Kalendář koncertů 03/2009

Kalendář koncertů 03/2009

03. 03. 2009  |  Autor: YannD  |  Komentáře (0)
S březnem přichází pomalu ale jistě jaro a spolu s ním vystrkují růžky i první festivaly. Ještě než obrátíme pozornost k nim a ony zasáhnou do našeho přehledu koncertů, zůstaňme ještě chvíli v klubech, které nám toho v březnu nabízí opravdu požehnaně.
5.3. – Mad Professor
Velmi speciálního hosta pozval Cross na další díl večírku s názvem Dub Turbulence. Přijede sám mistr Mad Professor a support mu zajistí Madelaine a United Forces of Dub.

12.3. – Jon Kennedy live band
Dvanáctého se za bicí v Roxy posadí Jon Kennedy, což znamená, že se nám ten večer představí slušná dávka originální hudby z dílny tohoto anglického producenta. Chlápek, co měl co dočinění s vydavatelstvími Ninja Tune a Grand Central a na své live koncerty si vybírá vždy ty nejlepší hudebníky, s sebou přiveze zpěvačku Sarah Scott a mix breakbeatu, dubu a umně poskládaných samplů.

13.3. – DAT Politics
Na dalším díle Itch My Haha se představí francouzská trojice laptopových mágů DAT Politics. Hrají ze 100% MIDI-free laptopů, s prastarými klávesami, předělanými hračkami nebo třeba s obří kalkulačkou. A do toho míchají praskavé glitche, nadšené dětské hlásky a texty zvukomalebné a primitivní jako říkanka.

14.3. – N.O.H.A.
Kapela N.O.H.A., která se svými čtyřmi alby již pevně zapustila kořeny do hudebního pole, se po půlroční pauze opět představí pražskému publiku. Tentokrát v klubu a se svým mixem nejrůznějších rytmických zvuků, drum‘n‘bassu, elektronického jazzu, popu a tanečních rytmů.

14.3. – Ace Ventura
Roxy po delší době oprášila párty Vortex a právě na ní si své livko střihne Ace Ventura známý především z projektu Psysex, který na psytrancové scéně svého času určoval směr vývoje. Tento třicetiletý Izraelec má na svém kontě pod současným jménem Ace Ventura dvě alba – jak zní, uslyšíte na Vortexu.

17.3. – Streetlight Manifesto
Na další pravidelnou ska sejšn dorazí z USA partička Streetlight Manifesto a spolu s nimi 3 Minute Warning. Kdo má tedy rád svižný i pohodový rytmus, neměl by 17. chybět v kovovém chrámu v Holešovicích.

21.3. – Laurent Garnier
Bezesporu koncertní událost tohoto měsíce a dost možná, minimálně pro některé účastníky, i roku. Move Association ve spolupráci s Francouzským institutem přivážejí legendu elektronické hudby Laurenta Garniera. Spolu s ním čtyřčlenný band. Koncert se uskuteční v rámci Tales of a Kleptomaniac Tour.

23.3. – Habib Koite
Na nekonečném, mnohaletém turné získal obdiv Evropy, už několikrát roztančil pražskou Akropoli a přinutil Američany změnit názor na původ blues. Řeč je o malijském písničkáři Habibovi Koité. Novátorský malijský písničkář nepodlézavě propojuje západoafrickou griotskou tradici se „západní“ kytarovou hudbou.

24.3. – Merzbow
První koncert festivalu Stimul v roce 2009 bude svátkem ostrého hluku a jemného praskotu. Představí se na něm legenda hlukové hudby Merzbow z Japonska společně s českými Birds Build Nests Underground, kteří hledají "hudbu pod hudbou" na gramofonových deskách a jsou držiteli ceny Anděl v kategorii Alternativa za rok 2007.

26.3. – Hypnotix
Hypnotix slaví neuvěřitelných dvacet let působení na scéně. To určitě stojí za zastavení se v Roxy, kde se tradiční západoafrické rytmy budou mísit s taneční rytmikou a vtáhnou vás do barevného světa, který jakoby předznamenával příchod jara.

26.3. – Touch and Go
Skupina Touch and Go je známá především díky hitu Would You? Na svém kontě však mají nejen tento dlouhohrající hit, nýbrž spoustu dalších singlů a album I find you very attractive. Původně jednorázový projekt znovu vyrazil na turné a v Akropolis předvede, že rozhodně není pouze projektem jednoho hitu.

29.3. – Babylon Circus
Cirkus v Roxy předvedou Frantíci z Lyonu skrývající se pod známým jménem Babylon Circus. Tato parta o desíti členech vychází ze ska a reggae a montuje na ně své postupy, které dávají jejich koncertům patřičný ráz show, která vás rozhýbe a nepustí dřív než dozní poslední trumpetka.
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika