou, kdy ještě hudba nehrála ani na jednom z pater a tak jsem si klidně mohl dát drink a vyzpovídat krajana, který se měl již za pár minut připravovat na své vystoupení. Nesmím opomenout ani fakt, že ten večer se Martinez měl představit ve více jak pěti hodinovém setu, což určitě není lehké pro žádného Dje. Jak jsem se dozvěděl, a což mě velice překvapilo, tento zatím v Čechách ne příliš známý Dj, nehrál ten večer v zahraničí poprvé. Za sebou již má i několik vystoupení v Maďarsku, kde jako hlavní host bavil zhruba sedm stovek návštěvníků obřího klubu Kazenhaz v Debrecenu. Možná až příliš skromně působí pardubický Dj při výkladu svých Djských zážitků.

Odbyla desátá hodina a z reproduktorů se začínají linout první tóny. V klubu je zatím cca 20 lidí, kteří spíše diskutují a popíjí drinky. Ceny v porovnání s ČR jsou krapet vyšší, například vodka s redbullem za 8 euro, ale stále ještě je to v únosné míře. A nesmíme zapomínat na fakt, že Brusel, jakožto každé hlavní město, bude o něco dražší, než zbytek Belgie. Kolem jedenácté hodiny se již klub pomalu ale jistě zaplňuje a lidé se již více a více pohupují do rytmu house music v podání pardubického Martineze. V první hodince jeho setu jsme mohli slyšet tracky jako Julien Jabre – Swimming Places, Sebastian Leger – Jaguar nebo skvělý vokálový track od Wipe The Needs feat. CT Martin - Hands Up (Dark NYC vocal mix).

Postupem času se klub zaplnil k prasknutí a s klidným svědomým můžu říct, že se proměnil v doslova blázinec (v dobrém slova smyslu ovšem). Martinez totiž návštěvníkům servíroval jeden vydařený house track za druhým a lidé skákali a pištěli a já nevím co ještě. Prostě atmosféra, jakou jsem již dlouho nezažil. Slyšet jsme mohli tracky jako Harry Choo Choo Romero - Mongobonix (Jesse Garcia Remix), Room 5 Feat. Oliver Cheatham - Make Luv(Doublefunk Remix) nebo nestárnoucí hitovku Jay Dee – Plastic Dreams, tentokráte v remixu od Laidback Luke a mnoho a mnoho dalších funky nebo electro house tracků. Nutno také podotknout, že nejen z party people, ale i Dj sám za cd-playery pařil způsobem, jaký jsem u Dje již dlouhou dobu neviděl a skvěle tak splynul s atmosférou a lidmi, které vlastně sám řídil díky své hudbě. Čas měl rázem úplně jiný smysl a víte jak to je. Když se dobře bavíte, strašně rychle vše utíká. V jednu hodinu v noci se již v klubu nedalo skoro hnout, vedro bylo abnormální, ale nikomu to zřejmě nevadilo, protože lidé pařili tak říkajíc o sto šest.

Zní to až neuvěřitelně, že jdete v Bruselu na párty, hraje tam český Dj a vyklube se z toho všeho párty, kterou bych přál zažít opravdu každému. Skvělá hudba, skvělí lidé, skvělý zvuk prostě vše co patří ke skvělé párty jsem ten večer v Bruselu našel a jsem rozhodně rád, že jsem, ač unaven, vyrazil do klubu JAVA a přesvědčil se o tom, že nejenom hvězdná jména dokážou rozproudit krev v žilách na nejvyšší možný stupeň.

Díky Martinezi a zase někdy, někde a doufejme brzy na slyšenou.
8 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Kasparku
15. 02. 2009 | 16:34:55
+0 | -0

Martinezi,

ze Ti neni hanba tady delat selfpromo, napsat o sobe takovy report, vydat se za "ctenare" poslouchej.net a jeste oznacit sebe za skromnyho cloveka. LOL. Muhehehe :o))))))))))



Samochvala smrdi a u Tebe obzvlast, kdyz si nevidis do huby...
E.M.
13. 02. 2009 | 17:36:28
+0 | -0
tady si nekdo dela reklamu...

13. 02. 2009 | 01:26:35
+0 | -0

JAVA

NARVANO BYLO K PRASKNUTI A V KOTRCI JMENEM JAVA SE PROSTE DOBRE PARI, OBZVLAST JE-LI PRITOMEN PARDUBICKY KUN...



extasy-man
12. 02. 2009 | 19:40:44
+0 | -0
svědomým?
soulbass
11. 02. 2009 | 18:57:18
+0 | -0
a hlavně tam moc nechodí-spíš zkus facebook nebo libko Juan Martinez :D
Josef Horak
11. 02. 2009 | 17:14:14
+0 | -0
trosku jsem zagoogloval a nasel jsem: http://www.myspace.com/martinezthedj ale bohuzel tam neni moc info:-(snad se to zmeni
MIra
11. 02. 2009 | 12:24:18
+0 | -0
PULPI si jde proste za svym, co vic na to rict asi nic.
Kubajz
11. 02. 2009 | 11:39:53
+0 | -0

Martinez roluje

tvl kejmo...big thumbs...
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika