Magion: Vítejte v pekle!

Magion: Vítejte v pekle!

03. 03. 2009  |  Autor: Electric_flower  |  Komentáře (0)
Brněnskému Magionu rozhodně neschází originalita a vytříbenost vkusu při výběru zahraničních hostů. Stále nám předhazuje důkazy, že stojí mimo běžný standard naší skromné scény. Únorový host byla ale lahůdka všech lahůdek - dámy a pánové, mistr Dapayk osobně!
Nebe nebo peklo? Peklo. Jiným slovem snad ani nejde vystihnout atmosféra brněnské Flédy během Dapaykovy páteční premiéry v Čechách. Ovšem, když jsem krátce před jedenáctou vešla do klubu, hudební rozpoložení připomínalo spíše to nebe, žel trochu opuštěné nebe. Residenta Click Joea akorát střídal (o jednoho člena bohatší) domácí minimal live act Insect Elektrika.Exe. Pánové nám hudebně opravdu zrají a jejich páteční vystoupení toho bylo jasným důkazem. Insect Elektrika už dávno není jen o experimentálním minimalu, nyní spíše o tanečním minimal technu, které sem tam ozdobí i vokál jednoho z členů. Jen tak dál!

Během střídání s Petrem Wünschem se již parketem prohánělo pár tanečníků a pan DJ se zřejmě rozhodl jich přivábit ještě víc. Na mě však jeho hudba měla spíše opačný efekt a vyhnala mě za přáteli, roztroušenými po klubu. Fléda patří dle mého názoru mezi naše NEJ kluby, ať už programem, tak i designem. Příjemné posezení, dekorace i kvalitní aparát EAW dělá z tohoto místa opravdu něco víc. Cca dvacet minut před začátkem vystoupení Jörna Kleinschmagera jsem se ale vrátila na hlavní sál, abych dala panu DJovi druhou šanci, bohužel ani tentokrát u mě neobstál… hrál na můj vkus, a vůbec na celkové rozložení únorového Magionu, až moc rychle.

Po jedné ranní už ale přichází jedna třetina u nás již legendárních Dreikommanull z Lipska, Jörn Kleinschmager. Těšila jsem se na prezentaci nového alba, jeho společného projektu Kleinschmager Audio s Niklasem Worgtem, ale nakonec se z toho (bohužel?) vyklubal „obyčejný“ set z Traktora. Na poslech velmi příjemný, ale atmosféra stále jako zmražená. Zlom nastal, až když přišel ďábel sám.

Ano, od půl třetí to celé začalo. Bohužel účinky ethanolu si musely začít vybírat svou daň zrovna během hlavní hvězdy, ale co se dalo dělat. Přesunula jsem se na úroveň zvukaře a vše sledovala alespoň z relativně pohodlného posezení. Dapayk nasadil zcela nekompromisně svůj styl, který se dá opravdu těžko zařadit. Jakási směs electra, minimalu, techna, snad i breakbeatu… Ponechme tentokrát raději ty pomyslné škatulky stranou. Jeho vystoupení naprosto vybočovalo a bylo plné momentů překvapení. Těch devadesát minut byla opravdu nefalšovaná procházka peklem, atmosféra by se dala krájet, zvuk se jen valil. Uf. Sám Dapayk si vystoupení velmi užíval, i přes zranění nohy rozdával úsměvy a vesele hopsal.

Čtyři hodiny ráno, návrat velkého Jörna. Tentokrát co by zástupce Dreikommanull. Do pekla se nám vrací řád. Zbytek noci se nesl v klasickém dreikommanullském rozpoložení (= příjemný taneční minimal), kdo zažil Shotgun, ví. Bohužel se asi po hodině začali velmi rychle vytrácet veškeří návštěvníci a kolem páté hrál Jörn už sám pro sebe :o(

Co říci na závěr? Snad jen velký dík za skvěle připravenou party a hlavně pečlivý výběr hosta, který zahrál opravdu nezapomenutelně… Na viděnou v dubnu s Joakimem!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MAGION

Pátek 27. 2. 2009
Vstup: 120/150 Kč
Vystupují:
Dapayk live (De), Kleinschmager Audio live (De), Dreikommanull (De), Insect Elektrika.Exe live, Peter Wünsch, Click Joe
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika